• ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5468 -
  • ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت

سوريه، افغانستان و يمن؛ سوژه رايزني‌هاي معاون دبيركل سازمان ملل در تهران

گروه ديپلماسي| مارتين گريفيتس، معاون دبيركل سازمان ملل در امور بشردوستانه روز گذشته مهمان حسين اميرعبداللهيان، وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران بود. مارتين گريفيتس جدا از ديدار با اميرعبداللهيان با علي‌اصغر خاجي، مشاور ارشد وزير خارجه در امور ويژه سياسي نيز ديدار كرد. سفر گريفيتس به تهران در روزهايي انجام شد كه منطقه غرب آسيا دستخوش تحولات مثبتي شده است. از توافق ايران و عربستان سعودي تا سفر وزير خارجه عربستان سعودي به دمشق پس از 12 سال و گشايش‌هاي صورت گرفته در پرونده يمن و انجام مذاكرات ميان حوثي‌ها و هياتي از عربستان سعودي. به تحولات جاري در روابط ميان ايران با كشورهاي عربي شوراي همكاري خليج‌فارس و اعراب با اعراب بايد وضعيت بحراني در افغانستان در نتيجه سلطه گروه شبه نظامي طالبان بر ارگ رياست‌جمهوري را هم اضافه كرد. به گزارش وزارت خارجه ايران، طرفين در اين ديدار آخرين تحولات منطقه علي‌الخصوص گشايش روابط ميان ايران و عربستان سعودي، مشكلات بشردوستانه در سوريه و يمن و همچنين چشم‌انداز صلح در منطقه را مورد بحث و گفت‌وگو قرار دادند. خاجي با اشاره به استقرار امنيتي و سياسي موجود در سوريه، مشكلات اقتصادي و وضعيت بحراني انساني در سوريه علي‌الخصوص پس از زلزله اخير را مهم‌ترين معضل اين كشور دانست و بر لزوم افزايش و تسريع انتقال كمك‌هاي بشردوستانه در سطح منطقه‌اي و بين‌المللي تاكيد كرد.خاجي در رابطه با يمن ضمن مثبت ارزيابي كردن مذاكرات اخير در صنعا، گفت بيش از ۲٠ ميليون يمني نياز فوري به كمك دارند و خواستار تعجيل مشاركت جامعه جهاني در مبارزه با مشكلات انساني در يمن شد. مارتين گريفيتس نيز توافق اخير ايران و عربستان سعودي در رابطه با ازسرگيري روابط دوجانبه را داراي تبعات مثبت بر تحولات منطقه و پيشبرد روند صلح دانست و بر اهميت مشاركت و همكاري كشورهاي منطقه در تامين نيازهاي بشردوستانه مردم سوريه و يمن تاكيد كرد.


التماس از كشورها براي كمك به افغانستان 
مارتين گريفيتس، معاون دبيركل سازمان ملل در امور بشردوستانه و كمك‌هاي اضطراري پس از ديدار با وزير خارجه در نشست خبري با تعداد محدودي از خبرنگاران به پرسش‌هاي آنها پاسخ داد. به گزارش خبرگزاري فارس، او درباره اقدامات سازمان ملل درخصوص مهاجران افغان و هزينه‌هايي كه بر كشورهايي چون ايران وارد مي‌شود، گفت: در بحث عمليات انسان‌دوستانه سازمان ملل تا الان كشورها متعهد به پرداخت ۴.۶ ميليارد دلار به افغانستان شده‌اند. اين رقم بزرگ‌ترين رقم كمك انسان‌دوستانه در دنياست. البته شرايط فوق‌العاده‌اي در افغانستان حاكم است و ۱۶ ميليون نفر نياز به كمك انسان‌دوستانه دارند. در بحث پياده‌سازي و رساندن كمك‌هاي انسان‌دوستانه ما به كشورهايي كه متعهد شده‌اند التماس مي‌كنيم كه به تعهدات‌شان عمل كنند، چون كمك‌هايي كه تاكنون كرده‌اند كمتر از آن چيزي بوده كه متعهد شده‌اند. همچنين مسووليت طالبان را يادآور شديم، آنها هم مسووليت دارند و بايد تضمين كنند كه حق زنان و دختران افغانستان، حق كار، بازي، آموزش و حق كنشگري آنها بايد رعايت شود و زنان كنشگر باشند، چون از طريق كنشگري ما مي‌توانيم به زنان و دختران افغانستان دسترسي داشته باشيم.


