• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3469 -
  • ۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۹ بهمن

در همايش «راي به بيدارها» در دانشگاه علامه:

عارف: به راي‌هاي خاكستري نياز داريم

جلالي و نعمتي حاميان دولت را در ليست انتخاباتي نمايندگي مي‌كنند

رييس شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان با بيان اينكه از احزاب اصلاح‌طلب خواستيم كه ساز جدايي نزنند و فقط به‌دنبال پيروزي باشند، گفت: مسير انتخابات رياست‌جمهوري ۹۲ بايد در انتخابات هفتم اسفند نيز ادامه پيدا كند.
به گزارش فارس، محمدرضا عارف، رييس شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان عصر ديروز در همايش «راي به بيدارها» كه به همت انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه علامه در دانشكده حقوق اين دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اهميت نقش و جايگاه جوانان در كشور گفت: در انقلاب اسلامي هر جا پيروزي به دست آورديم، جوانان در آن نقش‌هاي بزرگي داشته‌اند، ما نيز در اصلاحات هيچ‌وقت سرمايه جوانان را ناديده نگرفته‌ايم و براي جوانان جايگاه ويژه‌ و بااهميتي را درنظر گرفتيم.
وي در ادامه با اشاره به نقش پررنگ دانشگاه علامه در بحث علوم انساني تاكيد كرد: به اعتقاد من، نظام بانكي ما اسلامي نيست و ما در اين زمان تا اسلامي شدن نظام بانكي فاصله داريم، يا در بحث مديريت، همكاري كرديم و به حواشي پرداختيم كه امروز رسالت بر دوش دانشجويان دانشگاه علامه و ساير دانشجويان است كه در رابطه با اين مشكلات كار كنند.
عارف در ادامه تصريح كرد: مهم‌ترين رويداد سياسي در كشور ما كه هر دو سال يك‌بار برگزار مي‌شود، انتخابات است و اين انتخابات يك فرصت است كه از طرفي رفتار خودمان را بازنگري كنيم و از يك طرف هم، مسيري را كه رفته‌ايم ارزيابي كنيم تا ببينيم درست آن را طي كرده‌ايم؟ يا آيا اين مسير نياز به اصلاح دارد؟ محوريت ما براي اين برنامه هم دانشگاه است.
رييس شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان افزود: متاسفانه ما در گذشته نتوانسته‌ايم از ظرفيت دانشگاه درست استفاده كنيم و دانشجويان نتوانسته‌اند آن رسالت ذاتي خودشان را ايفا كنند. ما نمي‌خواهيم در گذشته متوقف شويم، اما در خرداد 92 دانشجويان و جوانان حماسه خلق كردند و نخستين صداها و حركات از دانشگاه بيرون آمد و هيچ نهاد ديگري نمي‌تواند ادعاي سهم كند، البته وقتي فضا گرم شد، ديگران هم كمك كردند.
عارف با بيان اينكه گفتمان دانشجويي ارتباط نزديكي با گفتمان اصلاحات دارد، خاطرنشان كرد: گفتمان اصلاحات از ابتدا كار خود را با سرمايه جوانان آغاز كرد. مسيري كه در انتخابات رياست‌جمهوري 92 رخ داد، بايد به همت جوانان و دانشجويان در 7 اسفند سال جاري ادامه پيدا كند.
وي در ادامه ضمن انتقاد از عملكرد دولت گذشته در رابطه با دانشگاه‌ها گفت: در دولت گذشته اتفاقات خوبي در دانشگاه‌ها رخ نداد و آثارش تا مدت‌ها ادامه داشت، ولي دانشجويان خواستند و تغيير ايجاد شد.
وي افزود: من از همه احزاب اصلاح‌طلب خواستم ساز جدايي نزنند و فقط به دنبال پيروزي در انتخابات 94 باشند. در مجموع احساس مي‌كنم خوب جلو رفتيم و براي نخستين‌بار اصلاح‌طلبان به يك اجماع رسيدند. تصميمات ما اجماعي بود و اين ظرفيت اصلاح‌طلبان را نشان مي‌دهد.
رييس شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان تصريح كرد: نخستين راهبردي كه ما به آن رسيديم تقويت جريان اصلاحات بود، در رابطه با اجماع اصلاح‌طلبان نيز با حاميان دولت در استان‌ها مشكلي نبود، ولي در تهران كار ما سخت‌تر بود.
