• ۱۴۰۴ شنبه ۱۷ فروردين
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 1060 -
  • ۱۴۰۴ شنبه ۱۷ فروردين

جنجال بن‌يدر و بيانيه عجيب سپاهان

سوءاستفاده از باورهاي ديني ممنوع

چند روز مانده به پايان سال 1403 خبر رسيد كه ويسام بن‌يدر مهاجم سرشناس فرانسوي در آستانه عقد قرارداد با باشگاه سپاهان قرار دارد. 
به گزارش روزنامه اعتماد، اين خبر بلافاصله واكنش كساني كه فوتبال را به صورت جدي پيگيري مي‌كنند، برانگيخت، چراكه آنها يادشان نرفته بود همين چند وقت قبل بن‌يدر بابت چند پرونده مربوط به تعرض، تجاوز، خشونت خانگي و فرار مالياتي در فرانسه تحت تعقيب قرار گرفته بود و اصلا بابت همين پرونده‌ها بود كه مهاجمي با اين كيفيت كه دو فصل قبل با امباپه در كورس آقاي گلي لاشامپيونه قرار داشت بدون تيم مانده بود. 
با اين وجود هم به خاطر تعطيلات نوروز هم بازي‌هاي تيم ملي و صعود به جام جهاني و البته بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتي سپاهان كه اجازه نمي‌داد فعلا قرارداد بن‌يدر ثبت شود پرداختن به اين موضوع كمرنگ شد ولي متوقف نه. در روزهاي نخست فروردين همچنان بحث‌ها پيرامون پرونده‌هاي اين بازيكن دورگه فرانسوي-تونسي وجود داشت. 
در چند روز گذشته و از زمان ثبت رسمي قرارداد مهاجم پيشين تيم ملي فرانسه و باشگاه موناكو موج اخبار در مورد اين بازيكن بالا گرفت. رسانه‌هاي داخلي و بيشتر رسانه‌هاي خارجي و فارسي‌زبان خارج از كشور روي اين موضوع تمركز كردند كه چرا بن‌يدر سر از سپاهان در آورده است. 
چند نشريه اسپانيايي و فرانسوي نوشتند بن‌يدر به خاطر پرونده‌هاي متعدد امكان ادامه فعاليت در فوتبال اروپا را نداشته يعني تيمي حاضر نمي‌شده با او قرارداد ببندد به همين دليل به ايران آمده تا يك نيم‌فصل در باشگاه سپاهان توپ بزند. همين شرايط باعث شد برخي رسانه‌ها و فعالان فضاي مجازي سوال كنند چطور بازيكني كه به خاطر چنين مسائلي جايي در فوتبال اروپا ندارد به ايراني آمده كه مقامات فوتبالش داعيه‌دار اخلاق‌مداري در فوتبال هستند؟ آيا مقامات باشگاه سپاهان فكر برند و اعتبار باشگاه خودشان نيستند؟ 
آنچه در اين ميان جالب توجه به نظر رسيد سكوت تمام نهادهاي ذي‌ربط براي ورود و مجوز كار اين بازيكن بود. از وزارت امور خارجه تا وزارت ورزش و فدراسيون فوتبال. در روز دهم فروردين احسان بعيدي، مدير باشگاه سپاهان در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالي در مورد شرايط بن‌يدر گفت فعلا ترجيح مي‌دهيم در اين مورد صحبت نكنيم. روز دوازدهم بود كه خبر عقد قرارداد و ثبت آن منتشر شد. بلافاصله، اقدامات باشگاه جهت دريافت ITC بن‌يدر نيز آغاز گرديد و دقايقي پيش ITC اين بازيكن نيز توسط فيفا صادر شد. به اين ترتيب بن‌يدر قانونا مي‌تواند از همين بازي بعدي سپاهان با پيراهن طلايي‌پوشان به ميدان برود. 
روز پنجشنبه 14 فروردين بود كه كميته اخلاق فدراسيون فوتبال، 20 روز بعد از انتشار خبر ورود بن‌يدر به ايران اعلام كرد مديرعامل باشگاه سپاهان جهت اداي پاره‌اي توضيحات پيرامون جذب اين بازيكن فرانسوي احضار شده است! اقدامي عجيب كه مشخص نيست براساس كدام يك از وظايف قانوني اين كميته صورت گرفته است. ناظران نوشتند كميته اخلاق در اين 20 روز خواب بوده و حالا كه قرارداد به ثبت رسيده يادش افتاده از باشگاه سپاهان توضيح بخواهد؟ و اصلا اين كميته كه اين روزها به حق تحت فشار شديد افكار عمومي بابت عملكرد ضعيف و شائبه‌برانگيز قرار دارد به چه عنواني چنين ورودي داشته؟ آيا جرم يا تخلفي صورت گرفته؟ منتقدان تصريح كردند كميته اخلاق به خاطر افزايش حواشي پيرامون حضور اين بازيكن صرفا براي اينكه خودي نشان بدهد مديرعامل سپاهان را احضار كرده است. 
