وزير خارجه، وزير نظام است
محمدرضا بادامچي
درحالي كه در روزهاي گذشته شاهد مباحثي در صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران بوديم كه بعضا از آن، به حمله به دولت و برخي وزراي خاص ازجمله وزراي امور خارجه و نفت تعبير شد، بايد تاكيد كنيم كه ما همواره در ديپلماسي و بحث سياست خارجي، يك حرف و يك رويكرد داريم و به بيان ديگر هرچه اين رويكرد يكپارچه و واحدتر باشد، اين قدرت نظام است كه بيشتر به رخ دشمنان كشيده ميشود و وحدت دروني نظام را نمايان ميكند. از ديگرسو هرچه رويكردي غيريكپارچه و نامنسجم اختيار كنيم، طبيعتا بايد شاهد تضعيف اين جايگاههاي ملي باشيم. فراموش نكنيم كه هر وزير خارجهاي كه در هر دولتي منصوب ميشود، وزير امور خارجه كل كشور و نظام است و به همه تعلق دارد و شخصا همواره تاكيد كردهام كه بايد بهنحوي عمل شود كه اقتدار وزارت خارجه دوچندان شده و افزايش يابد تا بتوانيم از حقانيت كشور در سطوح جهاني دفاع كنيم. اين رويكرد قطعا موجب افزايش اقتدار وزارت خارجه شده و متعاقبا به دلگرمي نيروهاي داخلي ميانجامد.
با اين همه اما اگر هيچكس درجاي خود نباشد و بهجاي ترويج وحدت، در راستاي نمايش ضعفها گام بردارد، مشكلات دوچندان ميشود. اين وضعيت اما تنها محدود به وزارت خارجه نبوده و در مورد وزارت نفت نيز شاهد اقداماتي مشابه بوديم و متاسفانه برخوردهايي با زنگنه ميشود كه عموما برخوردهاي سياسي است، آن هم در مقطعي كه با مشكلات عديدهاي در بحث فروش نفت مواجهيم و بايد اين حوزه را تقويت كنيم.
متاسفانه اين برخوردها، برخوردهاي سياسي است كه در عين حال نشان از قدرت و تصميمگيري خوب ظريف و زنگنه دارد كه بدون آنكه به احدي امتياز بدهند، كارشان را انجام داده و ميدهند. بنابراين اينكه بخواهيم مسوول يا نهادي را دور بزنيم و ازطرف آنها حرف بزنيم، عملا در ديپلماسي كشور تداخل ايجاد كردهايم و اين رويه، طبيعتا به ضرر نظام خواهد بود.
نماينده مردم تهران در مجلس