عارف ادامه داد: بعد از رد صلاحيت‌ها نگراني جدي براي ما پيش آمد و در روزهاي اول دغدغه‌هاي ما بيشتر بود، در اين مورد كه آيا مي‌توانيم اصلا ليستي انتخاب كنيم، ولي راهبرد ما حضور حداكثري در انتخابات بود و خوشبختانه با گذشت چند روز چهره‌هاي نخبه‌اي به ما مراجعه كردند و گفتند كه ما تاييد شده‌ايم.
وي افزود: در تهران حدود 300 نفر براي قرار گرفتن در ليست ثبت‌نام كردند و اين باعث دلگرمي ما شد كه مي‌توانيم ليست داشته باشيم و از ميان تمام كساني كه ثبت‌نام كرده بودند، بالاخره توانستيم به يك اجماع برسيم.
عارف تاكيد كرد: تشكيل شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان يك اتفاق خوب بود و خواسته ما اين است كه دانشجويان بعد از انتخابات، اين شورا را به بحث و نقد بگذارند.
رييس شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان ادامه داد: دانشجويان هنوز هم تركش‌هاي اتفاقاتي كه در دولت گذشته رخ داد را مي‌خورند و متاسفانه ما با مجلسي روبه‌رو بوديم كه اجازه نداد توفيقي، وزير علوم شود و فرجي‌دانا را از خدمت محروم كرد و اين مجلس را نمي‌خواهيم.
وي خاطرنشان كرد: برخي جوانان نسبت به ليستي كه ما ارايه كرديم توجيه نيستند، متاسفانه برخي نخبگان براي‌شان آنقدر منيت مطرح است كه وقتي بحث اجماع مطرح مي‌شود، فقط به فكر خودشان هستند، ولي ائتلاف اين را نمي‌پسندد و سازوكار خودش را دارد.
رييس شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان اضافه كرد: ما در يك فضاي صميمي و اخلاقي رقابت جدي خواهيم كرد، بعد از انتخابات هم موضع ما رفاقت و همگرايي است.
عارف تاكيد كرد: ائتلاف با حاميان دولت براي ما يك فرض بود، ولي دو طرف اعلام آمادگي كردند و اين ائتلاف انجام شد.
عارف تصريح كرد: ما رونق اقتصادي را به عنوان يك اولويت مطرح كرديم، برنامه‌هاي ديگرمان را نيز ارايه كرديم، ولي مطمئنا اولويت اول ما بحث اقتصادي و معيشت مردم و اشتغال جوانان است.
وي ادامه داد: ما يك هفته بيشتر وقت نداريم، انتظار ما اين است كه همه از لحاظ مادي و معنوي دست در جيب‌شان كنند و تلاش كنند تا در انتخابات به نتيجه برسيم.
رييس شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان افزود: هفته آينده ما بايد تضمين انتخابات 96 را پاي صندوق راي از شما بگيريم. عارف تاكيد كرد: حضور پرشور يك ضرورت است، البته شايد بهتر بود كه وزارت كشور انتخابات را يك هفته جلوتر برگزار مي‌كرد تا با ايام فاطميه تداخل نداشته باشد، زيرا ما به جلسات پرشور جوانان و دانشجويان احتياج داشتيم، ولي اولويت براي ما ايام فاطميه است و بايد حرمت اين ايام را نگه داشت. رييس شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان در ادامه در رابطه با اين سوال كه چرا بعد از برجام، تهديدات غرب، امريكا و عربستان عليه ايران بيشتر شده است، گفت: برجام يك دستاورد بود و من اين را فقط دستاورد دولت نمي‌دانم. در مذاكرات اولا رهبري بودند كه با مواضع شفاف خود حمايت كردند و در مرحله بعد نيز مردم باعث شدند كه مذاكرات به نتيجه برسد.
وي گفت: خط قرمز ما استفاده صلح‌آميز از فناوري هسته‌اي است و در اين راستا هيچ عقب‌نشيني نداشته‌ايم و در چارچوب قواعد برجام امروز به فعاليت هسته‌اي خود ادامه مي‌دهيم و مسلما تاثيرات برجام كم‌كم خودش را مشخص خواهد كرد.
