هشدار نسبت به افزايش آسيبهاي اجتماعي در كشور
ايرنا| سيدحسن موسويچلك، مددكار اجتماعي گفت: آسيبهاي اجتماعي در ايران رو به افزايش است و متاسفانه هيچ شاخصي در اين نوع آسيبها روند نزولي ندارد.
او افزود: متاسفانه با آمارهايي كه ارايه ميشود، متوجه ميشويم كه وضعيت خوبي در حوزه اجتماعي نداريم و ميتوان گفت اين حوزه ما را تهديد ميكند.
وي آمار وروديها به زندان را به ازاي هر يك ساعت 500 نفر عنوان كرد و گفت: اين ميزان در سال 58 برابر با 58 نفر بود. وي اظهار كرد: چهار درصد جمعيت زندانيان كشور را زنان به خود تخصيص ميدهند و زندانيان مواد مخدر دو ميليون و 325 هزار نفر اعلام شدهاند كه اين ميزان بايد بيشتر باشد. اين مددكار اجتماعي افزود: در خوشبينانهترين حالت 30 درصد مواد مخدر در كشور كشف و 70 درصد بقيه مصرف و قاچاق ميشوند. در صورتي كه مصرف روزانه هر نفر از تعداد يادشده 10 گرم در روز باشد تصور كنيد گردش مالي در اين حوزه چه ميزان است؟وي گفت: 27 هزار و 41 نفر در كشور حامل ويروس اچ.آي.وي تاكنون در كشور شناسايي شدهاند كه به طور معمول سازمان بهداشت جهاني اين رقم را چهار تا پنج برابر ميكند. روند ابتلا به ويروس اچ.آي.وي نشان ميدهد كه طي سالهاي 65 تا 91 معادل 70 درصد مبتلايان از طريق تزريق سرنگ و 5/10درصد از طريق روابط جنسي مبتلا به اين بيماري شده بودند كه در سال 91 اين ميزان به 52 (تزريقي) و 6/36 (جنسي) درصد تغيير يافت. وي همچنين با اشاره به آمارهاي خودكشي در كشور گفت: در سال 93 ميزان خودكشي در كشور 11درصد افزايش يافته است.
وي ادامه داد: همه اينها نشان ميدهند كه شاخص سرمايه اجتماعي در كشور خوب نيست. مصرف مواد مخدر افزايش يافته، سن آسيب اجتماعي كاهش يافته، آسيبهاي اجتماعي زنانه شدهاند، مصرف مشروبات الكلي افزايش يافته و درون خانوادگي شدن آسيبهاي اجتماعي از مشخصههاي آسيب اجتماعي كنوني ايران است. وي با اشاره به شعارهاي انتخاباتي رييس دولت تدبير و اميد به خصوص معيشت و پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي، خواستار توجه بيشتر دولت به حل اين نارسايي شد. وي تاكيد كرد: رويكرد ما در حوزه اجتماعي به طور عام سياسي است و اجازه تحليل كارشناسي در اين حوزه نميدهيم، اين در حالي است كه بايد رويكردهاي اجتماعي تقويت شوند و از بازگويي آسيبهاي اجتماعي در ايران نهراسيم. وي يادآور شد: همانگونه كه مردم يارانه نقدي طلب ميكنند بايد در مطالبات اجتماعي هم مصر باشند.