ويژه
عربستان و امارات درباره ظرفيتهاي نفتي خود بزرگنمايي ميكنند
وزير نفت با بيان اينكه تحريمهاي نفتي امريكا بلوف سياسي نيست بلكه دشمنيهاي بسيار خشن عليه ملت ايران است، گفت: عربستان و امارات درباره ظرفيتهاي نفتي خود بزرگنمايي ميكنند. بيژن زنگنه در خصوص اينكه تحريمهاي نفتي كه ترامپ از آن سخن ميگويد چهقدر جدي است و آيا بايد اظهارات رييسجمهور امريكا را در جرگه بلوفهاي سياسي دانست؟ گفت: اين رفتارها و تحريمهاي نفتي امريكا بلوف نيست بلكه دشمنيهاي بسيار خشن عليه ملت ايران است. وزير نفت همچنين درخصوص اينكه وعده كشورهاي عربستان و امارات مبني بر جبران خلأ نفتي ايران در بازار جهاني چقدر قابل تحقق است، توضيح داد: به نظرم آنها درباره ظرفيتهاي نفتي خود بزرگنمايي ميكنند.
اوراق آرامكو تازه شروع راه است
آرامكوي سعودي كه بزرگترين توليدكننده نفت جهان است، پس از عرضه ۱۲ ميليارد دلار اوراق قرضه در ماه جاري، در بازارهاي اوراق قرضه فعال خواهد ماند. خالد الفالح، وزير انرژي عربستان سعودي در يك كنفرانس مالي در رياض گفت: آرامكو پس از اينكه از طريق فروش اوراق قرضه در ميان سرمايهگذاران شناخته شد، به بازارهاي سهام زودتر از آنچه انتظار ميرفت دسترسي پيدا خواهد كرد. بسياري قرارداد اوراق قرضه را تمريني براي ارتباط با سرمايهگذاران بينالمللي در آستانه عرضه اوليه عمومي برنامهريزي شده سهام آرامكو ميبينند كه هدف آن تامين مالي برنامههاي اصلاحات اقتصادي دولت است. برخي از مقامات سعودي اظهار كردهاند كه تاريخ جديد براي عرضه اوليه عمومي سهام آرامكو ۲۰۲۱ است اما فالح در اين كنفرانس اعلام كرد فروش سهام ممكن است كمتر باشد يا اندكي جلو بيفتد. آرامكو تا ۹ آوريل بيش از ۱۰۰ ميليارد دلار سفارش براي عرضه اوراق قرضه خود دريافت كرد اما تنها ۱۲ ميليارد دلار اوراق قرضه فروخت. فروش اوراق قرضه با هدف تامين مالي خريد ۷۰ درصد سهام شركت پتروشيمي سابيك به ارزش ۶۹.۱ ميليارد دلار از صندوق سرمايه دولتي عربستان سعودي انجام گرفت.
شوک برندها بهبازار لوازم خانگی
از آنجایی که لوازم خانگی ایرانی مثل لباسشویی، یخچال و فریزر، ماشین ظرفشویی، اجاق گاز و... از نظر ظاهری و حتی کیفی تفاوت چندانی با نمونههای خارجی ندارد، برخی از سودجویان به اسم فروش لوازم خانگی خارجی و تنها با چسباندن برند خارجی، تعویض بستهبندی و... محصول ایرانی را به عنوان برند خارجی میفروشند. شیوه تقلب هم ساده است. کافی است عبارت «لوازم خانگی بانه» را در شبکههای اجتماعی و شبکههای تبلیغات تجاری رایگان مثل دیوار و شیپور جستوجو کنید تا ستونی بلند بالا از این تبلیغات پیشرویتان ردیف شود. واضح است که این کار توسط کارگاههای زیرزمینی انجام میشود، چراکه هیچ فروشگاه معتبری حاضر نیست تبعات سنگین قضایی چنین تقلبی را تحمل کند.
آیا دو غول بزرگ لوازم خانگی از ایران میروند؟
آیا دو غول بزرگ لوازم خانگی از ایران میروند؟ طی روزهای گذشته خبری در فضای مجازی دست به دست شد که دو شرکت کرهای لوازم خانگی از ایران میروند خبری که به فشارهای تحریم امریکا علیه ایران اشاره میکند و میگوید که برندهای کرهای به دلیل صفر شدن تولیداتشان راهی جز ترک کشورمان پیدا نکردهاند؛ البته مشکلات مربوط به کاهش تولید و عرضه لوازم خانگی در بازار موضوع جدیدی نیست و سال گذشته نیز فروشندگان لوازم خانگی نسبت به عرضه قطره چکانی این محصول در بازار معترض بودند. حتی تولیدکنندگان لوازم خانگی هم از مشکلات تامین قطعات مورد نیاز خود همزمان با بازگشت تحریمها گلایه داشتند. اما این خبر خیلی زود از سوی یک مقام مسوول در نمایندگی شرکتهای کرهای لوازم خانگی در ایران و روابط عمومی سامسونگ رسما تکذیب شد. با این حال، همچنان این پرسشها قابل طرح است که آیا با وجود بازار بزرگی که این دو شرکت تولیدکننده لوازم خانگی در ایران قبضه کردهاند و سود کلانی که نصیبشان میشود، حاضر به ترک ایران خواهند شد؟ و اینکه آیا اساسا باید نگران خروج این دو برند خارجی در صنعت لوازم خانگی ایران بود یا خیر ؟ صاحبنظران حوزه لوازم خانگی، در پاسخ به این پرسش میگویند: این دو شرکت به دلیل سالها فعالیت و سرمایهگذاری در ایران حاضر به ترک بازار کشور نخواهد شد و احتمال قطع همکاری آنها با ایران نزدیک به صفر است. بنابراین به نظر میرسد، انتشار خبر کمبود محصولات و حتی احتمال خروج دو برند کرهای معروف «الجی» و «سامسونگ» از کشور بیشتر نوعی سودجویی سوءاستفادهکنندگان باشد که در شرایط ملتهب فعلی، جز وارد کردن شوک به بازار نمیتواند نتیجه دیگری داشته باشد.
واردات قطعات بی کیفیت برای تولید لوازم خانگی
فریدون احمدی نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به واردات قطعات درجه سوم و چهارم چینی در تولید لوازم خانگی ، گفت: در حال حاضر نمیتوان از طریق کشورهای اروپایی قطعات مورد نیاز برای تولید لوازم خانگی را تامین کرد در نتیجه چارهای باقی نمیماند جز اینکه این محصولات از سایر کشورها وارد شوند. وي افزود: تامین کیفیت کالاهای تولیدی برای تولیدکنندگان از اهمیت بسیاری برخوردار است چراکه این افراد به دنبال باقی ماندن در بازار هستند و این امر منوط به رضایت مشتریان است.سازمان استاندارد، سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده و اتحادیههای صنفی -که نظام بازرسی دارند- باید بر کیفیت کالاهای موجود در بازار و چگونگی تولید نظارت کنند. این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: در شرایطی که واردات کالای اورجینال ممکن نباشد تنها 2 راهکار باقی میماند؛ نخست اینکه تولیدکنندگان داخلی وارد میدان شوند و دوم واردات از طریق سایر کشورها تامین شود.