• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۲ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5943 -
  • ۱۴۰۳ شنبه ۸ دي

اسراييل براي چهاردهمين بار مواضع حوثي‌ها را بمباران كرد

خيز تل‌آويو براي گشودن جبهه جديد؟

به ادعاي گروهي از ناظران به نظر مي‌رسد كه اسراييل جبهه جديدي را براي حملات خود تعريف كرده است؛ حوثي‌ها در يمن. در دو هفته گذشته، اسراييل و حوثي‌ها حداقل چهار بار به تبادل آتش پرداخته‌اند. نتانياهو در روز چهارشنبه مدعي شد كه ايالات متحده و همچنين كشورهاي ديگر، حوثي‌ها را به عنوان يك تهديد مي‌‌بينند، نه تنها براي حمل و نقل دريايي جهاني، بلكه براي نظم جهاني. نتانياهو همچنين پيش از اين مدعي شده بود كه خاورميانه را دگرگون مي‌كند. به نقل از رسانه‌ها نيروي نظامي اسراييل روز پنجشنبه حملات هوايي گسترده‌‌اي را به بخش‌هايي از يمن كه تحت كنترل حوثي‌ها قرار دارد، آغاز كرد. به ادعاي اين رژيم اين حملات در پاسخ به حملات اخير حوثي‌ها به مواضعي در تل‌آويو انجام شده است. تحليلگران در اين زمينه بر اين باورند كه ممكن است اين حملات به يك جنگ فرسايشي تبديل شود. به گزارش رسانه‌هاي يمني همچنين بر اثر حملات اخير اسراييل به فرودگاه بين‌المللي صنعا حداقل دو نفر كشته و ۱۱ نفر ديگر نيز زخمي شدند. ارتش اسراييل طي بيانيه‌اي مدعي شد كه چندين هدف مرتبط با حوثي‌ها در يمن را مورد حمله قرار داده است، از جمله فرودگاه بين‌المللي صنعا و سه بندر در سواحل غربي. حملات به فرودگاه صنعا و نيروگاه حديده همچنين توسط شبكه تلويزيوني المسيره كه اصلي‌ترين رسانه خبري نزديك به حوثي‌هاست، گزارش شده است. حملات انجام شده در روز پنجشنبه به نيروگاه‌هاي هزياز و راس كاناتيب يمن و همچنين زيرساخت‌هاي نظامي در بندرهاي حديده، سليف و راس كاناتيب ضربه زد. همزمان الجزيره طي گزارشي آورده است كه حمله به فرودگاه در پايتخت صنعا يكي از برج‌هاي كنترل آن را هدف قرار داده و عمليات را مختل كرده است. به ادعاي ديگر نشريات خارجي تمام حملات اسراييلي چه عليه يمن و چه عليه غزه، توسط نيروهاي يمني به عنوان يك عاملي براي تشديد درگيري‌ها در نظر گرفته خواهد شد، چراكه به ادعاي اين نشريات ارتش يمن ممكن است يك حمله بزرگ‌تري را عليه اسراييل انجام دهد. به گزارش الجزيره اين اولين‌بار نيست كه نيروهاي اسراييلي به فرودگاه صنعا حمله مي‌كنند. اين فرودگاه در چندين نوبت بمباران و مجددا بازسازي شده است. در همين حال تدروس آدهانوم، رييس سازمان جهاني بهداشت گفت كه او و همكارانش در سازمان ملل در حال آماده شدن براي سوار شدن به هواپيما در فرودگاه صنعا بودند كه اين فرودگاه هدف بمباران اسراييل قرار گرفت. همزمان كه جنگنده‌هاي رژيم اسراييل به زيرساخت‌هاي نظامي در بنادر الحديده، سليف و راس كاناتيب در سواحل غربي يمن حمله كردند، يسراييل كاتز، وزير دفاع اسراييل نيز روز پنجشنبه در ادعايي تمامي رهبران حوثي‌ها را تهديد به ترور كرد. در پاسخ به حملات اخير اسراييل اما محمد عبدالسلام، سخنگوي حوثي‌ها طي بيانيه‌اي اعلام كرد: هدف قرار دادن فرودگاه بين‌المللي صنعا و ساير زيرساخت‌هاي غيرنظامي يك جرم صهيونيستي عليه تمام مردم يمن است.