اما بعد از اين احضار باشگاه سپاهان بيانيه‌اي منتشر كرد كه واكنش بسيار گسترده‌اي در فضاي رسانه‌اي داشت. اين باشگاه براي توجيه جذب بن‌يدر متوسل به مواردي شد كه در نگاهي سخت‌گيرانه مي‌توان آن را وهن اعتقادات مذهبي دانست. باشگاه سپاهان با اعلام اينكه مجوزهاي لازم جهت حضور بن‌يدر در ايران را اخذ كرده و اين بازيكن محروميتي در فيفا نداشته و بنابراين عقد قرارداد با او مشكلي از لحاظ قانوني ندارد، نوشت: «ويسام بن‌يدر يك بازيكن معتقد مسلمان است كه با التزام به مباني اسلامي در ايام ماه رمضان با زبان روزه در تمرينات حاضر بود و برخي حواشي و شايعه‌سازي‌هايي كه پيرامون وي به وجود آمده، با رويكرد اسلام‌هراسي رايج در اروپا بوده است.» 
باشگاه سپاهان در‌حالي به «مسلمان» و «روزه» بودن بن‌يدر اشاره كرده كه اصلا ارتباطي به موضوع ندارد و كاملا مشخص است مديران اين باشگاه خواسته‌اند پشت اعتقادات مذهبي پنهان شوند. فارغ از موضوع بازيكن جديد تيم سپاهان و اينكه آيا او واقعا گناهكار بوده يا خير، اگر قرار بود مسلمان بودن و روزه گرفتن مانع از برخورد با تخلفات و جرايم باشد در كشورهاي مسلمان نبايد هيچ زنداني وجود مي‌داشت. اساسا قانون به وجود آمده تا آدم‌ها فارغ از اعتقادات مذهبي صرفا براساس اقداماتشان مورد قضاوت قرار بگيرند. 
باشگاه سپاهان در بخش ديگري از بيانيه خود خريد بن‌يدر را هم‌تراز با ستاره‌هايي كه راهي فوتبال عربستان مي‌شوند، دانست و عنوان كرد: «شبه‌رسانه‌هاي فارسي‌زبان ضدايراني، تلاش زيادي نمودند تا رخنه‌اي كه بر ديوار ايران‌هراسي با حضور ستاره‌هايي چون بن‌يدر در كشور عزيزمان ايجاد مي‌شود را لاپوشاني كرده و جريان افكار عمومي را به سمت دلخواه ضد هويتي خود منحرف كنند. همين رسانه‌ها در سال‌هاي اخير، سرمايه‌گذاري كشورهاي عربي همسايه براي جذب ستارگان فوتبال جهان را پتكي بر سر هويت ملي ايرانيان كرده بودند و حالا كه باشگاه سپاهان در اين زمينه خط‌شكني كرده، به مقابله برخاسته‌اند.» 
در مورد اين موضوع نيز بايد گفت انتقاد از جذب بن‌يدر ابتدا در رسانه‌هاي داخل كشور آغاز شد و متهم كردن رسانه‌ها به پيروي از رسانه‌هاي فارسي‌زبان خارج از كشور اقدامي است غيراخلاقي. در ضمن جذب بازيكني كه طبق گفته ماركا نشريه معتبر اسپانيايي هيچ باشگاه اروپايي حاضر به عقد قرارداد با او نبوده، حتي باشگاه ونتزياي رده نوزدهمي سري‌آ به هيچ عنوان قابل مقايسه با خريد ستاره‌هاي تاپ فوتبال دنيا توسط كشورهاي عربي حاشيه خليج‌فارس نيست. 
خريد بن‌يدر از لحاظ فوتبالي حتما به كمك باشگاه سپاهان خواهد آمد. او بازيكني است باكيفيت كه همچنان در سن 35 سالگي مي‌تواند براي هر باشگاهي كارايي داشته باشد، اما به هر حال او حاشيه‌هايي داشته كه راه فراري از آنها نيست. باشگاه سپاهان هم با علم به وجود همين حواشي بن‌يدر را به خدمت گرفته و حالا بايد عواقب آن را بپذيرد. سنگر گرفتن پشت اعتقادات مذهبي و اتهام‌زني به رسانه‌ها راه پذيرفتن اين مسووليت نيست. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون