توضيحات ايرج فاضل
درباره استعفايش از نظام پزشكي
گروه اجتماعي| ايرج فاضل، رييس كل سابق نظام پزشكي در جلسه فوقالعاده شوراي عالي سازمان كه با حضور هيات رييسه و بازرسان مجمع عمومي تشكيل شد، در سخناني صريح دلايل استعفايش را تشريح كرد. او گفت: با آگاهي استعفا دادم و اين بازنشستگي به تقاضاي خود من بوده و هيچ چيزي هم پشت آن نيست. به گزارش ايسنا، فاضل در سخنانش سازمان نظام پزشكي را در زمره سازمانهايي دانست كه مشمول قانون منع به كارگيري بازنشستگان است: «سازمانهايي كه از بودجه دولتي استفاده ميكردند يا ميكنند مشمول اين قانون هستند. سازمان در گذشته دور، مبالغي متفاوت از دولت كمك گرفته است، بنابراين اگر كسي آمد و گفت كه اين سازمان هم شامل هست، نميتوان رد كرد و البته تفاسير گوناگون از قانون ميشود. اين بازنشستگي كار انگليسيها نبوده و نقشهاي هم مطلقا پشتش نيست.» او درباره استعفايش از رييس كلي سازمان نظام پزشكي هم گفت: «من از تمامي روساي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي كتبا ميخواستم و درخواست بازنشستگي ميدادم. از زمان بازنشستگي من گذشته، خوب طبق شرايط هم كه هر چند وقت يكبار رييس دانشگاه عوض ميشد و بنابراين 12-10 تا از اين ورقهها من نوشتم و دادم و بالاخره رييس فعلي دانشگاه لطف كرد و من از ايشان ممنونم. من بازنشستگي را يك افتخار ميدانم و از صميم قلب افتخار ميكنم. اين بازنشستگي به تقاضاي خود من بوده و هيچ چيزي هم پشت آن نيست.» فاضل افزود: «صرفنظر از جنبههاي قانوني و مصوبات مجلس، استعفا حق افراد است. خوشبختانه در اين مورد مرجعي لازم نيست آن را تصويب كند.» فاضل در بخش ديگري از سخنانش با لحني گلايهآميز از وضعيت نظام سلامت در كشور هم به صورت تلويحي انتقاد كرد: «مساله خستگي هم نيست، يك سال براي من طول كشيد تا متوجه شوم كه در اين مسند و در اين صندلي من نميتوانم خواستههاي جامعه پزشكي را تامين كنم. اصلا تامين شدني نيست. هر روز نامهاي از يك شهرستان ميآيد دال بر اينكه بيمه 6 ماه حقوق ما را پرداخت نكرده است. بنده يك نامه مينويسم براي بيمه و بيمه هم مينويسد كه ما پول نداريم. همينطور تكرار ميشود و كار به جايي رسيده كه راهحل ندارد. آيا اين بيمه است در اين مملكت؟ يك چيز مسخرهاي درست كرديم به اسم بيمه كه اگر نبود كارهاي مملكت خيلي راحتتر و خوبتر ميگذشت. يك دفعه چند ميليون نفر بيمه ميشوند ولي هيچكس نميداند چه كسي پولش را بايد از كجا بدهد. همينطور بيمه ميشوند بعد در كار ميمانيم. مثل شرايط فعلي ميشود كه پزشك ناراضي و مريض هم ناراضي است.» رييس كل سابق نظام پزشكي با اشاره به وضعيت نظام بيمهاي در خارج از ايران، افزود: «آن طرف دنيا هم بيمه دارند و هيچكس مطلقا روابط مالي ندارد. من چند سال در امريكا طبابت كردم، مطلقا كسي با هيچ مريضي رابطه مالي ندارد. كار ميكنند ولي تمام نظارت با بيمههاست و مو را از ماست بيرون ميكشند. واي به حال آن پزشكي كه چيزي را به خلاف در جايي بنويسد، يك عمر گرفتار ميشود. بيمهها هم مطالبات را تمام و كمال سر موقع ميپردازند. هم مريض خيالش راحت است هم پزشك. اين چه بازي است كه در اين مملكت ما به اسم بيمه در آوردهايم؟ تا كي ميخواهيم اين روند را ادامه دهيم؟» فاضل با تشكر از كساني كه از او خواستهاند استعفايش را پس بگيرد، گفت: «متاسفم از اينكه كار مملكت به جايي برسد كه تصور شود يك نفر اگر يكجا باشد يا نباشد، سرنوشت عوض خواهد شد و البته كه اينگونه نيست. ما مشكلاتمان خيلي عميقتر از اينهاست و با اين مسائل حل نميشود. كل مملكت را هم بايد درنظر بگيريم و اين فقط در عرصه پزشكي نيست. ما پزشكان در برابر همه امور مملكت مسوول هستيم.»
بايد محصولات ارگانيك در سبد غذايي همه شهروندان قرار گيرد
گروه اجتماعي| محمود ميرلوحي عضو شوراي اسلامي شهر تهران در جريان بازديد از جشنواره ارگانيك، با بيان اينكه مردم در شهر بزرگي مثل تهران با 10 ميليون جمعيت از انواع آلودگيها نظير آلودگي هوا، خاك و مواد غذايي رنج ميبرند، تصريح كرد: براي رفع انواع آلايندههايي كه تهران با آنها رو به روست، سرمايهگذاري وسيعي در حوزههاي آموزشي، ترويجي و اقتصادي بايد صورت بگيرد و برگزاري جشنواره ارگانيك ازجمله ابزارهاي تحقق اين هدف است. تغذيه سالم، پيشنياز نيل به شهري شاد با شهرونداني با نشاط است، اميدواريم روزي برسد كه كل 241 ميدان و بازار ميوه و تربار به غرفه عرضه محصولات ارگانيك مجهز شوند، براي تحقق اين امر بايد توليد محصولات ارگانيك مورد حمايت قرار گيرد تا با مناسب شدن قيمتها شاهد توسعه عرضه و مصرف اين محصولات در جامعه باشيم. با حمايت همهجانبه از سازمان مديريت ميادين ميوه و تربار تا 5 سال آينده بايد به نقطهاي برسيم كه محصولات ارگانيك، سالم و مفيد در سبد غذايي همه شهروندان تهراني قرار گيرد.
تنوع زيستي ايران تهديد شده است
مجيد خرازيانمقدم، مديركل دفتر حياتوحش سازمان حفاظت محيطزيست با بيان اينكه ايران جزو ۲۰ كشوري است كه تنوع زيستي قابل ملاحظهاي دارد، گفت: «متاسفانه عوامل زيادي تنوع زيستي را در كشور تهديد ميكند.» او با بيان اينكه متاسفانه در بحث چالش و بحران آب بيش از ۹۰درصد چالش اين عنصر بر اثر مديريت غلط است، اظهار كرد: براي ايجاد يك سانتيمتر خاك چند سال طول ميكشد، اين درحالي است كه در كشور با خروج غيرقانوني خاك و فرسايش آن مواجه هستيم. خرازيانمقدم اظهار كرد: در بحث آلودگي هوا نيز با چالش ريزگردها و آلايندهها مواجه هستيم. مديركل دفتر حياتوحش سازمان حفاظت محيطزيست با بيان اينكه در برنامه پنج ساله ششم توسعه براي جلوگيري از انقراض گونههاي در معرض خطر تهديد برنامههايي به استانها ابلاغ شده است، گفت: لرستان به لحاظ تنوع جانوري جزو استانهاي مطرح كشور است و جزو سه استان برتر كشور در حفاظت از پلنگ، سمند لرستاني و خرس قهوهاي محسوب ميشود و با اعتبارات استاني همسو با استانهاي ديگر در امر حفاظت از اينگونهها پيش ميرود. ايسنا