نظرخواهي
اولويتهاي مجلس دهم از نگاه نامزدهاي انتخاباتي ليست ائتلافي اصلاحطلبان از حوزه انتخابيه تهران
توجه به عزت و معيشت فرهنگيان
داود محمدي/
حل مشكلات اقتصادي و نگرانيهاي موجودي كه مردم در جهت دستيابي به رفاه اجتماعي دارند بايد مهمترين دغدغه و نگراني نمايندگان مجلس دهم باشد. به عنوان يك معلم علاوه بر اين مساله كه آن را اولويت اصلي و كلي ميدانم معتقدم بايد به مشكلات رفاهي و معيشتي معلمين هم پرداخته شود. ايجاد تعادل بين قسمتهاي مختلف زندگي و بازگرداندن عزت فرهنگيان در جامعه مهمترين دغدغه اين قشر است. بايد به آموزش و پرورش اهتمام خاصي داشته باشيم. ما نميگوييم گذشتگان كاري نكردند اما آن اهتمام جدي كه بايد براي آرامش فرهنگيان صورت ميپذيرفت، اتفاق نيفتاده است. با توجه به مشكلات كشور حركتهايي در گذشته صورت گرفته اما انسجام لازم به وجود نيامده است. مجلس جايگاه قانونگذاري است و بيان مشكلات و يافتن راهحل در آنجا امكانپذير خواهد بود. راهحلها هم از دل مجلس متخصص بيرون ميآيد. آموزش و پرورش دستگاه بسيار عظيمي است اما در بحث معلمين نياز اوليه شكلگيري و تاسيس تشكيلات صنفي به نام سازمان معلمان است كه بايد جايگاه بالايي داشته باشد تا با كار كارشناسي بازوي تخصصي مجلس و دولت شود. ما ميتوانيم تمام مسائل را در اين ساختار ببينيم و متوجه مشكلات اصلي اين قشر شويم. اين تشكيلات ميتواند مطالبات را به صورت قانوني و مدون ارايه كند. بايد مسوولان را نسبت به نارساييها آگاه كنيم و اين مساله با تشكيل آن صنف رسمي حل ميشود.
ريلگذاري براي اجراي برجام
غلامرضا حيدري /
مجلس آينده در شرايطي شكل ميگيرد كه مساله برجام به يك توافق تبديل شده و دستاوردي براي نظام است. بنابراين تمركز روي نحوه صحيح اجرايي شدن برجام مهمترين اولويت مجلس آتي است. اين دستاورد حاصل شده و بايد به نحو احسن پيش برود. مهمترين شرط لازم براي اجراي صحيح آن هم اين است كه نگاهمان به تعامل با دنيا مثبت باشد. همچنين در مقطع فعلي مشكلات داخلي و ناسازگاريها در داخل مساله بسيار مهمي است و اميدواريم با رهنمودهاي مقام معظم رهبري مسيري كه به خوبي توسط ايشان روشن شده توسط كساني كه بايد به اين رهنمودها عمل كنند با همدلي و هماهنگي هرچه بيشتر دولت را در تحقق نتايج برجام پشتيباني كنيم. اگر در اين مسير موفق شويم آرامش ايجاد ميشود و بعد از آن اميد مردم با رونق اقتصادي به واقعيت تبديل ميشود و اعتماد به جذب سرمايه و تكنولوژي افزايش مييابد. امروز (سهشنبه) مقام معظم رهبري توصيه فرمودند كه مجلس بايد ريلگذار دولت باشد، اين بيان نشان ميدهد مجلس چه وظايفي دارد. اينطور نباشد كه خداي نكرده مجلس بخواهد چوب لاي چرخ دولت بگذارد. در عين حال نظارت مجلس بايد به نوعي هدايتگر دولت باشد تا مسيري كه در آن منافع ملي تامين شود بدون دستانداز طي شود.
نتيجه برجام در سفرههاي مردم
محمود صادقي/
مهمترين اولويت مجلس زمينهسازي براي بهرهبرداري بهينه از فضايي است كه برجام ايجاد كرده است. تسهيل زمينههاي اجرايي شدن برجام به ويژه در حوزه اقتصاد، رفع موانع توليد و سرمايهگذاري به ويژه سرمايهگذاري خارجي منجر به ايجاد اشتغال و كاهش تورم ميشود. هدفگذاري اصلي ما رسيدگي به معيشت مردم است تا مردم آثار اقتصادي تحول برجام را در سفرههايشان ببينند. مشكل ما اين است كه انتظارات از دولت افزايش يافته و نتايج اقدامات دولت بايد براي مردم ملموس باشد. ما ميتوانيم به دولت كمك كنيم تا اين زمينهسازي صورت گيرد. در عرصه سياست داخلي بحث توسعه سياسي بسيار مهم است. رفع موانع فعاليت احزاب و نهادهاي مدني و زمينهسازي براي توسعه تحزب، موضوعات مربوط به رسانهها و به روز شدن قانون مطبوعات بر پايه قانون اساسي هم ميتواند از اصليترين محورهاي فعاليت مجلس آتي باشد. همچنين در حوزه زنان مشكلاتي در رابطه با خانواده داريم كه بايد حل شود. حقوق زنان در قوانين اجرايي ما هنوز نهادينه نشده است. در حوزه سياست خارجي هم ما معتقديم با همه دنيا به جز رژيم غاصب اسراييل بايد تعامل فعال داشته باشم. مجلس ميتواند به دولت كمك كند. در عرصه داخلي بحث برجام 2 اصليترين اولويت ما است. ما مذاكره با دنيا را امتحان كردهايم و با دشمنانمان ديالوگ كردهايم چرا در داخل نبايد يك فضاي تفاهمي ايجاد كنيم؟ ما عادت نكردهايم با هم حرف بزنيم. همه جريانهاي سياسي بايد وارد گفتوگوهاي سازنده با يكديگر شوند.
بمب خطرناك بيكاري فساد و اعتياد
محمد علي وكيلي /
برگرداندن منزلت مجلس و احياي آن مهمترين كاري است كه بايد صورت گيرد. مجلس در دكترين امام در راس امور است اما به دليل عملكرد برخي نمايندگان در طول سالهاي گذشته و برخي رويكردهاي غلط از اين جايگاه تنزل پيدا كرده، بنابراين احياي اين منزلت در دستور خواهد بود و از طريق نظارت حداكثري مقدور ميشود. چشم مجلس در اين سالها كور شده و نظارت مجلس فداي قانونگذاري حداكثري شده است. چون مجلس از كارويژه خودش بيرون افتاده ما شاهد اختلاسها و فسادهاي چندهزار ميلياردي بودهايم. مجلس بينا مانع فساد خواهد بود. مجلس حسابگر دستگاهها را پاسخگو خواهد كرد. در بعد تقنيني نيز رويكردهاي غلط در قانونگذاري بايد تغيير كند. قانونگذاري ما طرحمحور است و بايد لايحه محور شود. اشكال دوم اين است كه قوانين، توازن بخش بين حق و تكليف نيست. مهمترين برنامه هم رسيدگي به وضعيت معيشت، اشتغال و مبارزه با فساد است. بمب بيكاري، فساد و اعتياد از بمب هستهاي هم تخريبگرتر است. اگر دير بجنبيم با انفجار اين بمب خطرناك هرآنچه به دست آوردهايم بر باد خواهد رفت. بايد تمام منابع براي ايجاد اشتغال به كار گرفته شود و مجموعهاي از اقدامات در سياست خارجي و روشهاي حكمراني در داخل انجام شود تا جامعه به آرامش لازم براي رونق اقتصادي برسد.
اجراي لايحه ششم توسعه و اصلاح قانون انتخابات
عليرضا رحيمي/
تمركز روي آرامش عمومي كشور به بهبود وضعيت اقتصادي منجر ميشود. اگر از آرامش و اميد مردم مراقبت كنيم و بتوانيم از فضاي پسابرجام استفاده موثري داشته باشيم آن آرامش به شكل بهتري نتايج خود را نشان ميدهد. همچنين بايد از توافق برجام مراقبت كنيم تا ضربه نبينيم و در فضاي ملتهب سياسي اين دستاورد بزرگ تحت تاثير تندرويها نباشد. برجام يك توافق فراملي است. به اين معنا كه مجموعه حاكميت بنا به مصلحت بزرگي توافق را پذيرفته و امروز ما در وضعيت كاملا روشن بينالمللي هستيم و هر ضربهاي به توافق رخنه نفوذ را ايجاد ميكند. بنابراين ضمن استفاده از دستاوردهاي برجام بايد از رخنه نفوذ نيز مراقبت كنيم. در حوزه اقتصادي اولويتهاي مجلس دهم با توجه به لايحه ششم توسعه اجرايي شدن احكام برنامه است. در مرحله دوم كشور با معضل اجراي ناقص قانون هدفمندي يارانهها روبهرو است. اين قانون در بخش قابلتوجهي گشايش جزيي ايجاد كرده اما در عين حال به توليد ضربه بزرگي زده است و ميبينيم كه عملا سهم توليد از اجراي قانون هدفمندي يارانهها در دولت قبل پرداخت نشد. بنابراين بايد با تسهيل قوانين توليد محور آسيبهايي كه اين حوزه ديده را جبران كنيم. در حوزه سياست داخلي نيز اصلاح قانون انتخابات بسيار مهم است. ما در خصوص اجرا و نظارت انتخابات نياز به شفافيت حداكثري داريم. همچنين در حوزه فرهنگي با توجه به اتفاقاتي كه در دولت گذشته رخ داد و گروههاي مختلف در حوزه سينما، تئاتر و نشر با مصايب بسياري مواجه شدند بايد حمايت موثري از آنها شود و دخالتهاي دولت به حداقل برسد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بايد نهاد عالي اين حوزه باشد و كمترين تصديگري را اعمال كند.