دكه خبر
روند نظارت سازمان دانشآموزي بر سرويس و لباس فرم مدارس
سيدهادي دلبري معاون هماهنگي، اقتصادي و نظارت بر امور استانهاي سازمان دانشآموزي كشور در رابطه با چگونگي سيستم نظارت بر بوفه، سرويس و لباس فرم مدارس توضيحاتي را ارايه داد. به گزارش مهر، سيدهادي دلبري معاون هماهنگي، اقتصادي و نظارت بر امور استانهاي سازمان دانشآموزي كشور گفت: بر اساس دستورالعمل اجرايي- بهداشتي پايگاه تغذيه سالم كه با امضاي وزير وقت در تاريخ ۲۵ شهريور ۹۸ به استانها ابلاغ شده است، صدور مجوز جهت راهاندازي پايگاه تغذيه سالم در مدارس، داشتن كارت سلامت توسط متصدي فروش و هر گونه قرارداد مالي و اجرايي از طريق نظارت ســازمان دانشآموزي و كيفيــت مواد غذايي پايگاههاي تغذيه ســالم است و در همين راستا دستورالعملهاي ويژهاي نيز صادر شده است. او ادامه داد: همچنين فهرستي از محصولات بهداشتي و سالم از سوي وزارت بهداشت و اداره كل سلامت تهيه شده و اقدامات كنترلي و اجرايي به آموزش و پرورش محول شد كه اين فهرست در قالب دستورالعمل به استانها و در پوشش بخشنامهاي توسط مسوولان مربوطه به مدارس كل كشور ابلاغ شده است. او افزود: طبق دستورالعمل اداره كل سلامت به طور كلي پايگاههاي تغذيه سالم به 4 دسته تقسيم شدهاند كه فرآيند نظارتي سازمان دانشآموزي نيز بر همين مبنا صورت ميگيرد. به گفته او دستهبندي بوفهها به شرح زير است: دسته اول، بوفههايي هستند كه فقط مواد غذايي بستهبنديشده داراي مجوز را عرضه ميكنند و اين مواد غذايي نياز به نگهداري در شرايط ويژه مثل يخچال را ندارند. البته اين قبيل بوفه مدارس، بيشتر شامل مناطق محروم و دوردست كشور و مدارسي كه زير ۱۰۰ نفر دانشآموز دارند است. دسته دوم بوفه مدارس علاوه بر اينكه مواد غذايي دسته اول را دارند، ميتوانند از مواد غذايي استفادهكنند كه نياز به نگهداري در يخچال دارد. مثل شير پاستوريزه و... كه بايد داخل يخچال باشد. دسته سوم بوفه مدارس علاوه بر داشتن مواد غذايي بوفههاي نوع اول و دوم، غذاهاي آماده ميآورند كه احتياج به گرم نگه داشتن دارند. مثل عدسي و لوبيا كه لازم است حتما تجهيزات گرمكننده را داشته باشند. بوفه نوع چهارم كه همان سلف سرويسها و محلي براي طبخ غذا هستند در برخي مراكز آموزشي مورد استفاده قرار ميگيرند. دلبري در پايان با اشاره به اينكه ناظران سازمان در هر منطقه و مدرسهاي كه باشند از طريق سيستم GPS موقعيت خود را تاييد سپس موارد نظارتي را بر مبناي فرمها و دستورالعملهاي تعيين شده در سامانه مذكور ثبت ميكنند، گفت: لذا در اين شيوه الكترونيكي، هم حضور و نظارت صورت گرفته ناظر مورد نظارت قرار ميگيرد و هم اينكه امكان گزارشگيري لحظهاي از فرآيند نظارتي وجود خواهد داشت. او اظهار كرد: همين سيستم نظارتي در دو سطح ديگر كه يكي مربوط به لباس فرم مدارس و ديگري مربوط به سرويس مدارس است نيز وجود دارد كه هر كدام از اين سيستمهاي نظارتي دستورالعملهاي خاص خود را دارند كه در سامانه لباس فرم توليديها، قيمتها و تاييد پوشاك و موارد مربوط به آن توسط اتحاديه انجام شده و در زمينه سرويس مدارس نيز دستورالعملها بر مبناي تفاهمنامهاي كه با تاكسيراني كل كشور تنظيم شده، طراحي شده است.
مديرعامل انجمن نابينايان ايران عنوان كرد
عدم مناسبسازي مبلمان شهري و اشتغال؛ ۲ مشكل اصلي نابينايان
علياكبر جمالي، مديرعامل انجمن نابينايان ايران گفت: عدم مناسبسازي مبلمان شهري، اشتغال، بيمه و ... مشكلاتي است كه نابينايان با آن روبهرو هستند. به گزارش مهر، علياكبر جمالي در همايش روز جهاني نابينايان كه با حضور شهردار تهران و جمعي از معاونين سازمان بهزيستي و نابينايان كشور صبح ديروز برگزار شد، اظهار داشت: عدم مناسبسازي معابر و مبلمان شهري در دو، سه سال اخير باعث شده كه هر سال در نزديكي مهرماه و روز نابينايان، دوستان نابيناي عزيز خود را از دست دهيم. او به حادثهاي كه براي دو نفر از نابينايان رخ داد، اشاره كرد و گفت: يكي از اين افراد در مترو و ديگري نيز به دليل عدم مناسبسازي معابر و اماكن شهري، جان خود را از دست داد. مديرعامل انجمن نابينايان ايران تاكيد كرد: اميدواريم سال آينده با بهبود وضعيت مناسبسازي معابر، اماكن و مبلمان شهري روبهرو شويم و ديگر شاهد اين اتفاقات تلخ نباشيم. جمالي درباره قانون جامع حمايت از حقوق معلولان گفت: در حال حاضر يكي از موضوعات اساسي ما اجراي قانون جامع حمايت از حقوق معلولان است كه تدوين آييننامههاي اجرايي قانون، اشتغال، تامين اجتماعي و بيمه نابينايان، از جمله موضوعاتي است كه دغدغه آن در ميان جامعه نابينايان وجود دارد و خواستار بهبود وضعيت آنان هستيم.
ثبتنام ۳ ميليون و ۲۸۰ هزار نفر در سامانه سماح
دبير ستاد مركزي اربعين حسيني(ع) از ثبتنام ۳ميليون و ۲۸۰ هزار نفر در سامانه سماح و خروج ۳ ميليون و ۲۶۰ هزار نفر از ايران براي زيارت اربعين حسيني خبر داد. احمد محمديفر در گفتوگو با تسنيم درباره آمار ورود و خروج زائران ايراني از كشور عراق اظهار كرد: از ابتداي محرم تاكنون يك ميليون و 491 هزار نفر از زائران به كشور بازگشتهاند و 3 ميليون و 260 هزار نفر نيز از ايران خارج شدهاند.او با بيان اينكه 3 ميليون و 280 هزار نفر در سامانه سماح ثبتنام انجام دادهاند، تصريح كرد: تا زماني كه امكان سفر براي زيارت اربعين وجود داشته باشد امكان ثبتنام در سامانه سماح فراهم است.
دبير ستاد مركزي اربعين حسيني(ع) درباره افزايش قيمت خودسرانه برخي از آژانسهاي مسافربري در فروش بليت گفت: گزارشهايي مبني بر اينكه برخي از آژانسها بليتها را بالاتر از نرخ مصوب به فروش رساندند، ارايه شده كه به وزارت راه اعلام كردهايم تا با اين دسته از افراد يا آژانسها برخورد لازم را انجام دهند، چراكه اين امر در حيطه وظايف آنهاست و ستاد مركزي اربعين بر روانسازي و پشتيباني امور تمركز دارد.