• ۱۴۰۳ جمعه ۱۱ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3221 -
  • ۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۷ فروردين

انصارالله يمن قطعنامه ضد حوثي را محكوم كرد

گردش ديپلماتيك بر محور يمن

 

در حالي كه كشورهاي حاشيه خليج فارس از تصويب پيش‌نويس قطعنامه عربي درباره يمن در شوراي امنيت، خرسند به نظر مي‌رسند، جنبش انصارالله تصويب اين قطعنامه در شوراي امنيت را به‌شدت محكوم كرده و آن را اقدامي ظالمانه دانسته است. در همين حال رسانه‌ها از گردش منطقه‌اي ديپلمات‌ها براي رايزني درباره راه‌حل سياسي براي بحران يمن خبر مي‌دهند.

قطعنامه ضد حوثي و واكنش‌ها

قطعنامه تصويب شده در شوراي امنيت كه با راي ممتنع روسيه همراه بوده، شماره 2216 را گرفته و يمن را تحت بند هفتم سازمان ملل قرار مي‌دهد. اين قطعنامه ارسال سلاح به حوثي‌ها و نيروهاي علي عبدالله صالح، رييس‌جمهور پيشين يمن را ممنوع مي‌كند و وزارت خزانه داري امريكا نيز در پي اين تصميم عبدالملك الحوثي، رهبر حوثي‌ها و احمد علي صالح، فرزند رييس‌جمهوري اسبق يمن را در ليست سياه خود قرار داده و تمام دارايي‌هاي آنها را در امريكا مسدود و امريكايي‌ها را از هرگونه معامله با آنها منع كرده است.
اما جنبش انصارالله يمن كه نماينده سياسي حوثي‌ها به شمار مي‌آيد با محكوم دانستن اين تصميم، از مردم يمن خواسته است تا براي محكوميت اين قطعنامه روز پنجشنبه به خيابان‌ها آمده و اعتراض خود را نسبت به صدور اين قطعنامه اعلام كنند.

مسقط؛ تقاطع ديپلماسي

اگرچه برخي ناظران تصويب قطعنامه شوراي امنيت عليه حوثي‌ها را به معناي مشروع دانستن تجاوز نظامي عربستان به يمن تعبير مي‌كنند اما مي‌توان از اين قطعنامه به عنوان پلي براي مذاكرات صلح يمن نيز تعبير كرد. همزمان با اينكه وزارت خارجه ايران از ارسال طرح چهار ‌بندي خود براي يمن به شوراي امنيت خبر مي‌دهد، منابع ديپلماتيك در كشورهاي عرب حوزه خليج فارس اعلام كرده‌اند كه عمان از چند روز قبل شخصيت‌هايي وابسته به انصارالله و افرادي در ارتباط با ائتلاف عربي عليه يمن را به حضور مي‌پذيرد تا به راه‌حلي سياسي براي بحران اين كشور دست يابد.
گفته مي‌شود مسقط به پيشنهاد مصر به عنوان ميزبان مذاكرات ميان طرف‌هاي درگير در يمن انتخاب شده است و با توجه به نزديكي عمان و ايران، ميانجيگري تهران در اين مذاكرات غيرمستقيم است و تماس‌هايي با محمد جواد ظريف، وزير خارجه ايران در اين رابطه برقرار شده است. اين در حالي است كه اگر چه همچنان عربستان بر ادامه عمليات نظامي پافشاري مي‌كند اما با مذاكرات مخالفت نمي‌كند.

طرح عمان براي يمن

به گزارش ايسنا، عمان طرحي را مطرح كرده است كه مبتني بر دو نكته اساسي است: نخست اينكه دو طرف درگير به آتش‌بس موقت قانع شوند كه پس از آن مذاكرات براي آتش بس دايم صورت بگيرد. نكته دوم اينكه مسقط ميزبان مذاكرات با حضور نمايندگان سازمان ملل، اروپا، امريكا و ديگر طرف‌هاي بين‌المللي شود.
از برجسته‌ترين كليات طرح عمان اين است كه عبد ربه منصور هادي (رييس‌جمهوري مستعفي) اداره مرحله انتقالي را برعهده داشته باشد و پس از آن انتخابات رياست‌جمهوري و پارلماني برگزار شود و انصارالله و نيروهاي حامي علي عبدالله صالح، رييس‌جمهوري پيشين يمن از شهرها عقب‌نشيني كنند.
از مفاد اين طرح همچنين اين است كه بر سر تشكيل دولتي با حضور تمامي اقشار يمني توافق شود و انصارالله سلاح‌هايي كه از ارتش به غنيمت گرفته را تحويل دهد و با تبديل شدن به يك حزب غيرنظامي موافقت كند.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون