قاليباف در نخستين نشست مطبوعاتي خود در پاسخ به خبرنگار اعتماد :
در جلسه اخير سران قوا نسبت به رفع فيلترينگ جمعبندي شد
معصومه معظمي-در تقويم جمهوري اسلامي ايران دهم آذر، «سالروز شهادت سيد حسن مدرس» به عنوان روز مجلس نامگذاري شده است. هر ساله به مناسبت بزرگداشت اين روز، نشست مطبوعاتي رييس مجلس با اصحاب رسانه برگزار ميشود. اما مجلس يازدهم را در اين خصوص ميتوان مجلسي هنجارشكن دانست چرا كه برخلاف سنوات گذشته در عمر چهارساله خود هيچ نشست خبري و مطبوعاتي با اهالي رسانه برگزار نكرد. اما همانطور كه محمدباقر قاليباف روز خبرنگار به پارلمانيها وعده داد در مجلس دوازدهم طبق سنوات گذشته عمل خواهد كرد و سالانه حداقل دو نشست خبري در روز خبرنگار و مجلس ترتيب خواهد داد؛ روز گذشته به اين وعده عمل كرد. يعني پس از پنج سال رياست مجالس يازدهم و دوازدهم، نخستين نشست مطبوعاتي او برگزار شد؛ نشستي دوساعته كه در كمال آرامش و بدون هيچ حاشيهاي با حضور 245 خبرنگار داخلي و خارجي و عكاس و تصويربردار ساعت پانزده روز چهارشنبه در ساختمان شيخ فضلالله مجلس، روي آنتن زنده تلويزيون رفت.
از آتشبس در لبنان استقبال ميكنيم
محمدباقر قاليباف، در ابتداي نشست خبري با سخناني كوتاه، از آتشبس اظهار خوشحالي كرد و گفت: «خوشحالم از اينكه امروز؛ چهارشنبه كه اين نشست برگزار ميشود، شاهد آتشبس در لبنان هستيم؛ از اين آتشبس استقبال ميكنيم و از اينكه مردم عزيز لبنان امشب با رهايي از زير ظلم و بمبارانهاي جنايتكارانه رژيم صهيونسيتي در آرامش به سر ميبرند خداي بزرگ را شاكريم و به سهم خودم از رزمندگان حزبالله كه با عزت، افتخار، شجاعت و درايت مقاومت كردند و جنگيدند و هرگز اجازه ندادند كه يك وجب از خاكشان با همه فشارهايي كه دشمن در بمبارانها و آتشهاي شديد انجام داد در تصرف درآيد؛ خداي بزرگ را شاكرم.»
رييس مجلس در روند جلسه به سوالات خبرنگاران داخلي و خارجي پاسخ داد. قاليباف در پاسخ به سوال خبرنگار اعتماد درباره موانع مقابله با رفع فيلترينگ و كمك به دولت براي رفع آنها اظهار كرد: «من در زمان انتخابات خيلي شفاف و روشن اشاره كردم كه با فيلترينگ به شكلي كه الان وجود دارد، مخالف هستم. اساس فيلترينگي كه امروز با آن روبرو هستيم، حوادثي بود كه در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد و واقعا نيز لازم بود اين كار انجام شود اما به نظر من ادامه آن به شكل فعلي صحيح نبود و ما بايد زودتر از اين در اين زمينه تصميم ميگرفتيم.»
رييس قوه قانونگذاري ادامه داد: «امروز كه نزديك به دو سال است كه فيلترينگ اعمال ميشود، بايد بازگرديم و ببينيم كه آيا به اهدافي كه براي كاهش آسيبهاي اخلاقي و تامين امنيت رواني داشتيم، دست يافتيم؟ ما فيلترينگ را بر اساس يك تصميم اضطراري اتخاذ كرديم اما امروز يك محكي ميتوان انجام داد و ديد كه آيا واقعا اهداف تحقق پيدا كرده يا خير.»
او افزود: «امروز وقتي به اعداد و ارقام و گزارشات و اخبار نگاه ميكنيم ميبينيم كه اين موضوع تاييد نميشود. از طرف ديگر بايد به اين پرسش پاسخ دهيم كه آيا قبول داريم كه بايد از ايجاد آسيبهاي اخلاقي و اخلاق در امنيت رواني جلوگيري كنيم و بايد يك حكمراني در فضاي مجازي داشته باشيم؟»
رييس مجلس در عين حال بيان كرد: «حكمراني در فضاي مجازي شرط عقل است و تجربه دنيا نيز در اين زمينه وجود دارد و ما حتما لازم داريم كه اين كار را انجام دهيم؛ امروز بحث بر سر چگونگي انجام اين كار است. فيلترشكنهايي كه امروز مورد استفاده قرار ميگيرند هم هزينه اضافي به خانوادهها وارد كرده و هم آسيبهاي اخلاقي بدتر شده و حتي آسيبهايي در حوزه امنيت شبكه نيز ايجاد شده است. حتي استفاده از پهناي باند خارجي بيشتر شده است؛ بنابراين معتقديم بايد اين كار را با يك درايت و روش و يك پختگي و برنامهاي دقيق پيش ببريم.»
قاليباف همچنين خبر داد: «در جلسه اخير سران قوا اين موضوع مورد بحث قرار گرفت و يك جمعبندي انجام شد و كارشناسان در حال انجام كار هستند.»
رييس مجلس در ادامه به بيان پيشنهاداتي در اين خصوص پرداخت و گفت: «به نظر من در اين خصوص چند گام بايد برداشته شود كه اولين آنها تقويت پلتفرمهاي داخلي است. يكي از اتفاقاتي كه در دوران فيلترينگ رخ داد اين بود كه پلتفرمهاي داخلي توانستند مقداري جاي خود را پيدا كنند؛ اما اگر رقابت نباشند معتقدم كه به سرنوشت خودروسازها گرفتار خواهند شد.»
رييس مجالس يازدهم و دوازدهم با تاكيد بر لزوم توجه به وضعيت كسبوكارهاي مبتني بر فضاي مجازي در تصميمگيريها در زمينه فضاي مجازي افزود: «حتما در بخش مربوط به فيلترينگ بايد امنيت شبكه، خانواده و كسب و كار را برقرار كنيم. همچنين از پلتفرمهاي خارجي هم اگر شرايط حكمراني ما را بپذيرند استقبال كنيم. اين حق ماست كه اگر شرايط ما را پذيرفتند، اين كار را بكنيم و اگر هم نپذيرفتند، حق ماست كه اين اجازه را ندهيم و اين موضوع نيز در همه جا اتفاق ميافتد.»