عارف خاطرنشان كرد: متاسفانه ما در رابطه با برجام شاهد يكسري سياه‌نمايي‌ها در مجلس بوديم، در صورتي كه برجام يك دستاورد است و نبايد با آن چنين رفتاري صورت مي‌گرفت. رييس شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان در ادامه در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا براي رفع حصر برنامه‌اي داريد، گفت: رفع حصر جزو مطالباتي است كه در پنج سال گذشته دانشجويان داشته‌اند، در انتخابات گذشته هم من و هم آقاي روحاني نيز وعده‌هايي را داديم، مسلما امروز هم آقاي روحاني در اين باره دغدغه‌هايي دارند. وي افزود: اگر مجلسي همسو با دولت تشكيل شود، مي‌توان با تعامل مساله حصر را پيگيري كرد يا در يك محاكمه عادلانه به دنبال اين موضوع بود تا بعد از انتخابات بشود با يك روند برد - برد اين مساله را هم حل كنيم. رييس شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان تاكيد كرد: سياست‌هاي كلي انتخابات در مجمع تشكيل شده كه اگر اقدام شود، خيلي از مسائل و مشكلات انتخابات و مجلس حل خواهد شد كه اميدواريم اين مساله هر‌چه زودتر انجام شود. عارف افزود: ما به راي‌هاي خاكستري نياز داريم و بايد تلاش كنيم اين راي‌ها را به صندوق‌ها بريزيم، كساني هم كه نمي‌خواهند راي بدهند بايد بدانند عدم حضورشان باعث ادامه همين روند كه موجب نارضايتي آنها شده خواهد شد.

عارف: يونسي وكيل من نيست
 محمدرضا عارف، رييس شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان و كانديداي مجلس دهم عصر ديروز در حاشيه حضورش در دانشگاه علامه‌طباطبايي در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال تسنيم مبني بر اظهارات اخير يونسي درباره احتمال كنار رفتن عارف به نفع لاريجاني در صورت حضور هر دو در مجلس دهم براي جايگاه رياست مجلس، اظهار داشت: كسي از طرف من اصولا وكالت ندارد. وي افزود: تا تركيب مجلس مشخص نشود بحث درباره رياست مجلس بحث حاشيه‌اي است، لذا بايد ببينيم چه فراكسيوني اكثريت را به دست مي‌آورد و سپس بنشينيم درباره اين موضوع صحبت كنيم.
به گزارش تسنيم، عارف در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اظهاراتي درباره فعاليت كرباسچي در مركز فعاليت انتخاباتي اصلاح‌طلبان و اينكه آيا اين مساله با مخالفت اصلاح‌طلبان با فساد در تضاد نيست؟ گفت: شما از كجا مي‌دانيد ايشان فعاليت دارد.  تمام احزاب اصلاح‌طلب در مجمع اصلاح‌طلبان عضو دارند و حزب كارگزاران نيز عضوي از اين مجمع است و در شورا نماينده‌اي دارد كه از طرف آنها راي مي‌دهد كه نماينده آنها آقاي طاهرنژاد است. وي گفت: آقاي مرعشي، نماينده كميته راهبري هر چند از حزب كارگزاران است، اما نمايندگي كارگزاران را در مجمع ندارد. رييس شوراي‌عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه شما اعلام كرديد با اصولگرايان ائتلاف نمي‌كنيد، اما چند نفر از اصولگرايان مانند جلالي و نعمتي در ليست شما قرار دارند، گفت: اين افراد به عنوان اصولگرا در ليست ما نيستند، بلكه حاميان دولت را نمايندگي مي‌كنند. عارف ادامه داد: قرار نيست ما دخالت كنيم كه حاميان دولت را چه كسي نمايندگي مي‌كند، همان‌طور كه آنها نيز در كار ما دخالت نكردند و لذا ما روي همه اعضاي ليست تعصب داريم. وي اضافه كرد: پس از بحث‌هاي صورت گرفته با حاميان دولت به يك ليست اجماعي رسيديم كه ان‌شاءالله اين ليست اجماعي با عنوان اعتدال و اصلاحات در مجلس هم به عنوان اكثريت حضور پيدا خواهد كرد.

كواكبيان: چون نظام را دوست داريم مي‌خواهيم اصلاح شود
دبيركل حزب مردم‌سالاري گفت: خودم جانباز انقلاب هستم اما مي‌گويند نظام را قبول ندارم؛ نظام مال ما است و چون نظام را دوست داريم مي‌خواهيم اصلاح كنيم و نابساماني‌ها را حل كنيم.
