اگر مجلس لوايح چهارگانه را تصويب كند، مطمئن هستم شوراي نگهبان آن را رد خواهد كرد
ماجراي مخالفت يا موافقت با لوايح چهارگانه همچنان ادامه دارد. توييتر باشد يا تريبون نماز جمعه، بهارستاننشينان باشند يا ساكنان كاخ مرمر هركدام يك سوي طناب را گرفتهاند و برخي از مزاياي پيوستن ميگويند و برخي از معايب. آيتالله محمدعلي موحديكرماني كه رياست موقت مجمع چند ماهي هم به او رسيد در ديدار اخيرش با اعضاي شوراي مركزي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان براي مجلسيها خط و نشان كشيده كه مبادا اين لايحه را تصويب كنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، موحديكرماني در نشست با اين دانشجويان درباره سوالي پيرامون بررسي FATF در مجلس گفت: مجلس بايد بيدار و مراقب باشد؛ حتما اين يك چيز خطرناكي است، دشمن در اين برنامه وارد شده و سهيم است و حتما بايد نمايندگان مجلس با دقت لايحه را بررسي كرده و حرفهاي منتقدان را بشنوند.
امام جمعه موقت تهران، همچنين در توضيح دليل خطرناك خواندن اين لايحه را اينگونه توضيح داد: اين معاهده باعث ميشود به طور مثال اگر ما بخواهيم به حزبالله، انصارلله و امثال آنها كمك كنيم، جلوي ما را گرفته شود و غير از اين هم مسائلي خطرناك را به دنبال خواهد داشت.او در نهايت هم اتمامحجت كرده است كه «در مرحله ابتدايي مجلس بايد هوشيار باشد و دقت كند تا اين لايحه تصويب نشود، اگر هم تصويب كند من مطمئن هستم شوراي نگهبان آن را رد خواهد كرد. شوراي نگهبان هم كه رد كند به مجمع تشخيص مصلحت نظام خواهد آمد و من معتقدم اين مجمع كاملا بيدار است، ممكن است تغييراتي دهد ولي من به مجمع اميدوار هستم، البته به شوراي نگهبان هم اميدوارم و انشاءالله اين معاهده به سرنوشت خوبي تمام خواهد شد.»اين اظهارات البته از سوي يكي از نمايندگان موافق تصويب لوايح چهارگانه پاسخ داده شده است. عليرضا رحيمي، عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي در توييتر خود نوشت «اظهارات خطيب محترم نماز جمعه از جنس موجي است كه مخالفان FATF به سوي مجلس در پيامكها و طومارها طي چند ماه گذشته و روزهاي اخير روانه كردهاند.»او همچنين ادامه داده: «مخالفان علاوه بر تحركات خياباني و فضاي مجازي آخرين تريبون نماز جمعه قبل از تصويب لايحه را هم از دست ندادند. محل استدلالها در مجلس است.» البته به نظر ميرسد كه تصور رحيمي از محل سخنراني موحديكرماني، تريبون جمعه بوده است. در حالي كه اين سخنان در نشست خطيب جمعه تهران با يك تشكل دانشجويي صورت گرفته و پيش از تصويب اين لوايح رسانهاي شده است.علاوه بر اين به نظر نميرسد كه همه اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام با صحبتهاي موحديكرماني در مورد FATF موافق باشند. چرا كه همين ديروز غلامرضا مصباحيمقدم از ديگر اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام موضع نرمتري نسبت به تصويب لوايح چهارگانه داشته و به خبرآنلاين گفته «نظام جمهوري اسلامي ايران بناي لجبازي با مناسبات بينالمللي اقتصادي ندارد. بناي ما اين است كه بدون آنكه هزينههاي اضافي بپردازيم و بدون آنكه اطلاعات محرمانه كشور در اختيار بيگانگان قرار گيرد ارتباطات اقتصادي خودمان را با جهان داشته باشيم.»