تلاش مي‌كنيم آثار تحريم بر مردم ايران را كاهش دهيم
گريفيتس در ادامه اين نشست خبري درباره تحريم‌ها عليه ايران نيز گفت: خانم «النا دوهان» گزارشگر ويژه سازمان ملل براي يك نهاد كاملا مستقل كار مي‌كند. ايشان نتيجه‌گيري‌ها و گزارش‌هايي كه آماده مي‌كند مهم هستند، ولي مستقل هستند. نهادهايي مثل نهادهاي سازمان ملل و نهادهايي كه من نماينده آن هستم و در امور انسان‌دوستانه فعاليت مي‌كنند، در هر جا كه تحريم اعمال مي‌شود، نهايت تلاش خود را مي‌كنند تا آثار تحريم‌ها را بر مردم كاهش دهند و ايران نيز از اين امر مستثني نيست. تحريم‌ها شايد به شكل متفاوتي كار كنند، ولي تلاش ما براي تقليل آثار تحريم در اين خصوص متفاوت نيست و درخصوص ايران، افغانستان و ديگر كشورها صادق است. يكي از اقداماتي كه در اين زمينه انجام داديم اين بود كه معافيت‌هايي را از طريق شوراي امنيت براي اقدامات انسان‌دوستانه اخذ كنيم و ما تلاش كرديم اين اقدامات را صورت دهيم و استفان نماينده سازمان ملل در ايران از ابتدا تلاش داشته اقلام پزشكي و بهداشتي را وارد ايران كند. موضوع كار ما سياسي نيست و انسان‌دوستانه است و تلاش‌مان اين است كه به همه انسان‌ها بدون درنظر گرفتن اين مباحث كمك كنيم.


 هيچ استاندارد دوگانه‌اي  در قبال سوريه و تركيه نداشتيم
به گزارش فارس، گريفيتس در پاسخ به سوالي درباره رويكرد دوگانه سازمان ملل درخصوص كمك به سوريه در پي زلزله اخير گفت: موافق نظر شما نيستم كه اين كمك‌ها به تركيه روانه شد، ما به سوريه هم كمك كرديم. كانون زلزله در تركيه رخ داد و حجم تلفات و خسارات در تركيه بيشتر از سوريه بود و باعث شد كه نيازهاي تركيه بيشتر از سوريه باشد. من به سرعت خودم را به تركيه رساندم. هيچ‌گونه استاندارد دوگانه‌اي نداشتيم. زلزله در دو كشور واقعا تاسف‌بار و غم‌انگيز بود. حجم تخريب‌ها و آسيب‌هاي وارد شده بسيار زياد بود و در اين تراژدي‌ها هرقدر كمك كنيد، شايد كافي نباشد. تلاش كرديم تا جايي كه ممكن است كمك‌ها به دست مردم دو كشور برسد.


 فرصت فوق‌العاده صلح در يمن 
معاون دبيركل سازمان ملل درباره اقدامات سازمان ملل درخصوص يمن نيز گفت: مهم‌ترين اقدامي كه براي مردم يمن اعم از كودك، زن و مرد مي‌شود انجام داد، بحث صلح است، آتش‌بس موضوع بسيار مهمي است و برقراري صلح و آتش‌بس و برقراري تجارت و... ضرورت دارد. مين‌زدايي در اين كشور اهميت دارد. اكنون كه فرصتي فوق‌العاده‌ براي صلح ايجاد شده، بايد از آن استفاده كرد. ما در اين مدت تلاش كرديم كه كمك‌هاي انسان‌دوستانه را به دست مردم يمن برسانيم تا دچار قحطي نشوند و جان خود را از دست ندهند. در اين خصوص تلاش كرديم كه درمانگاه‌ها در يمن به كار خود ادامه دهند. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون