آغاز فعاليت 27 اكيپ گشت و بازرسي حفاظت از منابع آب در كردستان
معاون حفاظت و بهرهبرداري شركت آب منطقهاي استان كردستان از آغاز به كار 27 اكيپ گشت و بازرسي حفاظت از منابع آب در اين استان خبر داد. به گزارش روابط عمومي شركت آب منطقهاي كردستان، آرش آريانژاد صبح امروز در جمع خبرنگاران رسانههاي جمعي و در آيين آغاز به كار گروههاي گشت و بازرسي حفاظت از منابع آب استان اظهار كرد: براساس سياستهاي وزارت نيرو و طرح ملي سازگاري با كمآبي و همچنين در راستاي اجراي طرح ملي تعادل بخشي منابع آب در سطح كشور 11 پروژه در حال انجام است كه تشكيل اكيپهاي گشت و بازرسي از منابع آب از جمله اين پروژهها به شمار ميرود. معاون حفاظت و بهرهبرداري شركت آب منطقهاي كردستان: امروز 27 اكيپ گشت و بازرسي شامل اكيپهاي آب سطحي، اكيپهاي آب زيرزميني و اكيپهاي نظارت بر برداشت مصالح رودخانهاي در استان فعال شدند و تا پايان سال 98 با شركت آب منطقهاي استان فعاليت خواهند كرد. وي خاطرنشان كرد: تمامي منابع مجاز و غيرمجاز توسط اكيپهاي يادشده در فضاي جي.اي.اس بررسي ميشوند و اضافه كشتها و اضافه برداشتها بررسي خواهند شد و قطعا با اين كار، صيانت از منابع آب و حكمراني وزارت نيرو در اين راستا مثمر ثمر است. معاون حفاظت و بهرهبرداري شركت آب منطقهاي كردستان اعلام كرد: نبود اعتبار و تخصيص ديرهنگام اعتبار در كل كشور منجر شد كه اين كار با تاخير چند ماهه انجام شود اما با وجود اين تاخيرها، بازرسيهايي از دشتها و محدودههاي مطالعاتي در طول سال انجام شده است.
شناسايي 200 چاه غيرمجاز در استان كردستان در شش ماهه گذشته
آريانژاد اضافه كرد: در شش ماهه گذشته حدود 200 حلقه چاه غيرمجاز در استان شناسايي و بيش از 95 حلقه چاه غيرمجاز در استان پر شدند. وي با اشاره به تعداد احكام صادره براي پروندههاي متخلف در حوزه منابع آب سطحي و زيرزميني عنوان كرد: تعداد احكام صادره قطعي براي منابع آب 180 حكم است كه توسط گروههاي گشت و بازرسي در دو ماه آينده اجرايي خواهند شد. وي همچنين گفت: در حال حاضر در سطح استان حدود 13 هزار چاه داراي پروانه بهرهبرداري داريم كه از اين تعداد 5 هزار و 500 حلقه چاه برقي است و مابقي سوختهاي ديزلي مصرف ميكنند.
هفت شركت توليدكننده كنتور حجمي
در كشور فعاليت دارند
معاون حفاظت و بهرهبرداري شركت آب منطقهاي كردستان خاطرنشان كرد: وزارت نيرو توسط هفت شركت توليدكننده داخلي و بومي اقدام به ساخت كنتورهاي حجمي و هوشمند نموده تا به روي چاههاي آب براي تعيين ميزان مصرف آب نصب شوند. آريانژاد اضافه كرد: مكانيزم كنتورهاي هوشمند به اين گونه است كه به ازاي هر هكتار 5 هزار و 500 مترمكعب آب را برنامهريزي و به ازاي حجمي كه ذخيره خواهد شد كنتور براي جلوگيري از مصرف بيرويه اقدام به قطع آب خواهد كرد.
90 درصد منابع آب زيرزميني استان
در شرق كردستان است
وي عنوان كرد: 90 درصد منابع آب زيرزميني استان در شرق استان يعني در مناطق قروه، دهگلان و چاردولي است بنابراين به دليل افزايش فعاليت كشاورزي و صنعتي استان در اين مناطق شاهد افزايش مصرف آب زيرزميني در منطقه شرق استان هستيم. معاون حفاظت و بهرهبرداري شركت آب منطقهاي كردستان اعلام كرد: لوله زايي، فرونشست و فروچاله معضلاتي است كه در منطقه شرق استان مشهود است و اين بيانگر پايين رفتن سطح آبهاي زيرزميني است كه به نابودي زمين و فرونشست آن ميانجامد. آريانژاد فرهنگسازي در مصرف آب را ضروري خواند و گفت: رسانهها ميتوانند در اين راستا فعاليت كنند و به شفافسازي و آگاهبخشي بپردازند.
وجود 7 هزار حلقه چاه غيرمجاز در استان
وي كل چاههاي غيرمجاز استان را هفت هزار حلقه ذكر كرد و افزود: سه هزار حلقه از چاههاي عميق و نيمه عميق استان پر شدهاند. وي همچنين به رفع تصرف 70 هزار هكتار از بستر رودخانههاي استان در سال جاري پرداخت و افزود: رفع تصرف بستر رودخانهها نيز از ديگر اقدامات شركت آب منطقهاي استان به شمار ميرود.