خبر
نشست وزراي خارجه ايران و تركيه در اصفهان
مولود چاووش اوغلو، وزير امور خارجه تركيه 20 ژوئن (30 خرداد) به دعوت همتاي ايراني خود به اصفهان سفر ميكند. سفارت تركيه در تهران روز سهشنبه اين مطلب را به خبرنگار آناتولي اعلام كرد. به گزارش ايرنا، چاووشاوغلو، از سوي محمدجواد ظريف همتاي ايراني خود جهت شركت در نخستين نشست كميسيون مشترك اقتصادي دو كشور دعوت شده است. گفتني است، نخستين نشست كميسيون مشترك مذكور جمعه آينده ۲۱ ژوئن (۳۱ خرداد) در شهر اصفهان برگزار ميشود. جزييات بيشتري از اين سفر تاكنون منتشر نشده است. تهران و آنكارا علاقهمند به توسعه روابط با يكديگر در همه عرصهها به ويژه در حوزه اقتصادي و تجاري هستند و براي تقويت اين همكاريها و رساندن حجم مبادلات سالانه دو كشور به سطح مورد توافق تلاش ميكنند. مناسبات ايران و تركيه در همه عرصهها نزديك و رو به توسعه بوده و تقويت بيش از پيش اين روابط در عرصههاي دوجانبه و منطقهاي براي آنكارا و تهران بسيار حائز اهميت است.
هشدارهاي مقامهاي جهان در مورد تشديد تنشها در خاورميانه
وانگ يي، وزير امور خارجه چين در واكنش به اقدام برجامي ايران ابراز اميدواري كرد كه ايران «به طور شتابزده» از برجام خارج نشود. وي با اشاره به حوادث مشكوك اخير در آبهاي درياي عمان تاكيد كرد: «از همه طرفها ميخواهيم منطقي باقي بمانند و خويشتنداري را در پيش بگيرند و هيچگونه اقدام تحريكآميز كه تنشهاي منطقهاي را تشديد كند، انجام ندهند و جعبه پاندورا را باز نكنند.» بنا به گزارش فارس به نقل از رويترز، او تاكيد كرد: «ما اميدواريم كه ايران در تصميمگيريهاي خود محتاطانه عمل كند و به راحتي اين توافق (برجام) را ترك نكند». وانگ يي همچنين به اتهامزني اخير واشنگتن به ايران در خصوص حادثه اخير براي دو نفتكش در درياي عمان اشاره كرد و گفت كه امريكا براي حل مشكلات خود با ايران نبايد از «فشار شديد» بهره گيرد. وزير امور خارجه چين ادامه داد كه پكن درباره وضعيت اوضاع خليج فارس «قطعا بسيار نگران است» و از تمامي طرفين ميخواهد تنشها را كاهش دهند و به سمت نزاع پيش نروند. اين ديپلمات چيني تاكيد كرد: «به خصوص، امريكا بايد روشهاي اعمال فشار شديد خود را تغيير دهد. هر گونه رفتار يكجانبه هيچ اساسي در قانون بينالملل ندارد و ميتواند به ايجاد بحراني بزرگتر منجر شود.»
همزمان آنگلا مركل، صدر اعظم آلمان در حاشيه ديدار خود با رييسجمهور اوكراين در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره تحولات اخير در ارتباط با ايران گفت كه موضوع مربوط به تحولات ايران بسيار جدي تلقي ميشود و شواهد زيادي وجود دارد اما وي در اين زمينه موضعگيري نميكند چرا كه بايد تمامي جوانب در نظر گرفته شود تا تنش با ايران به شيوهاي صلحآميز حل شود. صدراعظم آلمان در ادامه با اشاره به تماسهاي اخير آلمان با ايران گفت: «در اين زمينه در آلمان اتفاق نظر وجود دارد و به همين منظور وزير خارجه آلمان (به تازگي) به ايران رفته بود و ما با شركاي امريكايي در ارتباط نزديك هستيم. شرايط بسيار جدي است و ما اين را ميدانيم. ما و همه طرفهايي كه در اين زمينه نگراني دارند، همه تلاش خود را به كار خواهيم گرفت تا براي ايران هم روشن شود كه نبايد شرايط وخيمتر شود.»
استفان دوجاريك، سخنگوي سازمان ملل نيز با اشاره به تحولات اخير در مورد برجام تاكيد كرد آنتونيو گوترش، دبيركل سازمان ملل متحد همچنين اصرار دارد تا ديگر اعضا نيز از اجراي تعهدات توافق هستهاي حمايت كنند. به گفته دوجاريك، دبيركل سازمان ملل همچنين خواهان اجتناب از هرگونه اقدامي كه منجر به افزايش تنش در منطقه بوده، شده است.
عريقات: كنفرانس منامه شكست خواهد خورد
صائب عريقات، دبيركل كميته اجرايي سازمان آزاديبخش فلسطين ضمن محكوم كردن سياستهاي ايالات متحده در خصوص فلسطين، تاكيد كرد: كنفرانس منامه درباره فلسطين با شكست رو به رو ميشود. به گزارش ايرنا به نقل از روزنامه فرامنطقهاي «القدس العربي»، عريقات افزود: اين كنفرانس تلاش براي جايگزيني اصل زمين در مقابل صلح به جاي پول در مقابل صلح است. كنفرانس اقتصادي منامه قرار است به درخواست واشنگتن اوايل تير ماه براي رونمايي از طرح امريكا موسوم به «معامله قرن» در منامه پايتخت بحرين برگزار شود. دبيركل كميته اجرايي سازمان آزاديبخش فلسطين ادامه داد: ايالات متحده با معامله قرن، به رسميت شناختن قدس به عنوان پايتخت رژيم صهيونيستي، انتقال سفارت خود به قدس، مشروعيت بخشيدن به شهركسازيها و تلاش براي آسيب زدن به «آژانس امدادرساني و كاريابي براي پناهجويان فلسطيني» (اونروا)، به رسميت شناختن حاكميت رژيم اشغالگر بر بلنديهاي جولان سوريه و منتفي كردن موضوع تشكيل دو كشور بر اساس مرزهاي ۱۹۶۷، باعث شكاف سياسي شد و درصدد است شكاف اقتصادي هم بين اعراب ايجاد كند. وي خاطرنشان كرد: ايالات متحده مدعي است كه به هدف خلق همزيستي با شهرك نشينان، ميخواهد طرحهاي اقتصادي خود را به شهركها ربط دهد و طبق معامله قرن، رژيم صهيونيستي حقوق ما را در مواردي از جمله حق آموزش تعيين خواهد كرد و ما حق دخالت در نقشه كشورمان را نداريم و تنها اجازه رانندگي طبق شروط آنها را داريم. عريقات با تاكيد بر تحريم اين نشست از سوي فلسطين، بار ديگر از تمام كشورهاي عربي و غيرعربي خواست در اين كنفرانس شركت نكنند، چرا كه اين نشست در راستاي تخريب طرح ملي فلسطين است.