به گزارش ايرنا، مصطفي كواكبيان در همايش راي به بيدارها در سالن بهشتي دانشكده حقوق دانشگاه علامه طباطبايي اظهار داشت: اصولگرايان در مورد ما اصلاح‌طلبان طور ويژه‌اي بحث مي‌كنند و نظام را متعلق به خود مي‌دانند؛ من بارها گفته‌ام چه‌كسي گفته نظام مال شما است؛ نظام مال ما اصلاح‌طلبان است و مي‌خواهيم آن را  اصلاح كنيم.
كواكبيان با اشاره به انتخابات آتي مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبري افزود: ان‌شاء‌الله رقابت سالمي بدون حاشيه مي‌خواهد شكل بگيرد.  
كواكبيان با اشاره به ارايه فهرست اصلاح‌طلبان براي تهران در روز گذشته گفت: تا ديشب هم احساس مي‌كرديم برخي چهره‌هاي شاخص اصلاح‌طلبان تهران تاييد شوند و به جمع ما بپيوندند ولي اتفاق خاصي رخ نداد.
وي همچنين گفت: اصلاحات يك پروسه است و نبايد آن را پروژه ديد و لازم است در حد توانمندي‌ها پيش رفت و مسير اصلاحات هم بايد جنبه الهي داشته باشد. اگر همه‌چيز دست ما بود شايد وضعيت جور ديگري مي‌شد.
كواكبيان گفت: اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات آتي پيروز شوند بخشي از آن به خاطر لطف خداست. مردم هم بايد پاي صندوق‌هاي راي حاضر شوند و نماينده خود را انتخاب كنند.
كواكبيان ادامه داد: نوع نگاه حكومت به انتخابات، نگاه امانتي است و آنهايي كه ردصلاحيت شده‌اند ناراحت نباشند؛ آنهايي كه تاييد شدند بايد ناراحت باشند، چون بايد امانتدار باشند.  وي ادامه داد: از همه كانديداهاي ردصلاحيت شده درخواست مي‌كنم تقويت‌كننده فهرست ائتلاف باشند.
دبيركل حزب مردم سالاري اظهار داشت: در مجلس هشتم شاهد بودم كه برخي از نمايندگان و كانديداها در سه مورد از آقاي رحيمي پول گرفتند و آقاي رحيمي به من هم گفت كه چرا به ما گير مي‌دهيد و من گفتم چون شما پاكدست هستيد خواستيم تبرئه شويد.
وي افزود: يك پول را هم موقعي كه مرحوم كردان مي‌خواستند راي بگيرند به افراد چك مي‌دادند كه آقاي كردان يادتان نرود. پول ديگر هم در جريان آقاي مرتضوي بود. اينها حداقل امانتدار نبودند و اگر اين افراد بخواهند دوباره به مجلس بروند هيچ تحولي در عرصه‌هاي مختلف نداريم. اين‌گونه آدم‌ها هيچ‌وقت به دولت قبلي كاري نداشتند و در مقابل فسادها خاموش بودند اما الان آنها طلبكار شده‌اند كه چرا دولت فعلي رفته هواپيما خريده است.
كواكبيان گفت: اينكه دولت چرا هواپيما خريد، اولا دولت نخريده شركت‌ها خريده‌اند. در ثاني هواپيماهاي موجود فرسوده شده‌اند، چرا آن موقع كه سنگ پا، جانماز و ميخ طويله از چين وارد مي‌شد يادتان نبود اما الان نگران شديد.  كواكبيان گفت: ما مطمئنيم اگر 60 درصد مردم تهران راي دهند تمام اين ليست (ليست اصلاح‌طلبان) راي مي‌آورند و آنها (اصولگرايان) راي نمي‌آورند.
وي گفت: ما به دنبال تغيير تركيب مجلس هستيم و بايد يك خانه‌تكاني در مجلس صورت بگيرد.  كواكبيان ادامه داد: كساني كه اصولگرا هستند و ما مي‌دانيم چقدر تابع اصولند، همه‌چيز را مال خود مي‌دانند؛ اسلام، نظام و رهبري را مال خود مي‌دانند. من بارها گفته‌ام نظام مال ما اصلاح‌طلبان است و چون نظام را دوست داريم مي‌خواهيم اصلاح شود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون