سيد حسن خميني:
در فضاي مجازي، موقعيت تدافعي داريم
سيد حسن خميني گفت: ميشل فوكو انقلاب اسلامي را «انقلاب كاست» مينامد؛ يعني ما از تكنولوژي روز استفاده ميكرديم. سخنرانيهاي امام از طريق تلفن ضبط ميشد و به همه جاي ايران ميرسيد. وقتي در استفاده از تكنولوژي مولد باشيم از آن استفاده ميكنيم، ولي وقتي پشت درها مينشينيم و فكر ميكنيم آنها به ما حمله ميكنند، تكنولوژي بلاي جانها ميشود و ضربه ميخوريم.
يادگار امام گفت: تكنولوژي يك ابزار است؛ اگر توان توليد انديشه داشته باشيم، اين امكان به نفع ما كار ميكند، اما اگر ديگران هجوم ميكنند و انديشهها توليدكننده است، ما ضربه ميبينيم. به گزارش خبرنگار جماران، حجتالاسلاموالمسلمين سيد حسن خميني ظهر امروز در آيين افتتاح كافه كتاب كانون فرهنگي-تربيتي «آفتاب» كه در حرم امام برگزار شد، هويت دين اسلام را بر امر «خواندن» و كتابي استوار دانست كه دعوت به خواندن آن شده است و گفت: با وجود اين تاكيدات ما در اين راه بسيار عقب افتادهايم. وي با اشاره به ورود فضاي مجازي به عرصه گفت: اگر ما دست برتر را در اين فضا داشتيم، از آن استفاده بهتري ميكرديم، اما چون در موقعيت تدافعي قرار گرفتهايم، از آن آسيب ميبينيم. ميشل فوكو انقلاب اسلامي را «انقلاب كاست» مينامد؛ يعني ما از تكنولوژي روز استفاده ميكرديم. سخنرانيهاي امام از طريق تلفن ضبط ميشد و به همه جاي ايران ميرسيد. وقتي در استفاده از تكنولوژي مولد باشيم از آن استفاده ميكنيم، ولي وقتي پشت درها مينشينيم و فكر ميكنيم آنها به ما حمله ميكنند، تكنولوژي بلاي جانها ميشود و ضربه ميخوريم. يادگار امام تصريح كرد: تكنولوژي يك ابزار است؛ اگر توان توليد انديشه داشته باشيم، اين امكان به نفع ما كار ميكند، اما اگر ديگران هجوم ميكنند و انديشهها توليدكننده است، ما ضربه ميبينيم.
وي با اشاره به اينكه در مبحث «جدل» نيز كسي كه ابتدا سوال را طرح ميكند، برنده است، تصريح كرد: امروز اگر در فضاي مجازي آسيب ميبينيم به اين خاطر است كه در مقام «پاسخگو» قرار گرفتهايم و در مقام «سوالكننده» نيستيم. از قدرت خودمان استفاده نميكنيم؛ قدرت ما چيست؟ معنويتي كه ميتوانيم به دنياي امروز بدهيم. «معنويت» و «تنهايي» دو خلأ بزرگ دنياي امروز است.
سيد حسن خميني در پايان با اشاره به افتتاح كافه كتاب كانون فرهنگي-تربيتي آفتاب گفت: كتاب در مقولات ديني و توجه آموزش و پرورش به آن بسيار مهم است.