بورس همچنان در كانال
181 هزار تايي
شاخص بورس ديروز (چهارشنبه) با افت چهار هزار و 258 واحدي نسبت به ديروز در جايگاه 181 هزار و 60 واحدي قرار گرفت. در معاملات ديروز يك ميليارد و 822 ميليون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش 6 هزار و 511 ميليارد ريال در 137 هزار و 800 نوبت داد وستد شد. بررسي شاخصهاي اصلي بازار سرمايه نشان ميدهد شاخص قيمت (وزني- ارزشي) كه در آن ارزش سهام شركتهاي بزرگ اثر بيشتري بر شاخص ميگذارد، يك هزار و 240 واحد افت كرد و شاخص كل (هم وزن) كه در آن ارزش و وزن همه شركتهاي بزرگ و كوچك در محاسبه شاخص كل، يكسان در نظر گرفته ميشود، 577 واحد كاهش يافت.
شاخص قيمت (هم وزن) نيز 407 واحد پايين آمد؛ اين شاخص بيانگر سطح عمومي قيمت سهام شركتهاي پذيرفته شده در بورس است. شاخص آزاد شناور نيز چهار هزار و 699 واحد افت كرد؛ اين شاخص بخشي از سهام قابل معامله شركتها در بورس را نشان ميدهد. شاخص بازار اول (مربوط به شركتهاي بهتر از نظر سرمايه، سودآوري و درصد سهام آزاد شناور) سه هزار و 732 واحد كاهش يافت و شاخص بازار دوم بورس نيز پنج هزار و 603 واحد پايين آمد.
در معاملات ديروز نمادهاي شپنا (پالايش نفت اصفهان)، شتران (پالايش نفت تهران)، تاپيكو (سرمايهگذاري نفت و گاز تامين)، فولاد (فولاد مباركه) و واميد (گروه سرمايهگذاري اميد) بيشترين سهم را در افت شاخص داشتند و فارس (هلدينگ خليج فارس) بيشترين تاثير مثبت را داشت. گروه فرآوردههاي نفتي در معاملات امروز بورس صدرنشين شد؛ در اين گروه 126 ميليون سهم به ارزش يك هزار و 434 ميليارد ريال دادوستد شد. گروه شيميايي به ارزش يك هزار و 115 ميليارد ريال و بانك به ارزش 750 ميليارد ريال جايگاههاي بعدي را به خود اختصاص دادند. همچنين گروه فلزات اساسي با دادوستدي به ارزش 657 ميليارد ريال در رده چهارم معاملات امروز قرار گرفت. گروه كانيهاي فلزي نيز با معاملاتي به ارزش 301 ميليارد ريال، رده پنجم را از آن خود كرد. شاخص فرابورس (آيفكس) در معاملات ديروز 40پله پسرفت كرد و در جايگاه 2 هزار و 65 واحدي قرار گرفت. در بازار فرابورس، بيش از 720 ميليون سهم و اوراق بهادار به ارزش بيش از سه هزار و 807 ميليارد ريال دادوستد شد. در معاملات ديروز نمادهاي ميدكو (هلدينگ معدني خاورميانه)، مارون (پتروشيمي مارون)، ذوب (ذوب آهن) و شراز (پالايش نفت شيراز) بيشترين تاثير منفي و هرمز (فولاد هرمزگان جنوب) و ارفع (آهن و فولاد ارفع) بيشترين تاثير مثبت را بر جاي گذاشتند. گفتني است در ابتداي هفته، با رشد قيمت سهامها، صفهاي طولاني براي خريد تشكيل شد. شنبه، شاخص كل بازده نقدي و قيمتي بورس اوراق بهادار تهران توانست ۵۶۴۶ واحد رشد كند و به تراز ۱۸۸ هزار و ۵۷۵ واحدي برسد. شاخص كل هموزن نيز با ۶۷۵ واحد رشد، رقم ۲۹ هزار و ۶۵۹ واحدي را تجربه كرد. شاخص آزاد شناور نيز ۶۱۸۳ واحد رشد كرد و رقم ۲۶۲۱ واحدي را تجربه كرد. شاخص بازار اول و بازار دوم به ترتيب ۴۵۶۷ و ۹۲۵۶ واحد رشد كرد. در روز يكشنبه، 29 مهر ماه نيز شاخص كل بورس تهران با رشد 5647 واحدي مواجه شد. بار ديگر با حضور پررنگ حقيقيها در سمت خريد، قيمت سهام شتاب بيشتري را در مسير صعودي به خود گرفت. در روز دوشنبه 30 مهر نيز شاخصكل بورس با كاهش 1659 واحدي به 187.778 واحد رسيد. ارزش معاملات در بورس 11.774 ميليارد ريال (445 ميليارد ريال مربوط به معاملات بلوكي) و در فرابورس 6919 ميليارد ريال (تقريبا 3200 ميليارد ريال معامله اوراق صكوك و بلوكي) بوده است. مجموع كل معاملات خرد در بازار بورس و فرابورس معادل 15.048 ميليارد ريال بوده است.
روز سه شنبه 1 مهر نيز بازار سهام با عقبگرد ۱۶۵۹ واحدي شاخص كل همراه بود. اين اتفاق در حالي رخ داد كه وضعيت كلي معاملات در دقايق پاياني با افزايش تقاضا و كم شدن فشار عرضه مخصوصا در نمادهاي پالايشي، به سمت متعادل شدن به پيش رفت. هرچند از تاثير منفي قيمتهاي پاياني چندان كاسته نشد. اما اوضاع بازار امروز با توجه به انتشار حجم وسيعي از صورتهاي مالي ۶ ماهه شركتها، كاملا متفاوت خواهد بود.