توصيه مرتضي بانك به دلواپسان:
مراقب باشيد مردم از شما دلزده نشوند
گروه سياسي| گلهگزاريهاي مقامات دولتي شده است مثل بادهاي موسمي. هرچند وقت يكبار يكي از مقامات دولتي كه از اقدامات منتقدان كلافه ميشود شروع به پاسخ و گله ميكند. مرتضي بانك هم از جمله اين افراد است كه زبان صريحي در بيان حال و احوال اين روزهاي دولت دارد. بانك كه معاون كل سرپرست نهاد رياستجمهوري است بارها در فواصل گوناگون از شرايط سخت دولت گفته است. اينبار اما مخاطب صحبتهاي بانك دقيقا منتقدان دولت بود كه از نگاه او اگر مراقب نباشند «دلواپسي»شان تبديل به «دلزدگي» مردم از آنها خواهد شد. بانك روشنتر از ساير دولتيها از شرايط ويژه اين دولت و اقدامات نادرست دولت سابق گفته است. اين عضو ارشد شوراي مركزي حزب اعتدال و توسعه به دلواپسان توصيه كرد كاري نكنند كه به جاي دلواپس، دلزده شوند، زيرا مردم از اين نوع رفتارها گريزان شدهاند. به گزارش ايسنا، مرتضي بانك طي سخناني در همايش منطقهاي حزب اعتدال و توسعه در اصفهان با اشاره به سالگرد شهادت استاد مطهري، گفت: آيتالله مطهري، دانشمند، عالم و نمونه رفتار منطقي سياسي بود كه امروز از وجود او بيبهره هستيم، اما راه او ادامه دارد و معتقديم اگر مطهري زنده بود مسير اعتدال زودتر در اين كشور به ثمر مينشست. عضو ارشد شوراي مركزي حزب اعتدال و توسعه با تشريح شرايط كشور، يادآور شد: ما هنوز نتوانستهايم شرايط خود را چه زماني كه دولت را تحويل گرفته و چه در اين زمان، وضعيت كنوني را براي مردم به صورت كامل توضيح داده و تشريح كنيم و اين به دليل نداشتن امكان ارتباط است، رسانه ملي هم ساز ديگري ميزند. وي به شرايط اجتماعي اشاره كرد و گفت: دولت قبل كينه و عداوت را پشتوانه خود قرار داد و افراد سياسي و نخبگان را حذف و دروغ و افراط را در جامعه گسترده كرد؛ كه ماحصل آن گسترش فضاي دوگانگي اجتماعي و بروز گسست اجتماعي بود. بانك افزود: حذف فعالان سياسي اصيل و جايگزين كردن نيروهايي كه نهچندان با امام (ره) همراه بودند و جايگزيني اين شخصيتها به عنوان الگوي فعاليتهاي سياسي و فرهنگي كه برنامههايش انتهاي پيام عمدتا بر اساس كينه طراحي شده بود و در نهايت حركت اجتماعي را به سويي سوق داد كه جامعه را از درون خالي و شرايطي فراهم كرد كه نه كارشناسان و نه نخبگان، نه سخنوران، نه هنرمندان نتوانند در جايگاه اصلي خود قرار گيرند.
عضو شوراي مركزي حزب اعتدال و توسعه افزود: حاكم شدن خودكارشناسيها و خودمحوريها، باعث يأس در بين كارشناسان و مردم شد و آنچه به عنوان فساد مالي و تورم 44 درصدي مطرح است ماحصل اين تفكر است. وي ادامه داد: بدهي فراوان به نظام بانكي و بدهيهاي مربوط به سفرهاي استاني و توسعه فقر با دادن يارانههاي غيرواقعي و افزايش تورم، مشكلاتي است كه براي مردم ايجاد شده و كشور سالها اسير اين مشكلات خواهد بود و بايد سالها بگذرد تا مسائل حل شود و عقلاي زيادي بايد بيايند تا تاثيرات اين تفكر را پاك كنند. بانك با انتقاد از پوشش نامناسب اقدامات دولت در رسانهها به خصوص رسانه ملي، گفت: به نظر شما اداره كردن كشور با قيمت نفتي كه نصف قيمت نفت سابق است و كاهش تورم 44 درصدي به 15 درصد يك كار سترگ نيست، اين در حالي است كه همچنان تحريمها ادامه دارد. اين برنامهريزي يعني تكيه به مردم، تكيه به توان داخلي و اقتصاد مقاومتي، آقاياني كه راهنماي جامعه هستيد واقعيات را ببينيد و بشنويد و براي مردم بگوييد كه اين دستاوردها به نفع نظام است. قطعا ما مشكلاتي داريم اما امروز افقهاي روشنتري داريم. امروز سرمايهگذار ما مشكلات زيادي دارد اما به آينده خوشبينتر است زيرا مطمئن است كه منطق پشت سر فعاليتهاست.
وي افزود: اگر امروز يكي از كارهاي غيرحرفهاي اقتصادي و سياسي كه در دولت قبل ميشد انجام شده بود دلواپسان چه ميكردند، اين كساني كه صدايشان از منطقشان خيلي بزرگتر است و امكاناتشان هم از اندوخته و عملكردشان بيشتر، هر چند به اين دوستان توصيه ميكنم كه كاري نكنند كه بجاي دلواپس، دلزده شوند، زيرا مردم از اين نوع رفتارها گريزان شدهاند. عضو شوراي مركزي حزب اعتدال و توسعه با بيان اينكه اين دولت در چنين شرايطي مسووليت را به عهده گرفته، رسانه هم ندارد و نگاه صداوسيما هم انتقادي است، خاطرنشان كرد: در اين شرايط من سوالي دارم، آيا اين فعاليتهايي كه در حال انجام است متعلق به شخص حسن روحاني است؟! يا فعاليت براي اين كشور و براي نظام است؟! شما كه دغدغه نظام را داريد اين فعاليتها حاصل تلاش انديشمندان نظام است كه هر روز آن را تخريب ميكنيد كه اي كاش نقد ميكرديد. بانك ادامه داد: امروز حوزه اجتماعي كشور در آرامش و ثبات است و اين به معني بيخيالي و بيتحركي و دلزدگي نيست، بلكه به معناي حركت، از بين رفتن فضاي تهمت و ارعاب و كاهش فضاي امنيتي است. هر چند در حد مطلوب نيست اما اين فضاي ايجاد شده به گونهاي است كه هم انديشمندان و هم فرهيختگان ميتوانند در امور مردم مشاركت كنند. وي با بيان اينكه در بحث اقتصادي، در حال حاضر تورم 44 درصدي به 15 درصد و رشد اقتصادي منهاي 6 به رشد مثبت 3 رسيده است، افزود: متاسفانه در حال حاضر حدود پنج ميليون بيكار در كشور است كه اين بيكاري در بين تحصيلكردهها از درصد بالايي برخوردار است و اين دغدغه و خطر براي جامعه است، كشور نياز دارد براي رفع اين مشكل به رشد اقتصادي تا ميزان هشت درصد برسد و با ايجاد رونق در سطوح مختلف توليد و خدمات، بيكاري را مهار كند كه اين نيازمند همكاري كارشناسان و صاحبنظران و سرمايهگذاران در كشور است و زمان زيادي نياز دارد.