در ادامه گزارش نيويورك‌تايمز در اين رابطه آمده است كه اسراييل و حوثي‌ها از اكتبر 2023 آتش‌بس را رعايت نكرده‌اند و تبادل آتش ميان دو طرف ادامه داشته است. اين در حالي است كه نيروهاي يمني پس از حملات حماس به اسراييل در تاريخ 7 اكتبر 2023 شروع به شليك موشك‌ها و پهپادها به سمت اسراييل كردند تا همبستگي خود را با حماس نشان دهند. تحليلگران نظامي به‌طور گسترده‌اي مدعي‌اند كه حوثي‌ها نسبت به ساير اعضاي مقاومت قدرت كمتري دارند؛ اما ممكن است تل‌آويو در بازه زماني كنوني توجه بيشتري به حوثي‌‌ها داشته باشد، چراكه اين گروه بعد از برقراري آتش‌بس ميان تل‌آويو و حزب‌الله، مرزهاي اسراييل را تهديد مي‌كنند. حمله هوايي روز پنجشنبه، چهارمين حمله اسراييل به يمن طي يك‌سال گذشته است و يك هفته پس از آن انجام مي‌شود كه جنگنده‌هاي اسراييلي بيش از ۱۰۰۰ مايل پرواز كرده و به محل‌‌هايي در اين كشور، از جمله صنعا و شهر بندري سليف حمله كردند. نيروي نظامي اسراييل اعلام كرد كه به زيرساخت‌هايي مانند نيروگاه‌ها و همچنين مخازن سوخت و نفت حمله كرده است. حوثي‌ها اما بعد از حملات اسراييل تلاش‌‌هاي خود را براي پاسخ افزايش داده‌اند. در اين راستا حملات اسراييلي يك روز پس از آن انجام شد كه حوثي‌هاي يمن كه بر شمال غربي يمن از جمله صنعا و سواحل درياي سرخ كنترل دارند، يك موشك بالستيك و دو پهپاد به سمت اسراييل شليك كردند. در طول آخر هفته، ۱۶ نفر بر اثر برخورد يك موشك حوثي به يك زمين بازي در تل‌آويو زخمي شدند. اين در حالي است كه پيش از حملات يمني‌ها به تل‌آويو طي هفته گذشته، جنگنده‌هاي اسراييلي به صنعا و حديده حمله كردند كه در نتيجه آن 9 نفر كشته شدند و اين حملات را به عنوان پاسخي به حملات قبلي حوثي‌ها توصيف كردند. به گزارش الجزيره، بنيامين نتانياهو، نخست ‌وزير اسراييل و همچنين يسراييل كاتز و وزير دفاع اسراييل پيش از اين نيز مدعي شده بودند كه يمن بهاي حملات اخير به اسراييل را خواهد پرداخت، چراكه پيش‌تر نيز در ميان حملات هوايي يمن به تل‌آويو از ميان موشك‌هايي كه توسط حوثي‌ها به فضاي هوايي اسراييل شليك شده، يكي از آنها واقعا در تل‌آويو به زمين نشسته است. اين عامل باعث شد كه بنيامين نتانياهو، نخست ‌وزير اسراييل هشدار دهد و مدعي شود كه دستور تخريب زيرساخت‌هاي حوثي‌ها را صادر كرده است. نتانياهو همچنين ادامه ادعا كرد كه حملات به يمن ادامه خواهد يافت تا زماني كه كار به پايان برسد. به ادعاي نيويورك‌تايمز همزمان حوثي‌ها موشك‌ها و پهپادهايي را به سمت كشتي‌هاي باري كه در درياي سرخ، يكي از شلوغ‌ترين مسيرهاي حمل و نقل دريايي جهان، در حال عبور هستند، شليك مي‌كنند. 


