پس از رشدهاي شنبه و يكشنبه
بورس 1659 واحد عقب نشست
شاخص كل بورس كه روز گذشته روند رو به رشد داشت، دوشنبه با يك هزار و 659 واحد كاهش در جايگاه 187 هزار و 778 واحدي قرار گرفت.
در معاملات روز گذشته 3 ميليارد و 240 ميليون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش 11 هزار و 774 ميليارد ريال در 213 هزار و 960 نوبت داد و ستد شد؛ با اينكه حجم معاملات قابل توجه بود، اما اغلب شاخصهاي اصلي بازار سرمايه روند نزولي داشت.
بررسي شاخصهاي اصلي بازار سرمايه نشان ميدهد شاخص قيمت (وزني-ارزشي) كه در آن ارزش سهام شركتهاي بزرگ اثر بيشتري بر شاخص ميگذارد، 484 واحد عقب رفت و شاخص كل (هموزن) كه در آن ارزش و وزن همه شركتهاي بزرگ و كوچك در محاسبه شاخص كل، يكسان درنظر گرفته ميشود، 371 واحد كاهش يافت. شاخص قيمت (هموزن) نيز 262 واحد پايين آمد؛ اين شاخص بيانگر سطح عمومي قيمت سهام شركتهاي پذيرفته شده در بورس است. شاخص آزاد شناور نيز با كاهش 2 هزار و 474 واحدي روبهرو شد كه بخشي از سهام قابل معامله شركتها در بورس را نشان ميدهد. شاخص بازار اول (مربوط به شركتهاي بهتر از نظر سرمايه، سودآوري و درصد سهام آزاد شناور) 4452 هزار و 37 واحد عقبگرد داشت اما شاخص بازار دوم با 611 واحد رشد روبهرو شد.
در معاملات دوشنبه نمادهاي پارس (پتروشيمي پارس) و پارسان (نفت و گاز پارسيان) با رشد خود مانع از افت بيشتر شاخص كل بورس شدند اما در مقابل نمادهاي وبملت (بانك ملت)، شبندر (پالايش نفت بندرعباس)، فولاد (فولاد مباركه)، واميد (گروه مديريت سرمايهگذاري اميد) و كچاد (معدني و صنعتي گلگهر) با افت خود شاخص كل بازار سرمايه را پايين آوردند. هر چند در معاملات روز گذشته، شاخصها نزولي بود اما گروه شيميايي در اين دادوستدها مقام نخست را به دست آورد و گروه فرآوردههاي نفتي و بانكها در رتبه بعدي قرار گرفتند؛ گروه فلزات اساسي و خودرو در ردههاي چهارم و پنجم از نظر ارزش معاملات جاي گرفت.
شاخص فرابورس (آيفكس) نيز در معاملات سومين روز هفته هشت واحد افت كرد و در جايگاه 2 هزار و 102 واحدي قرار گرفت.
در بازار فرابورس، بيش از 972 ميليون سهم و اوراق بهادار به ارزش بيش از 6 هزار و 919 ميليارد ريال دادوستد شد. در معاملات دوشنبه نمادهاي ميدكو (هلدينگ معدني خاورميانه)، هرمز (فولاد هرمزگان جنوب)، شراز (پالايش نفت شيراز) و زاگرس (پتروشيمي زاگرس) بيشترين تاثير مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند و نمادهاي مارون (پتروشيمي مارون)، ذوب (ذوبآهن اصفهان) و دماوند (توليد برق دماوند) نيز بالاترين فشار منفي را وارد كردند.