راهبرد
با حكم رهبري
حميد شهرياري دبيركل مجمع تقريب مذاهب اسلامي شد
حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي در حكمي حجتالاسلام حميد شهرياري را به دبيركلي مجمع تقريب مذاهب اسلامي منصوب كردند. به گزارش پايگاه اطلاعرساني دفتر مقام معظم رهبري، متن حكم رهبر انقلاب اسلامي به اين شرح است:
بسمالله الرحمن الرحيم
جناب حجتالاسلام آقاي حاج شيخ حميد شهرياري دامت توفيقاته
به پيشنهاد شوراي عالي مجمع تقريب مذاهب اسلامي جنابعالي را كه بحمدالله از دانش و تجربه لازم برخوردار ميباشيد به دبيركلي آن مجمع منصوب ميكنم و اميدوارم در ادامه تلاشهايي كه در مديريتهاي پيشين به كار رفته، جنابعالي نيز به توفيقات بزرگ دست يابيد. امروز نشانههاي ناكامي سياستهاي تفرقهافكن ميان برادران مسلمان بيش از هميشه مشهود است و اين در حالي است كه تلاش استكبار جهاني براي ايجاد تفرقه در دهههاي اخير بيش از هميشه بوده است. بحمدالله امروز در سراسر جهان اسلام عقلانيت برخوردار از هدايت اللهي، نخبگان و فرزانگان و خيرخواهان را بيش از پيش به پايداري در برابر فتنهها و خصومتهاي مذهبي تشويق ميكند و اين بهطور كامل نقطه مقابل سياستهاي كفر و استكبار جهاني است كه به آتشافروزي ميان مسلمانان دل بسته و به فرقهسازي روي آورده است و بحمدالله در چندين آزمايش به سختي شكست خورده است.
انتظار از مجمع تقريب آن است كه با استفاده از ظرفيت بيانتهاي عقلانيت اسلامي كه در نيروهاي فكري و علمي جهان اسلام وجود دارد بهويژه برگزيدگان جوان و پرنشاط، گام بلندي در تقريب فكري و عملي مذاهب اسلامي، برداشته و حركتي را كه از چند دهه پيش آغاز شده نوسازي نمايد، بحولالله و قوته لازم ميدانم از زحمات ارجمند عالم بزرگوار جناب حجتالاسلام والمسلمين آقاي اراكي در مدت تصدي اين مسووليت سنگين تشكر كنم. توفيقات الهي را براي همگان خواستارم.
سيدعلي خامنهاي
۲۴ آذر ۱۳۹۸
نگاهي به كارنامه اراكي و شهرياري
باتوجه به صدور حكم رهبري و انتصاب حجتالاسلام حميد شهرياري به جاي آيتالله محسن اراكي به عنوان دبيركل مجمع تقريب مذاهب اسلامي، در ادامه نگاهي گذرا به كارنامه اين افراد مياندازيم:
محسن اراكي كيست؟
محسن محمدي عراقي (اراكي) در سال ۱۳۳۴ش در خانوادهاي با علم و فضيلت در نجف اشرف چشم به جهان گشود. والد گرامياش، مرحوم حاج شيخ حبيبالله اراكي از فقهاي وارسته و اساتيد بنام حوزه علميه نجف بود. پس از پيروزي انقلاب جهت فعاليتهاي فرهنگي از سوي دفتر حضرت امام (ره) به اهواز و سپس خرمشهر و آبادان اعزام شد و از آن تاريخ فعاليتهاي فرهنگي گستردهاي در خوزستان و بهويژه خرمشهر آغاز كرد. در سال ۱۳۵۸ در خرمشهر نخستين حوزه علميه را به نام «مركز الدراسات الاسلاميه» تاسيس كرد. آيتالله اراكي در سال ۱۳۶۰ به عنوان رياست دادگاههاي انقلاب اسلامي خوزستان منصوب شد و مهمترين نقش را در پاكسازي خوزستان و بهويژه مناطق جنگي از عناصر گروهكها و برقراري امنيت كامل در شهرهاي خوزستان ايفا كرد. او در سال ۱۳۶۹ از سوي مردم خوزستان به دومين مجلس خبرگان رهبري راه يافت و مجددا در سال ۱۳۷۷ به نمايندگي از اين استان در مجلس خبرگان برگزيده شد و به عضويت كميسيون تحقيق، در اين مجلس، درآمد. در سال ۱۳۷۳ به دستور رهبري جهت تاسيس مركز بزرگ اسلامي انگليس و راهاندازي نمايندگي مقام معظم رهبري در انگليس به اين كشور اعزام شد. اراكي در تير ماه ۱۳۹۱ هجري شمسي به سمت دبيركلي مجمع تقريب مذاهب اسلامي درآمد. درنهايت شهريور ماه امسال از خداحافظي با اين مجمع خبر داد و به تسنيم گفت: «اخيرا از مقام عظماي ولايت خواهش كردهام كه در صورت صلاحديد و امكان اجازه ادامه سربازي اينجانب را در سنگر علم فراهم كنند كه درخواست اينجانب مورد موافقت معظمله قرار گرفته است.»
حميد شهرياري كيست؟
حجتالاسلام حميد حوالي شهرياري متولد 1342 در تهران است. او رييس مركز آمار و انفورماتيك قوه قضاييه، رييس مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي و عضو حقيقي شوراي عالي فضاي مجازي بوده است. شهرياري، تحصيلات متوسطه خود را در دبيرستان خوارزمي (شريعتي) ميدان بهارستان گذراند و در سال 1360 با بالاترين معدل كتبي بين دانشآموزان سه كلاس رياضي فيزيك، ديپلم گرفت، همان سال به حوزه علميه قم رفت و دروس سطح حوزه را در مدت 6 سال به پايان رساند.