نماينده دادستان خبر داد
صدور كيفرخواست براي ۳۰كارشناس دادگستري
دهمين جلسه رسيدگي به اتهامات تعداد ديگري از متهمان بانك سرمايه به رياست قاضي اسدالله مسعوديمقام روز گذشته برگزار شد. به گزارش ايلنا، رييس دادگاه در ابتداي جلسه از نماينده دادستان خواست تا مطالب باقيمانده خود را مطرح كند. نماينده دادستان با اذن قاضي از نماينده بانك سرمايه خواست در جايگاه حاضر شود. پس از پايان اظهارات نماينده بانك سرمايه، نماينده دادستان گفت:«در پرونده صندوق فرهنگيان و بانك سرمايه حدود ۳۰ كارشناس رسمي دادگستري يا تفهيم اتهام شدند يا در آستانه تفهيم اتهام و صدور كيفرخواست هستند. به كانون كارشناسان دادگستري اعلام ميكنم با قدرداني از زحمات شما، اينكه در يك پرونده بانك سرمايه ۳۰ كارشناس گزارش خلاف واقع ارايه كردند بايد به مردم توضيح دهيد و راههاي پيشگيري را بررسي كنند.» بعد از اينكه حرفهاي قهرماني، نماينده دادستان پايان يافت، وكيل مدافع خاني در جايگاه حاضر شد و قاضي مسعوديمقام پس از بيان اتهام موكلش از او خواست تا دفاعيات خود را بيان كند. وكيل مدافع خاني گفت:«اتهامات موكلم در كيفرخواست مبني بر اخلال عمده در نظام اقتصادي از مجراي اخلال در نظام پولي و بانكي و تحصيل مال از طريق نامشروع ذكر شده است. تحصيل مال از طريق نامشروع در دادگاه ديگر بررسي ميشود و حتما پاسخهايي براي آن داريم.» او ادامه داد:«دادستان تا پيش از ورود به پرونده به عنوان قاضي ايستاده حق تهيه و جمعآوري و تحقيق ادله عليه متهم دارد و چنانچه به نتيجه برسد در جمعبندي با ذكر دلايل، كيفرخواست صادر و در صورت عدم حصول نتيجه، قرار منع تعقيب صادر ميشود هر چند روال اين دادگاهها چيز ديگري است.» قاضي مسعوديمقام پرسيد:«روال اين دادگاهها چيست؟» و وكيل مدافع خاني پاسخ داد:«دادگاه جرايم ويژه اقتصادي و...» قاضي رسيدگي كننده به پرونده گفت:«يعني هر كسي به اين دادگاه بيايد، محكوم ميشود؟ آيا اين صحبت شما در شأن وكيل است؟» وكيل مدافع خاني در جواب گفت:«اين موضع در جامعه باب شده است.» قاضي مسعوديمقام تذكر داد:«پس پروندههايي كه برائت گرفتهاند چطور بوده است؟ قطعا اين رفتار شما را در ايجاد شائبه گزارش ميكنيم. آيا هر وقت برخورد ميشود بايد حتما با خواسته شما باشد؟ وكيل گاهي به يك شكل دفاع ميكند و گاهي دستگاه قضا را متهم ميكند كه بدون ارزيابي حكم صادر ميكند. در حالي كه احكام صادره در معرض ديد مردم است. نميشود كه آنگونه كه برداشت ميكنيد، صحبت كنيد. برداشت ما هم از وكلا زياد است. درست نيست كه هر چيزي را به دستگاه قضا منتسب كنيد اگر بار ديگر مطالب كذب بيان كنيد عليه شما اعلام جرم ميكنيم. اگر دفاع داريد، دفاع كنيد.»
وكيل خاني گفت:«مواردي كه نماينده دادستان گفتند، منتسب به وجوه ديگر پروندهها و در جاهاي ديگر است و به عنوان دليل آوردند. وجود ديگر پروندهها در شعبه ديگر بازپرسي چه ارتباطي به اينجا دارد كه به عنوان ادله بيان كنند؟ اقارير ضمني متهم در خصوص اتهامات انتسابي و نسبت به ادعاهاي نماينده دادستان را در كل قبول ندارم.»
