پيدا و پنهان
عذرخواهي وزير راه بابت آزادراه تهران-شمال
در حالي كه وزير راه و شهرسازي ميگويد، ساخت منطقه دو و سه آزادراه تهران-شمال 20 هزار ميليارد تومان منابع مالي ميخواهد، شهرام آدمنژاد، معاون وزير راه و شهرسازي اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازي براي ساخت قطعات 2 و 3 آزادراه
تهران-شمال برنامه دارد اما نحوه تامين منابع آن فعلا مشخص نشده است. اسلامي، وزير راه و شهرسازي روز گذشته در حاشيه افتتاح نمايشگاه حمل و نقل اسلامي با بيان اينكه بابت تاخير در افتتاح قطعه يك آزادراه تهران-شمال از مردم عذرخواهي ميكنم، افزود: وعده داده بودم كه آزادراه، اواخر تابستان زير بار ترافيك ميرود، اما اين وعده عملياتي نشد.
ايران در ليست سياه FATF؟
روز گذشته برخي رسانهها و كاربران فضاي مجازي به استناد ويكيپديا مدعي شدند ايران به ليست سياه كارگروه اقدام مالي (FATF) بازگشته است. اين درحالي است كه نشست بعدي اين كارگروه بهمن ماه برگزار ميشود و تا آن زمان هيچ اتفاقي نميافتد.
نابرابري درآمدي بيشتر شد
ضريب جيني كه در پيوستهاي بودجه سال 99 منتشر شده است، نشان از افزايش نابرابري درآمدي طي سالهاي 95 تا 97 دارد. ضريب جيني يك واحد اندازهگيري پراكندگي آماري است كه معمولا براي سنجش ميزان نابرابري در توزيع درآمد يا ثروت در يك جامعه آماري استفاده ميشود. هر چه اين رقم بزرگتر باشد، نشاندهنده توزيع نابرابر درآمدي و بالا بودن اختلاف طبقاتي است. براساس آمارهاي ارائه شده در پيوست بودجه 99، ضريب جيني در كل جامعه كه در سال 1395، برابر 39 واحد بوده است در سال 1396 به رقم 39.81 واحد رسيد، روند افزايشي اين ضريب ادامه يافت و به 40.93 واحد در سال 1397 رسيد. ضريب جيني در جامعه شهري به تبعيت از كل جامعه از سال 1393 شيب صعودي به خود گرفت و در سال 1395 به 37.3 واحد رسيد، اين روند ادامه يافت تا اين عدد در سال 1397 به 39.40 واحد برسد. اين آمار براي جامعه روستايي برابر با 33.62 در سال 1395 و 35.95 واحد در سال 1397 است. آمارها نشان ميدهد طي سال 96 تا 97 ضريب جيني 2.81 واحد رشد داشته است.
وجود شبكه اينترنت داخلي در 28 كشور
سيدابوالحسن فيروزآبادي رييس مركز ملي فضاي مجازي با بيان اينكه راهاندازي شبكه ملي اطلاعات به معني قطع اينترنت بينالمللي نيست، مدعي شد: حتي فرانسويها هم بهطور جدي اينترنت اروپايي را دنبال ميكنند. او گفت: شبكه ملي اطلاعات فقط در كشور ما نيست بلكه در 28 كشور مانند اين شبكه وجود دارد. او با بيان اينكه هدف از شبكه ملي اطلاعات داشتن شبكه كيفيتر، ارزانتر و امنتر است، گفت: از دوران صنعتي عبور كردهايم و در حال ورود به اقتصاد خدماتي هستيم.
انباشت مازاد «دام» در دامداريها
مرتضي رضايي معاون امور دام وزارت جهاد كشاورزي با بيان اينكه بستهاي براي مقابله با مازاد دام در دامداريها به وزارت صمت ارايه شده است، گفت: در صورتي كه با انباشت دام در دامداريها جلوگيري نشود، موج دوم گراني گوشت ايجاد خواهد شد. او افزود: بستهاي به وزارت صمت براي چارهانديشي به وجود مازاد دام در دامداريهاي كشور ارايه شده است كه در آن به كاهش واردات و همچنين خريد تضميني دام اشاره شده تا از مازاد دامي كه دامداران استانهاي كشور با آن مواجه هستند، جلوگيري شود.
فقط ۳ ميليون نفر شرط بررسي حساب بانكي را پذيرفتند
بنا بر اعلام ستاد شناسايي مشمولان طرح حمايت معيشتي از مجموع ۶ ميليون و ۲۶۳ هزار و ۸۶۱ نفر، كمتر از ۵۰درصد يعني ۳ ميليون و ۷۰ هزار و ۵۳۱ نفر متقاضياني كه در كد دستوري # ۶۳۶۹* ثبت درخواست كردهاند، اقدام به پذيرش شرايط اعلام شده كرده و درخواست خود را به صورت قطعي براي بررسي مجدد وسع مالي خانوار ثبت كردهاند. به گفته اين ستاد، متقاضياني كه در ساعات پاياني روز چهارشنبه ۲۰ آذر ماه اقدام به ثبت شماره ملي خود در كد دستوري # ۶۳۶۹* كرده و موفق به ثبت درخواست در سامانهhemayat.mcls.gov.ir نشدهاند، طي اطلاعرساني آتي از طريق پيامك، ميتوانند به سامانه مذكور مراجعه و درخواست رسيدگي خود را ثبت كنند.
نظام مالياتي كشور بيمار و قانونگريزپرور است
عباس هشي تحليلگر مسائل اقتصادي گفت: متاسفانه ما به دليل وجود اقتصاد زيرزميني از يك طرف و معافيتهاي بدون دليل و منطق از طرف ديگر نتوانستهايم، نظام مالياتي را به درستي اجرا كنيم. او افزود: اصولا قانون ماليات در كشور ما، حرف اول را نميزند! بلكه رويههاي مالياتي كه بخشي از آن به اسم مميزسالاري، بخشي از آن به عنوان بخشنامهسالاري و بخشي هم به عنوان نظرات وزير و غيره جاري است، كاري كرده كه اين ماليات آنگونه كه بايد و شايد، جوابگوي انتظارات بودجهاي كشور نيست. نظام مالياتي ما به يك نظام بيمار و قانونگريزپرور تبديل شده است.