مجيد انصاري با اشاره به جلسات برخي اصلاحطلبان و اصولگرايان مطرح كرد
«تشكل» نيست؛ «دورهمي» است
حجتالاسلام و المسلمين مجيد انصاري، عضو مجمع روحانيون مبارز درباره جزييات آغاز به كار «گفتوگوي اصلاحطلبان و اصولگرايان» گفت: «به نظر من اين مساله نبايد به عنوان گفتوگوي اصلاحطلبان و اصولگرايان تلقي شود، چون گفتوگوي ميان دو يا چند جناح سياسي زماني خواهد بود كه افراد به نمايندگي از جريان، در
ساز و كار تشكيلاتي انتخاب شوند و با هم گفتوگوهايي داشته باشند.»
به گزارش جماران، او ادامه داد: «فكر ميكنم سال گذشته بود كه آقاي مازني گفتند ما با آقاي دكتر عارف صحبت كردهايم تا با شخصيتهاي مختلف صحبتهايي راجع به مسائل روز كشور داشته باشيم. در پي اين موضوع، آقاي دكتر عارف از برخي اشخاص از جمله من و آقايان غلامعلي حدادعادل، احمد توكلي، محمدرضا باهنر، محمدحسن ابوترابي، سيدمحمد صدر و عزتالله ضرغامي دعوت كردند و بهتدريج اين جلسه شكل گرفت.» به گفته انصاري، اين جلسات به صورت ماهيانه ادامه پيدا كرده اما همانطور كه اشاره كردم، يك دورهمي عادي است و نميشود آن را «گفتوگوي ملي» اطلاق كرد، چون گفتوگوي ملي زماني است كه اشخاصي با هويت تشكيلاتي و جمعي خودشان و به نمايندگي از تشكلها، با ساز و كار روشن و براي اهداف مشخص دور هم جمع شوند و راجع به مسائل كلان كشور گفتوگو كنند و نتيجه بگيرند.
عضو مجمع روحانيون مبارز ادامه داد: «افرادي با سلايق مختلف دور هم مينشينند و راجع به مسائل جاري كشور صحبت ميكنند اما سازمان مشخصي ندارد كه از چهرههاي مطرح جناحها دعوت كنند. يك جلسه گفتوگوي دوستانه عادي است و افرادي هم كه در آن شركت ميكنند همين چند نفري هستند كه تا به حال شركت كردهاند. ممكن است در جلسات بعد افراد ديگري هم ملحق شوند، ولي يك ساز و كار تشكيلاتي و منتسب به جريانات سياسي نيست. يك جلسه دوستانه از اشخاص حقيقي است و حقوقي نيست.»
عضو مجمع روحانيون مبارز گفت: «گرچه اوايل آقاي مازني متني به عنوان اهداف نوشته بودند، ازجمله اينكه مثلا مسائل روز را شناسايي و پيگيري و در جلسات با همديگر صحبت و در جهت همگرايي و همكاري جريانات و اشخاص بهرهبرداري كنيم، ولي تا جايي كه من در جريان هستم اين نظرات آقاي مازني تبديل به يك متن مصوب يا يك آييننامه، مرامنامه و چيزي از اين دست نشده است. به تعبير من، هنوز يك تشكل جديد نيست بلكه يك «جلسه دورهمي» از مجموعه افراد درون انقلاب است.» او همچنين درباره تاثير اين همفكري و همگرايي در حل مشكلات كشور توضيح داد: «از ديد من همفكري و همكاري در جهت همافزايي قدرت ملي يك ضرورت اجتنابناپذير است. ما در شرايط بسيار ويژهاي قرار داريم. به هر حال، كاملا مشهود است كه جنگ تمامعيار اقتصادي، رواني، سياسي و تبليغي عليه جمهوري اسلامي ايران و مردم ايران از طرف امريكا، اسراييل و همپيمانانشان در منطقه شكل گرفته و با همه امكاناتشان سعي ميكنند كه مردم را تحت فشار معيشتي و زندگي قرار دهند.»
انصاري تاكيد كرد: «در اين شرايط بايد همه اشخاص و همه گروهها از تكروي، انحصارطلبي در قدرت، سوداگري و منفعتطلبي و سودجويي شخصي، باندي و گروهي پرهيز كنند و به اين فكر باشند كه در اين شرايط چه كار كنيم تا نقشه و توطئه دشمنان را خنثي كنيم و چه كار كنيم كه مردم از تنگنا بيرون بيايند. فلسفه وجودي احزاب و تشكلها در حقيقت تمركز انرژي و تجميع ملي براي خدمت كردن به مردم و پيشرفت كشور است. اگر غير از اين باشد، سوداگريهاي شخصي، باندي و گروهي است و طبعا هر نوع اقدامي كه به تفرقه، جدايي و
تكه پاره شدن سازمان اجتماعي جامعه منجر شود، خواسته يا ناخواسته بازي كردن در زمين بدخواهان و دشمنان مردم و انقلاب است.»
عضو مجمع روحانيون مبارز معتقد است كه در يك جامعه بالنده وجود تشكلهاي سياسي مختلف و اختلافنظر، عقيده و سليقه امري كاملا طبيعي است، به همين سبب در قانون اساسي و آموزههاي امام خميني(ره) چند صدايي و رقابت سالم سياسي بهرسميت شناخته شده است، اما رقابت سالم سياسي با خصومت و كينهورزي كاملا متفاوت است.
او يادآور شد: «ما در سالهاي اخير شاهد بوديم كه نوعي بداخلاقي فضاي سياسي كشور را
فرا گرفت و جريانات بيشتر به دنبال زدن و متهم كردن يكديگر و مچگيري بودند و دستاورد شوم اين نوع نگاه منفعتطلبيهاي شخصي و باندي و طبعا فسادهاي كلان سنگيني است كه هرازگاهي از جايي بروز ميكند.» وي ادامه داد: اگر ما به رهنمود قرآني تعاون بر تقوا، مسابقه در خير و در يك نگاه كلي، امر به معروف و نهي از منكر، اهتمام بورزيم، طبيعي است كه توان تشكلهاي سياسي در جهت شفافسازي، سالمسازي، مبارزه با فساد و كمك به حل مشكلات مردم همافزا خواهد شد، در غير اين صورت شاهد از همگسستگي اجتماعي و خداي نكرده آسيب رساندن به اقتدار و انسجام ملي خواهيم بود. انصاري تاكيد كرد: «با اين نگاه، من هميشه، از هر نوع نشست، گفتوگو و ائتلاف استقبال كردهام و معتقد هستم اين نوع جلسات و گفتوگوها، ولو اينكه ميان اشخاص با صرفنظر از وابستگي حزبي و گروهي آنها باشد، ميتواند به همكاريهاي بزرگتر بين تشكلها ختم شود. تشكلهاي سياسي هم با قانونمند كردن رقابت سالم از روشهاي غيراخلاقي و تخريبي گذشته فاصله بگيرند.»