او ادامه داد:«متاسفانه قانونگذار از مصاديق به تعاريف رسيده و در بسياري از تعارف جرايم مثلا در مورد اخلال، يكسري موارد را بيان ميكند يا در مورد افساد فيالارض آن را تعريف نميكند. خيانت در امانت را با مصاديق تعريف ميكند. حالا من به موكلم بگويم بر اساس احتمالات ميتوانند اين اتهامات سنگين را به شما ببندند؟ اين موارد بديع و نو است و من از دادگاه تقاضاي استمهال دارم تا حداقل ببينم و بررسي كنم بعد نسبت به آن دفاع داشته باشم.» قاضي مسعوديمقام گفت:«هيچكدام از موارد خارج از كيفرخواست نيست. بسياري از آنها در پرونده است. ظاهرا آن را مطالعه نكرديد. متهم مواردي را رد كرده است به عنوان مثال ارتباطات خود را انكار كرده است. نماينده دادستان هم پيامكهايي را قرائت كرد كه ميگويد اين ارتباطات وجود داشته است.» در ادامه جلسه دادگاه محمدرضا خاني براي ارايه دفاعيات در جايگاه حاضر شد. خاني در بخشي از دفاعياتش گفت:«آقاي قهرماني كاملا من را ميشناسند و كاملا فرآيند ورود من به بانك را ميدانند. آقاي قهرماني كاملا مستحضر هستيد كه من از كجا آمدهام و آمدنم بهر چه بود. پيامكهاي موجود بابت چه موضوعي بود و چه نقشي داشتم. اواخر سال ۹۴ جلسهاي در حضور يكي از ناظرين محترم داشتيم كه ايشان اعلام كرد در بانك سرمايه فسادي وجود دارد كه مهمترين آنها دو گروه هستند يك گروه منتج به حكم شد و گروه ديگر را آقاي قهرماني نام برد. منشأ فساد بانك اين دو گروه هستند. ورود من پس از معرفي شركت سرمايهگذاري فرهنگيان با معرفي نامهاي كه صادر شد، بود. بانك مركزي هم در ابتدا مطلع نبود اما مطلع شد. مصاحبه انجام شد و ۱۳ نفر مصاحبه كردند و صلاحيت فني و علمي من براي بانك مركزي احراز شد. هيچ مستندي در بانك وجود نداشته و برخي از بدهكاران هياتمديره را منصوب كرده بودند. راهي براي شناخت و نزديك شدن به اين فرد وجود نداشت، خواسته يا ناخواسته برخي را وارد اين چرخه كردم كه حلاليت ميطلبم.» او خطاب به قهرماني ادامه داد:«تعدادي از عكسهايي كه نشان داديد و فرموديد محقق نميشود قطعا محقق نميشد. يا باري بر دوش من بود كه بايد انجام ميشد تا به اين فرد دسترسي پيدا كنم و به او نزديك شدم و به يكي از مكانهاي ايشان هم مراجعه كرديم. عكس هم انداختيم. ميدانيد كه چه چيزي را ميگويم.» در ادامه نماينده سازمان بازرسي خطاب به خاني گفت:«ما به مدت ۶ ماه توسط آقاي خاني سرگردان بوديم. ايشان با سازمان بازرسي همكاري نكردند ما به زارعپور اعلام كرديم و آقاي خاني باعث جابهجايي زارعپور هم شد. ما مدرك داريم كه ايشان ۲۱۶ ميليون تومان را خلاف قانون دريافت كردند. مجمع عمومي كه وظيفه تعيين هيات مديره را داشت در زمان ايشان تشكيل نشد. اولين كسي كه اين مبالغ را ميگرفت خود ايشان بود. مستنداتي موجود است كه ايشان ماهيانه ۱۳۲ ميليون تومان دريافت ميكردند.» او ادامه داد:«ايشان جمعا يك ميليارد و ۷۰۰ ميليون از بانك سرمايه گرفتند.» بعد از حرفهاي نماينده سازمان بازرسي، قاضي از محمدعلي هادي فرزند غلامحسين خواست تا حسب محتويات پرونده به اتهام مشاركت در اخلال در نظام اقتصادي كشور از طريق مشاركت در ۱۲ فقره خيانت در امانت به مبالغ ۱۲ هزار و ۸۷۶ ميليارد و ۶۱۶ ميليون ريال از خود دفاع كند.»