عدد و رقم
صفر
رقم واردات گندم
مجري طرح گندم وزارت جهاد كشاورزي گفت: با تهميدات دولت طي سالهاي اخير، كشور از واردات گندم بينياز شده و رقم آن به صفر رسيده است. اسماعيل اسفندياريپور روز دوشنبه در دومين نشست كشت پايش فني زراعت در قزوين با اشاره به خودكفايي كشور در توليد گندم افزود: در سال 90 بيش از 2 ميليارد و 600 ميليون دلار گندم وارد كشور شد كه با برنامهريزي و افزايش راندمان توليد اين رقم اكنون به صفر رسيده است. وي اظهار داشت: در سال زراعي جاري بيش از 5ميليون و 800 هزارهكتار از اراضي كشاورزي به زير كشت گندم خواهد رفت كه از اين حدود 2 ميليون هكتار گندم آبي و بيش از 3ميليون و 800 هزار هكتار گندم ديم است.
اين مسوول گفت: با استفاده از روشهاي فناورانه و اصلاح بذر طي پنج سال گذشته روند خوداتكايي گندم از 68 درصد طي سالهاي 90 تا 92 اكنون به 100 درصد رسيده و همه نياز كامل كشور از توليد داخلي تامين شده است.
هشتم
رتبه پذيرش مسافر «مهرآباد» در خاورميانه و آفريقا
فرودگاه مهرآباد به عنوان پرترافيكترين فرودگاه ايران در سال 2017، در شاخص اعزام و پذيرش مسافر در رتبه هشتم فرودگاههاي خاورميانه و قاره آفريقا قرار گرفت. بولتن منتشر شده از سوي گروه تحليلگران ENAC نشان ميدهد، در ميان 46 فرودگاه از 25 كشور كه داراي بالاترين رتبه در حوزه منطقه خاورميانه و قاره آفريقا هستند، مهرآباد با اعزام و پذيرش نزديك به 17 ميليون و 500 هزار نفر در جايگاه هشتم قرار گرفت. اين آمار نشان ميدهد كه در شاخص اعزام و پذيرش مسافر، فرودگاه مهرآباد نسبت به سال 2016، 7 درصد، فرودگاه مشهد 4 درصد، فرودگاه امام 13 درصد، فرودگاه شيراز 7 درصد و فرودگاه اهواز 10 درصد رشد داشتهاند.
همچنين در شاخص نشست و برخاست هواپيما، فرودگاه مهرآباد با بيش از 142هزار فروند هواپيما در جايگاه نهم، فرودگاه مشهد با نشست و برخاست 73 هزار و 500 فروند در جايگاه بيست و چهارم، فرودگاه امام با بيش از 58 هزار فروند در جايگاه بيست و هفتم، فرودگاه شيراز با بيش از 33 هزار و850 فروند در جايگاه چهل و سوم و فرودگاه اهواز با نشست و برخاست نزديك به 24 هزار و 500 فروند در جايگاه پنجاهم قرار گرفتهاند. در اين شاخص فرودگاه مهرآباد نسبت به سال 2016، 7 درصد، فرودگاه مشهد 5 درصد، فرودگاه امام 9 درصد، فرودگاه شيراز 9 درصد و فرودگاه اهواز 3 درصد رشد داشتهاند.
هشت برابر
رشد مصرف برق مقابل افزايش جمعيت
مديرعامل شركت توانير ميگويد: در چهار دهه اخير، مصرف برق در كشور هشت برابر افزايش جمعيت رشد كرده است. محمدحسن متوليزاده دوشنبه در سي و سومين كنفرانس بينالمللي برق اظهار داشت: در 40 سال گذشته، ميزان فعاليت صنعت برق چند برابر ساير بخشهاي زيربنايي و خدماتي در كشور افزايش داشته است. وي ادامه داد: در اين مدت به دليل نگاه دولتمردان و قانونگذاران، نرخ تكليفي فروش برق پايينتر از هزينه واقعي آن بوده و صنعت برق همواره تحت فشار اقتصادي فعاليت كرده است. مديرعامل توانير افزود: در اين شرايط، به دليل تعامل سازنده با نخبگان و ارايه راهكارهاي مناسب و همت توليدكنندگان داخلي توانمندي پيمانكاران، مشاوران و تلاش مضاعف همكاران، كارنامه عملكرد صنعت برق در اين مدت قابل قبول بوده است.
متوليزاده اظهار داشت: به دنبال اين عملكرد، شاهديم كه در بسياري از شاخصهاي مهم و كليدي صنعت برق ايران در منطقه و همچنين در سطح جهان به رتبه و جايگاه مناسبي دست يافتهايم. وي ادامه داد: در شرايطي كه كشور در يك جنگ تمام عيار اقتصادي قرار گرفته است، همكاري و تعامل نخبگان با صنعت برق بيش از گذشته ضرورت دارد.
۴۸۴
تعداد پروازهاي فوقالعاده اربعين
سخنگوي سازمان هواپيمايي كشوري اعلام كرد كه در روزهاي اربعين به شركتهاي هواپيمايي ۴۸۴ مجوز پرواز فوقالعاده اعطا شده است. رضا جعفرزاده در گفتوگو با ايسنا اظهار كرد: طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته پروازهاي اربعين از ابتداي آبان آغاز شده و تا نيمه اين ماه ادامه خواهد داشت.
در اين برنامه در كنار پروازهاي برنامهاي سازمان هواپيمايي تعدادي پرواز فوقالعاده نيز در نظر گرفته تا بيشترين تعداد سفر هوايي ممكن در اين مسير شكل بگيرد. به گفته وي، اين مجوزها بسته به ميزان مشاركت شركتهاي هوايي در سفرهاي اربعين در نظر گرفته شده و از اين رو ۳۹۷ مجوز به شركتهاي ايراني و ۸۷ مجوز براي ايرلاين عراقي صادر شده است. قيمت بليت پروازهاي اربعين در مسير تهران - نجف - تهران 2 ميليون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام شده است.