سفر ايرانيان تا كربلا چگونه رقم ميخورد
قدم به قدم تا زيارت حسيني
گروه اجتماعي
حضرت محمد(ص) بشارت داده بود كه او سلامش را به امام محمدباقر(ع) ميرساند. او بود كه نخستين بار بدون آنكه ببيند تا كربلا طي طريق كرد و اينك به رسم او، زائران حسيني موكب به موكب كربلا را ميجويند. از آن سال كه «جابر بن عبدالله انصاری» پاي پياده از مدينه به كربلا حركت كرد و درست صبح اربعين به آنجا رسيد، سدهها گذشته است. «جابر بن عبدالله انصاری» پاي پياده و بدون آنكه چشمهايش ببيند به كربلا رفت تا همگان نام او را به خاطر بسپارند و رهرو كارش شوند. همين كار کمسنترین ناظرِ بیعت اوسیان و خزرجیان با محمد(ص) بود كه سبب شد اينك شاهد آن باشيم كه حدود 27 ميليون زائر حسيني تا اربعين خود را به كربلا ميرسانند تا با آرمانهاي حسيني تجديد بيعت كنند. الگوهاي اين طيطريق و زيارت فقط به «جابربن عبدالله انصاري» محدود نشده است. پس از او «عطیّه بن سعد بن جناده عوفی» از تابعین و از راویان حدیث شیعه كه در زمان خلافت علی بن ابیطالب به دنیا آمده بود نيز پاي پياده به كربلا رفت تا در روز اربعين حماسه حسيني را پاس بدارد و همين شد كه اينك ميليونها مسلمان و شيعه از سراسر دنيا اين شيوه زيارت را برگزيدهاند. امسال نيز تا چهارمين روز از آبان 1ميليون و 300هزار ايراني به شيوه «جابر بن عبدالله انصاری» و «عطیّه بن سعد بن جناده عوفی» موكب به موكب خود را به كربلا رساندند تا قيام حسين(ع) را مرور كنند.
سالها بعد «شیخ میرزا حسین نوری» عالم شيعه روز عيد قربان عزم كربلا كرد تا سنتي كه «جابربن عبدالله انصاری» پايه گذاشته بود را احيا كند. او آخرين بار در سال 1319 هجري قمري به كربلا رفت و در روز اربعين حرم اباعبدالله حسین (علیهالسلام) را زيارت كرد.
حالا علي الميالي معاون استاندار كربلا نيز خبرداده تا شامگاه ششم آبان 10ميليون زائر حسيني وارد استان كربلا شدهاند.
امسال گرچه ويزا گرانتر شده بود و بليت هواپيما به عراق نيز، اما حدود 2ميليون نفر براي اخذ ويزاي اربعين و ورود به عراق ثبتنام كرده بودند. بنابر اعلام «شهريار حيدري» مديركل امورمرزي وزارت كشور 1ميليون و 800هزار ايراني براي اخذ ويزاي عراق ثبت نام كردند و تا چهارمين روز از آبان 1ميليون و 300 هزار نفر از مرز چذابه و مهران وارد عراق شدند تا آخرين منزلها را تا كربلا طي كنند.
گراني بليت هواپيما شايد تعداد سفرهاي هوايي از ايران به عراق را كاهش داد اما سبب نشد تا زائران حسيني اين طيطريق را با پاي پياده از دست بدهند. براي نمونه بسياري سوار بر قطار شدند و تا خرمشهر رفتند. سپس از شلمچه تا کربلا كه 549 كيلومتر است را قدم به قدم پشت سر گذاشتند تا حماسه امسال رقم بخورد. آنها كه از مهران راهي كربلا شدهاند نيز 279كيلومتر قدم به قدم طي كردند. همين شد كه شامگاه ششم آبان «شهريار حيدري» مديركل امور مرزي وزارت كشور اعلام كرد ايرانياني كه وارد عراق شدهاند از مرز 2ميليون نفر گذشتهاند.
امسال به جز آنچه مردم و عاشقان حسيني به صورت خودجوش در مسير زائران كربلا منزلگاه فراهم كرده بودند 51 موكب هم در 8 محور در ايران و عراق براي پذيرايي از زائران حسيني توسط سازمان اوقاف و امور خيريه فراهم شد. چيزي كه حجتالاسلام والمسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و ريیس سازمان اوقاف و امور خیریه دربارهاش گفته بود: ۵۱ موکب در هشت محور مهران، چذابه، شلمچه، سیستان و بلوچستان، کربلا، نجف اشرف، کاظمین و سامرا جهت خدمترسانی زائران اربعین حسینی آماده شدهاست. علاوه بر اين در موکبالرضا(ع) اداره کل اوقاف خراسان رضوی، ۴۰ خادم افتخاری برای خدمترسانی به زائران حاضر شدند.
ريیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به راهاندازی موکبالرضا(ع) در کربلای معلی گفت: علاوه بر استان خراسان رضوی، استانهای کردستان، اردبیل، چهار محال و بختیاری نیز در این موکب همکاری خواهند داشت.
روايت ريیس سازمان اوقاف و امور خیریه حاكي از آن است كه ۴۶ موکب در داخل کشور عراق، موکب ثقلین در عمود ۱۲۱۷ و ۴ موکب داخل ایران با نظارت اين سازمان فعاليت كردهاند.
موكب هاي ديگري هم فعال بودهاند براي نمونه موکب فدايیون سیده زینب سلام الله علیها كه به همت قرارگاه جهادی شهید طباطبایینسب برای چهارمین سال متوالی فعال بوده علاوه بر اسکان ۳ هزار نفر و ارائه 10هزار پرس غذا در هر وعده، مراسم سخنرانی و عزاداری برای زائران اربعین حسینی در کربلای معلی برگزار كرده است.
طيطريق اربعين امسال يك تفاوت تكنولوژيك هم داشت. چند جوان ایرانی اپلیکیشنی به نام «زائر» طراحی و راه اندازی کردهاند که امکانات زیادی را در اختیار زائران اربعین حسینی قرار میداد. این نرمافزار کمک حال زائران پیادهروی اربعین حسینی بود تا بتوانند به راحتی به مقصد برسند. اپلیکیشن زائر، با توجه به موقعیت مکانی زائران حسینی، در جاده نجف به کربلا، مکان انواع خدمات درمانی، اقامتی و بهداشتی را نمایش میداد.
به جز موكبداران و ميزبانان زائران در شلمچه خدمات درماني و سلامت به 18هزارايراني داده شد، 2هزار ويزيت پزشكي هم در مرز چذابه. اين به جز همه هماهنگيهاي مسوولان محلي و ملي با مسوولان عراقي بود تا حماسه حسيني امسال در اربعين به خوبي برپا شود.