• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3337 -
  • ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ شهريور

خبر كوتاه

زمان و مكان گفت‌وگوي ايران و كشورهاي شوراي همكاري مشخص نيست

مرتضي سرمدي در گفت‌وگو با فارس، در خصوص گفت‌وگوهاي ايران و شش كشور حاشيه خليج فارس با بيان اينكه موضوع گفت‌وگوي ما با كشورهاي منطقه فقط به ابتكار قطري‌ها محدود نمي‌شود، يادآور شد: سياست مستمر و هميشگي ما اين بوده كه بايد روند اعتمادسازي بين ايران و كشورهاي منطقه روزبه‌روز افزايش يابد. وي افزود: با توجه به مواجه شدن با خطرات و تهديدات مشترك كه منطقه با آن روبه‌روست، اين موضوع اهميت زيادي مي‌يابد. قائم‌مقام وزارت امور خارجه با اشاره به اينكه شايد چند سال پيش سخن گفتن از خطر مشتركي به نام تروريسم و افراط گرايي دشوار به نظر مي‌رسيد، خاطرنشان كرد‌: اما اكنون همه كشورهاي منطقه در معرض چنين تهديدي قرار دارند و به همين دليل گفت‌وگو يك ضرورت است. سرمدي در خصوص زمان و مكان اين مذاكرات گفت: اينكه به چه شكلي و در چه تاريخي اين مذاكرات انجام خواهد شد از سوي جمهوري اسلامي آمادگي به صورت عمومي اعلام شده كه اگر كشورهاي منطقه اين آمادگي را داشته باشند مي‌توان درباره ترتيبات اجرايي آن، چه در منطقه و چه در نيويورك توافق كرد، اما هنوز چارچوب دقيقي درباره زمان و مكان آن مشخص نشده است. وي همچنين در پاسخ به سوالي در خصوص سخنگوي وزارت امور خارجه جديد پس از خانم افخم گفت: در اين خصوص تصميمي گرفته نشده و اكثر اخباري كه در رسانه‌ها درباره افراد مطرح مي‌شود، گمانه‌زني بوده و چندان صحيح نيست.

 

آمانو: فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران انحراف ندارد

مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي گفت: آژانس عدم انحراف در فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران را تاييد مي‌كند اما نمي‌تواند در مورد عدم وجود فعاليت‌هاي غيراعلام شده تضميني ارايه دهد. به گزارش ايلنا، يوكيا آمانو در نشست روز گذشته فصلي شوراي حكام درباره جلسه اضطراري آژانس كه ۲۵ آگوست برگزار شد، گفت: هيات آژانس به من اين اجازه را داد تا انجام راستي‌آزمايي و نظارت بر تعهدهاي مربوط به هسته‌اي ايران تحت برنامه جامع اقدام مشترك را كه مورد توافق شش قدرت جهاني و ايران به نتيجه رسيد، بر عهده بگيرم. مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي درباره اجراي پروتكل الحاقي توسط ايران اظهار كرد: همان طور كه در برنامه جامع اقدام مشترك (بر جام) ذكر شده است، ايران پروتكل الحاقي را اجرا خواهد كرد و طبق آن، آژانس دسترسي بيشتر به اطلاعات و سايت‌هاي ايران خواهد داشت. وي تصريح كرد: اجراي پروتكل الحاقي يك پيش‌نياز ضروري است كه آژانس قادر به ارايه تضمين معتبر در خصوص عدم وجود مواد و فعاليت‌هاي هسته‌اي اعلام نشده در ايران است. آمانو اظهار داشت: همچنين تحت برجام، ايران اقدامات شفاف‌سازي را انجام مي‌دهد كه آژانس را قادر مي‌سازد درك بهتري از برنامه هسته‌اي ايران داشته باشد. وي درباره «نقشه راه» كه با «علي‌اكبر صالحي» رييس سازمان انرژي اتمي ايران به امضا رساند، نيز گفت: در ۱۴ جولاي، من يك نقشه راه براي روشن شدن مسائل مهم در مورد گذشته و حال برنامه هسته‌اي ايران با آقاي صالحي امضا كردم. وي افزود: طبق نقشه راه در ۱۵ آگوست، توضيحات و اسناد مرتبط به روشن شدن مسائل برجسته و موضوع‌هاي قابل ملاحظه در گذشته و حال توسط ايران به آژانس ارايه شد و ما در حال بررسي اين اطلاعات هستيم تا بعد از آن سوالات‌مان را در ۱۵ سپتامبر به ايران ارسال كنيم. مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در بخشي از سخنان خود بار ديگر اين ادعا را همچنان مطرح كرد كه «آژانس هنوز در موقعيتي نيست كه يك تضمين معتبر در خصوص عدم وجود مواد و فعاليت‌هاي هسته‌اي اعلام نشده در ايران ارايه دهد. »

 

مخالفت يك سناتور جمهوريخواه ديگر با برجام

سناتور جمهوريخواه ايالت اوهايو مخالفت خود را با توافق هسته‌اي ايران و گروه 1+5 اعلام كرد. به گزارش ايلنا به نقل از پايگاه خبري كليولند، «راب پورتمن» سناتور جمهوريخواه ايالت اوهايو گفت كه با توافق هسته‌اي ايران و گروه 1+5 مخالف است. سناتور جمهوريخواه ايالت اوهايو با اشاره به اينكه توافق را مطالعه كرده و به خلاصه مذاكرات و بحث‌ها در كميته سنا گوش داده است، گفت: «توافق را براساس شاخص‌هايي كه در دولت وجود دارد بررسي كردم. مفاد توافق اين شاخص‌ها را اجرا نمي‌كنند. توافق بايد رد شود. » پورتمن تاكيد كرد: «بايد ايران را تا زماني ‌كه خواسته‌هاي منطقي امريكا و جامعه بين‌الملل را بپذيرد، از لحاظ اقتصادي و سياسي منزوي نگه داريم. » وي تاكيد كرد: «برخي گمان مي‌كنند اين اقدام كاري غيرممكن است. با اين ادعا مخالف هستم و سخنان «باراك اوباما» رييس‌جمهوري امريكا و «جان كري» وزيرخارجه اين كشور را تكرار مي‌كنم. عدم توافق بهتر از يك توافق بد است. اين يك توافق بد است و مي‌توانيم بهتر عمل كنيم.» سناتور جمهوريخواه امريكايي گفت كه وخيم‌ترين بخش توافق هسته‌اي اين است كه انزواي بين‌المللي ايران به پايان مي‌رسد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون