كرونا در ايران تا امروز بيش از 21 هزار خانواده را عزادار كرده است
از اين آمار بترسيد
گروه اجتماعي| نه هشدار، نه توبيخ، نه جريمه، نه توصيه و نه التماس در گوش آدمهايي كه ارزشي براي جان ديگران قائل نيستند، كارساز نيست. اين آخرين گزارش دريافتي از پايگاه اطلاعرساني مديريت راههاي كشور تا ساعت 15 روز چهارشنبه 5 شهريور 1399 است. ما هيچ توضيحي براي اين گزارش نداريم.
آخرين وضعيت ترافيكي جادههاي كشور:
ترافيك سنگين در محور چالوس مسير (جنوب به شمال) محدودههاي شهرستانك و گچسر.
ترافيك سنگين در آزادراه تهران- شمال محدوده شهرستانك.
ترافيك نيمه سنگين در محور هراز مسير(جنوب به شمال) محدوده سه راهي چلاو و مسير(شمال به جنوب) محدوده آب اسك.
ترافيك سنگين در آزادراه تهران-كرج- قزوين محدوده گرمدره و حد فاصل پل فرديس تا مهرويلا و ترافيك نيمه سنگين حد فاصل مهرشهر تا بهشت سكينه.
ترافيك سنگين در آزادراه قزوين-كرج- تهران محدودههاي پايانه شهيد كلانتري و ساساني.
ترافيك نيمه سنگين در محور فيروزكوه مسير(جنوب به شمال) محدوده دماوند
ترافيك سنگين در آزادراه قزوين-رشت (جنوب به شمال) محدوده رودبار
چند روزي است كه يك پيام تصويري در برخي ايستگاههاي مترو نصب شده است. مضمون اين پيام، هشدار درباره عواقب جبرانناپذير استفاده نكردن از ماسك در اماكن عمومي سربسته همچون متروست. در اين پيام تصويري ذيل تصوير فردي كه بدون ماسك، لبخند بر لب دارد نوشته شده:«اين، تصوير آخرين لبخند شماست. ديدار به قيامت.» در تمام گزارشهاي تصويري كه خبرنگاران تلويزيون در مراجعه به بخش مراقبتهاي ويژه و محل بستري مبتلايان كرونا تهيه ميكنند از زبان بيماران يك جمله تكراري شنيده ميشود:«اصلا فكر نميكرديم ما هم مبتلا شويم.» تكميلكننده اين جمله تكراري،گزارش تصويري خبرنگاران تلويزيون از خيابان و سواحل شمالي و مراكز خريد و خيل جمعيتي است كه بدون ماسك و بيتوجه به همه توصيههاي بهداشتي، مشغول تفريح و لذت بردن از رفتارهاي غيرمسوولانه خود هستند و در پاسخ به خبرنگاران تلويزيون ميگويند:«كرونا ديگر تمام شد. ما هم حوصلهمان سر رفته.» مردم ايران همين گونهاند. برخلاف مردم كشورهاي پيشرفته، رفتار و انتخاب ميكنند و به حال مردمان كشورهاي پيشرفته غبطه ميخورند و تمام تقصيرها را بر سر دولت مياندازند بدون آنكه حتي لحظهاي به اين سوال مهم فكر كنند و جواب بدهند كه«سهم خودشان در بروز اين حجم از مشكلات چه بوده؟» واقعا در اين چند روز تعطيلات، ما كه بيتوجه به همه هشدارها و توصيهها، راهي سفرهاي «فاميلي و خانوادگي» شدهايم هر جاي ايران كه هستيم از خودمان سوال كنيم در همين ايام شيوع «كرونا» سهم ما و قصور ما چقدر بوده و كفه ترازو به نفع و ضرر كدام يك سنگينتر است؟ 6 ماهي كه پشتسر گذاشتيم، زمان آزمون و خطاي ميزان«روراستي» بود. ميزان روراستي و صداقت مردم و دولت. مردم؛ آن جماعت بيشماري كه در اين 6 ماه، جز زماني بسيار بسيار كوتاه و آن هم از ترس جريمه نقدي، دستورالعملهاي بهداشتي و خودداري از سفر و استفاده از ماسك در فضاهاي عمومي بسته و ترددهاي غيرضروري و فاصلهگذاري اجتماعي را ناديده گرفتند و حقوق انساني شهروندان را زير پا گذاشتند و حرمت ذرهاي از زحمات جانفرساي هزاران پرستار و پزشك مراقب و در خدمت مبتلايان كرونا و شهداي سلامت را پاس نداشتند براي وجدان خود چه پاسخي دارند و حالا چه جاي دفاعي در مقابل همه كمكاريها و كوتاهيهاي دولت براي خود حفظ كردهاند؟ آخرين گزارش مركز مديريت راههاي كشور از ترافيك سنگين و رو به قفل شدن در راههاي منتهي به مقاصدگردشگري و استانهايي كه به سبب هجوم مسافران بيمنطق و بيوجدان، هفتههاي طولاني است كه در صدر استانهاي«قرمز» ايستاده، گزارشي از رفتار مردم است. مردمي كه برچسب «مقصر» به دست گرفته و آماده ايستادهاند كه از زير بار مسووليت اجتماعي شانه خالي كنند و همه تقصيرها را بر دوش دولت بيندازند. يك نفر ميگفت: «اگر دولت با مردم صداقت داشت و دي ماه پارسال، مانع از ورود مسافران چيني به ايران ميشد و بعد از شناسايي اولين بيمار كرونا، واقعيت را با مردم در ميان ميگذاشت،كشور به اين روز و حال نميرسيد.» اين مردم هميشه شاكي و هميشه بهانهگير كه ذهنشان را با اطلاعات شبكههاي اجتماعي و خزعبلات شبكههاي فارسيزبان ماهواره پر كردهاند،حتي زحمت ياد گرفتن هم به خود نميدهند. حتي زحمت اين را هم به خود نميدهندكه در همان شبكههاي اجتماعي بيمقدار و ذليل، اين واقعيت علمي و غيرقابل كتمان را رصد كنند كه «كرونا، مرز جغرافيايي نميشناسد و پشت ديوار هم نميماند و هيچ حصار و بند و زنجيري هم پاي كرونا را نميبندد و هيچ كشوري امروز از شر ورود كرونا در امان نمانده و هيچ ملتي هم نتوانسته در جلوگيري از ورود اين ويروس موفق باشد.»
21 هزار و 20 كشته «كرونا»
365 هزار و 606 مبتلاي «كرونا»
سخنگوي وزارت بهداشت در آخرين گزارش از شناسايي و فوت جديد «كرونا» در كشور اعلام كرد كه تعداد فوتيهاي اين بيماري ويروسي در ايران به 21 هزار و 20 نفر و تعداد كل مبتلايان به 365 هزار و 606 نفر افزايش يافته است. سيماسادات لاري، گزارش داد كه در بازه
24 ساعته 4 تا 5 شهريور ماه، دو هزار و ۲۴۳ بيمار جديد مبتلا به كوويد ۱۹ در كشور شناسايي شد كه از اين تعداد هزار و ۱۲۱ مورد بستري شدند. به گفته او، در همين مدت ۱۱۹ بيمار كوويد ۱۹ جان خود را از دست دادند و 3 هزار و 831 نفر از مبتلايان هم در وضعيت شديد اين بيماري تحت مراقبت قرار دارند. به گفته سخنگوي وزارت بهداشت استانهاي تهران، مازندران، گيلان، قم، اصفهان، خراسانرضوي، آذربايجانشرقي، كرمان، خراسانشمالي، سمنان، يزد، زنجان و قزوين در وضعيت قرمز قرار دارند. همچنين استانهاي آذربايجانغربي، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبيل، بوشهر، كرمانشاه، كهگيلويهوبويراحمد، خراسانجنوبي، مركزي، ايلام، چهارمحالوبختياري، گلستان و خوزستان در وضعيت هشدار قرار دارند.