قراردادهاي تمام نشدني تركمنچاي و خلاقيت مديران فوتبال
اينبار؛ پريرا پرسپوليس را زخمي كرد!
به گزارش «اعتماد» لئاندرو پريرا دو فصل پيش پيراهن پرسپوليس را بر تن كرد تا جانشين يورگن لوكاديا شود. بهطور حتم در جريان چگونه جدا شدن لوكاديا قرار داريد و اينكه توانست در دادگاه CAS دليل ترك كشورمان را موجه جلوه دهد و اين وسط هواداران پرسپوليس متوجه نشدند كه چرا مديران اين تيم نتوانستند مديريت كنند تا شايد داستان لوكاديا و پرسپوليس تا اين حد يك طرفه به نفع مهاجم هلندي پيش نرود!
اما جانشين اين مهاجم يك خارجي بيكيفيت بود كه هرگز نتوانست به پرسپوليس كمك كند با اين حال به لطف امضاي يك قرارداد نان و آبدار و سهلانگاري مديران پرسپوليس ميتواند پول شيريني را به جيب بزند. پريرا در پايان همان فصل با درخواست جدايي مديران باشگاه مواجه شد و در حالي كه قرارداد ۷۴۰ هزار دلاري داشت! او تصميم گرفت توافق كند و با امضاي توافقنامه و دريافت مبلغي در حدود ۱۵۰ هزار دلار از پرسپوليس جدا شود.
مديريت باشگاه پرسپوليس هم به اين توافقنامه عمل نكرد تا پريرا براي دريافت حق و حقوقش به فيفا مراجعه كند. در نهايت او مطابق انتظار، حكم مورد نظر را هم از كميته تعيين وضعيت بازيكنان دريافت و باشگاه پرسپوليس را محكوم كرد. جالب اينكه در آن زمان (تابستان ۱۴۰۲) پرسپوليس با پرداخت مبلغي در حدود ۵ ميليارد تومان ميتوانست اين پرونده را مختومه كند، اما حالا بر اساس حكم جديد دادگاه عالي ورزش، پرسپوليس ملزم به پرداخت رقمي در حدود ۲۵۰ هزار دلار خواهد بود كه با قيمت دلار 90 هزار توماني اين عدد به بيست و چند ميليارد ميرسد! مدير پرسپوليس حالا بايد با توجه به نوسان قيمت ارز عددي در حدود ۲۵ ميليارد تومان براي مختومه شدن اين پرونده پرداخت كند كه پنج برابر عددي است كه در ابتدا ميشد توافق را با پريرا انجام داد.
شكست پشت شكست از روي همان داستان تكراري! قراردادهاي تركمنچايي كه مديران فوتبال ما ميبندند و چمدان چمدان دلار به جيب خارجيها ميريزند و به هيچ جا هم جواب پس نميدهند. از فدراسيون فوتبال كه چند صد ميليارد بابت پرونده ويلموتس به فنا داد و اعتبار فوتبال كشور را مخدوش كرد تا سرخابيها كه شدند عابربانك بازيكنان خارجي بيكيفيت.
در اينجا بايد اضافه كنيمكه غير از خرج كردن پول بيتالمال با پروندههايي كه پشت سر هم در فيفا وCAS خارجيها براي باشگاههاي ما (به خصوص پرسپوليس و استقلال) ايجاد ميكنند، آبروي فوتبالمان به حراج گذاشته شده. از آن بدتر كه اين افراد، يعني مديران خيلي راحت در كار خود مشغول فعاليت هستند يا سابقه داشته كه حتي به پستهاي بهتري هم برسند!
سوال اينجاست كه آيا مديران پرسپوليس نميتوانستند مهاجم بهتري جذب كنند؟ باشد! قبول! كشور ما تحريم است، مشكل فيلترينگ و ... داريم كه كمتر بازيكن خارجي باكيفيتي راضي ميشود به ايران بيايد! ميپذيريم! هر چند بهانه است، اما ميگوييم قبول! اما چطور پس از توافق با اين مهاجم او را به امان خودش رها كرديد تا كار به اينجا بكشد؟ احتمالا درويش گمان ميكرد عمر مديريتش كفاف نميدهد و تا شكايت پريرا يكي ديگر جايگزين او شده و بدهي ميافتد بر گردن مدير بعدي! مثل اتفاقي كه براي محمدحسن انصاريفرد رخ داد كه پرسپوليس با ميليارد ميليارد بدهي به صغير و كبير گذاشت و رفت پي زندگياش. اين هم اتفاقي است كه در فوتبال ما رواج پيدا كرده و متاسفانه ادامه دارد. اما داستان چاپيدن خارجيها ادامهدار است، چراكه چشم بر هم بزنيم اينبار استقلال، رقيب سنتي پرسپوليس براي اينكه قافيه را نبازد بايد هزينه سنگين باگ قرارداد با موسيمانه را بپردازد و باز هم ما بايد قلم دست بگيريم و بنويسيم كه پول بيتالمال رفت و چرا قرارداد بد بسته شد؟ و چراهاي تكراري ديگر كه جواب قانعكنندهاي هم برايشان وجود ندارد. متاسفانه اين يكي از قصههاي پرغصه فوتبال ماست كه دائم هم تكرار ميشود. اما در جديدترين تصميم و طبق شنيدهها مديران فدراسيون كه در اتخاذ تصميمات عجيب و بيپشتوانه يد طولايي دارند براي حل اين مشكل به سمت مهندسي معكوس حركت كردهاند و در اقدامي خلاقانه گفتهاند هر خارجي كه از ما شكايت كند ديگر نميتواند به ايران بيايد! طبق اعلام رسانهها فدراسيون فوتبال ايران در حال بررسي طرحي است كه بر اساس آن، مربيان، بازيكنان و مشاوران خارجي كه باشگاههاي ايراني را در فيفا يا دادگاه حكميت ورزش محكوم كردهاند، ديگر اجازه حضور در فوتبال ايران را نخواهند داشت. اين تصميم به دليل مشكلات مالي باشگاهها، افزايش شكايات و احكام سنگين مالي اتخاذ شده است. در روزهاي آينده به اين طرح خواهيم پرداخت، اما شايد بتوان گفت يكي از دلايل گرفتاري فوتبال ما همين مديراني هستند كه چنين طرحهاي بانمكي در ذهن دارند!