واشنگتن‌پست: اسراييل قادر نيست حوثي‌ها را مهار كند

بنا بر ادعاي گروهي از ناظران حوثي‌‌ها در يمن بعد از تحت تاثير قرار گرفتن حماس و حزب‌الله طي درگيري‌هاي يك‌سال اخير حملات خود عليه اسراييل را تشديد كرده است. گزارش‌هاي ادعايي در اين زمينه وجود دارد كه مدعي است مقاومت عراق نيز تصميم گرفته ‌است كه به جاي رويارويي با اسراييل بر معادلات داخلي متمركز شود. بنابراين با توجه به تشديد درگيري‌ها و ادعاهاي رهبران رژيم اسراييل مبني بر تضمين انتقام‌گيري، به نظر مي‌‌رسد كه يمن مي‌تواند ميدان نبرد بعدي در خاورميانه پس از غزه و لبنان باشد. به ادعاي ديگر نشريات خارجي هر چند اسراييل به وضوح قصد خود را براي انجام حملاتي عليه يمن اعلام كرده، اما تهديد كردن به مراتب آسان‌تر از اجراي تهديدهاست، چراكه اولا، حوثي‌ها به لحاظ جغرافيايي از اسراييل فاصله زيادي دارند، بنابراين اسراييل نمي‌تواند به همان شيوه‌اي كه حماس در نوار غزه و حزب‌الله در لبنان را هدف قرار داد به حوثي‌‌ها نيز آسيب بزند. ثانيا، هر چند حوثي‌ها بخشي از محور مقاومت در منطقه هستند، اما شرايطي به مراتب متفاوت از حماس يا حزب‌الله دارند. اين بدان معناست كه هر چند كه اعضاي مقاومت از يكديگر حمايت مي‌كنند، اما حوثي‌ها به صورت مستقل تصميم‌گيري مي‌كنند. به همين دليل اين موضوع بر نوع روابط حوثي‌ها با ساير اعضاي مقاومت از جمله ايران تاثير خواهد گذاشت. كنت كاتزمن، پژوهشگر ارشد در مركز سوفان در گفت‌وگويي مدعي شد: حالا كه آتش‌بس ميان حزب‌الله و اسراييل برقرار شده و بشار اسد قدرت را از دست داده است به نظر مي‌رسد يمن و ايران به يكديگر نزديك‌تر شده باشند. همزمان ولف كريستيان پايس، پژوهشگر ارشد در موسسه بين‌المللي مطالعات استراتژيك در گفت‌وگويي مدعي شد كه حوثي‌ها حتي اگر حمايت‌هاي ادعايي ايران را نداشته باشند سرنوشتي مشابه با بشار اسد دچار نخواهند شد. به گزارش واشنگتن‌پست، پايس اين را هم گفت كه اگر اكنون نيز تهران تصميم بگيرد حمايت‌هاي ادعايي از يمن را متوقف كند، حوثي‌ها لزوما متوقف نخواهند شد. علاوه بر اين، به ادعاي گروهي از ناظران حوثي‌‌ها به خوبي با بمباران‌هاي مكرر سازگار شده‌اند و در استفاده از زمين‌هاي كوهستاني يمن به نفع خود مهارت دارند كه البته اين موضوع تخريب پايگاه‌هاي پرتاب آنها را دشوار مي‌كند.
به ادعاي ديگر نشريات خارجي اسراييل تنها زماني مي‌تواند در برابر حوثي‌‌ها پيروز شود كه روي يك ائتلاف قوي‌تر امريكايي و عربي تمركز كند، چراكه تحركات نظامي بايد با تحركات ديپلماسي نيز همراه باشد، مانند حركت به سمت روابط نزديك‌تر با متحدان طبيعي خود در منطقه. بنابراين در حالي كه اسراييل مي‌تواند حملات هوايي مقطعي را در داخل يمن انجام دهد، تنها يك كمپين مشترك سيستماتيك با ايالات متحده و ديگر نيروهاي نظامي غربي مي‌توانند ضربه‌اي بزرگ وارد كنند تا اين گروه فعاليت‌هاي خود را كمي كاهش دهد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون