معافيتهاي مالياتي هدفمند نيست و ذينفعان زيادي دارد
رييس كل سازمان امور مالياتي با بيان اينكه تعداد موديان به ۱۲ ميليون نفر رسيده است، گفت: نسبت ماليات به توليد ناخالص داخلي در دنيا بين ۲۰ تا ۲۵ درصد است، اما اين عدد در كشور ما در سال ۱۴۰۰ حدود ۵.۷ درصد بوده كه سال ۱۴۰۲ به حدود ۷.۷ درصد رسيده است.
سيد محمدهادي سبحانيان با حضور در يك برنامه تلويزيوني افزود: وقتي سهم ماليات در تامين منابع مالي دولت افزايش پيدا ميكند، مردم بيش از پيش حق دارند، بدانند و بتوانند محل مصرف ماليات خود را انتخاب كنند.
سبحانيان با اشاره به اينكه ساماندهي معافيتهاي مالياتي از ضروريات امروز در اقتصاد كشور است و رشد نسبت ماليات به GDP و مقابله با فرار مالياتي در گرو اين امر بوده، بيان كرد: معافيتهاي مالياتي هدفمند نبوده و ذينفعان زيادي دارد. رييس كل سازمان امور مالياتي تصريح كرد: يكي از بندهاي مهم برنامه هفتم پيشرفت موضوع ساماندهي معافيتهاي مالياتي است، اما تبصرههايي براي آن در نظر گرفته كه مزيت اين ماده قانوني را خنثي ميكند.
سبحانيان در خصوص اينكه ساماندهي معافيتهاي مالياتي از ضروريات امروز در اقتصاد كشور است، تصريح كرد: رشد نسبت ماليات به GDP و مقابله با فرار مالياتي در گرو اين امر است. معافيتهاي مالياتي هدفمند نبوده و از طرفي ديگر ذينفعان زيادي دارد.
وي در رابطه با مهمترين برنامه نظام مالياتي در راستاي مبارزه با فرار مالياتي گفت: هوشمندسازي مالياتي يكي از ابزارها و فرآيندهاي سيستمي مقابله با فرار مالياتي به حساب ميآيد، چراكه اين امر زمينه شناسايي موديان جديد را فراهم ميكند بهطوري كه تعداد موديان از ۸ ميليون و ۳۰۰ هزار در سال ۱۴۰۰ به ۱۲ ميليون نفر رسيده است.
رييس كل سازمان امور مالياتي كشور تاكيد كرد: در سال گذشته ۱۱۰ هزار ميليارد تومان در حوزه فرار مالياتي وصول شده كه اين خود از مظاهر عدالت مالياتي است.
وي ادامه داد: نسبت ماليات به هزينههاي جاري در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰.۹ درصد بود در حالي كه در سال گذشته به ۵۵.۷ درصد رسيد. همچنين تامين هزينههاي عمومي نيز در سال ۱۴۰۰ زير ۳۰ درصد بود در حالي كه اكنون به ۴۱.۴ درصد رسيده است.