سرافراز: دولت فعلي توقعاتش بيشتر از سه دولت قبلي است
دفاعيه بلندبالاي «آقاي رييس رسانه ملي»
گروه سياسي|دفاعيه بلندبالاي رييس رسانه ملي؛ دفاعيهاي كه شايد بتوان به نوعي آن را جوابيهاي در پاسخ به دولت دانست. رييس رسانه ملي بيانيهاي چندصفحهاي را هرچند كه در قالب يك مصاحبه با روابط عمومي رسانه ملي تنظيم شده است اما بيشتر يك مصاحبه اي براي پاسخگويي به نظر ميرسد. محمد سرافراز در قالب همين مصاحبه از نگاهش به دولتها گفته و تاكيد كرده است كه دولت يازدهم از همه دولتهايي كه تا به حال ديده است «متوقع»تر است. دولتي كه از نگاه او توقعات صدا و سيما در مورد بودجه را نتوانسته است، تامين كند. محمد سرافراز اما همچنان مدافع سرسخت رسانه تحت مديريتش است كه اين روزها ميتوان گفت همه منتقد آن هستند. رييس سازمان صداوسيما با يادآوري اينكه از زمان فعاليتش در رسانه ملي با چهار نوع دولت سر و كار داشته، تصريح كرد: به نظرم دولت فعلي، هم توقعاتش از صداوسيما نسبت به دولتهاي قبلي بيشتر است و هم نگاهش به بودجه سازمان، انقباضي و محدودتر از دولتهاي قبلي است. به گزارش ايسنا، جملههاي كليدي اظهارات محمد سرافراز به شرح زير است:
در مدت بيش از 20 سالي كه در سازمان صدا و سيما مشغول هستم، چهار رييسجمهور را درك و تجربه كردم و در واقع با چهار نوع دولت سرو كار داشتم، اما به نظرم دولت فعلي، هم توقعاتش از صدا و سيما نسبت به دولتهاي قبلي بيشتر است و هم نگاهش به بودجه سازمان، انقباضي و محدودتر از دولتهاي قبلي است.
اگر آمار سال 94 را با سالهاي قبل از آن مقايسه كنيم، متوجه ميشويم كه در اين دوره، سازمان امكان و فرصت تريبون به رييسجمهور و اعضاي هيات دولت را بيشتر داده است ولي مشاهده ميشود هر چقدر كه رسانه ملي، زمان و تريبون بيشتري در اختيار دولت قرار ميدهد برخي اعضاي هيات دولت توقعات بيشتري از رسانه ملي را مطرح ميكنند و بعضا به گونهاي رفتار ميشود كه گويي بودجه صدا و سيما در گِروي آنهاست كه خب اين روش درستي نيست و فشار زيادي را به صداوسيما وارد كرده است.
به نظرم مدارك و دلايل روشني وجود دارد و ميتوان با رجوع به عدد و رقمهاي آماري، ميزان واقعي افزايش بودجه را اثبات كرد. واقعيت اين است كه سازمان مديريت و برنامهريزي، بودجه جاري صدا و سيما را براي سال آينده حدود هشت درصد اضافه كرده و اين در حالي است كه دولت اعلام كرده براي افزايش حقوق و مزاياي كاركنان دستگاههاي دولتي بايد تا 12 درصد افزايش حقوق در نظر گرفته شود.
دولت در حالي كه خودش در حالت ركود به سر ميبرد و بسياري از پروژهها تعطيل و نيمهتعطيل يا متوقف است، سازمان صداوسيما مكلف به افزايش درآمد ميشود. در واقع سازمان مديريت و برنامهريزي ميتواند درآمد سازمان را 300 درصد اضافه كند و با كمك مالي خودش جمع بزند بعد اعلام كند كه بودجه صداوسيما مثلا 200 درصد اضافه شده است!
از مقطعي كه امريكاييها شروع به موضعگيري منفي و فضاسازي درباره برجام كردند، صداوسيما نيز ديدگاههاي انتقادي را پخش كرد. خصوصا اينكه مقام معظم رهبري توصيههايي به هيات مذاكرهكننده داشتند و ابراز بياعتمادي نسبت به طرف امريكايي كردند، كه خب ما وظيفه داشتيم آن را تبيين كنيم. ولي عمده انتقادهاي مطرح شده در صداوسيما درباره ديدگاهها و مواضعي بود كه از سوي طرف غربي و امريكايي اعلام ميشد، منتقدان ما اصرار داشتند كه فقط حرفها و مواضع تيم مذاكرهكننده پخش شود و به هيچوجه حرف منتقدان غربي و داخلي پخش نشود كه ما آن را قبول نداشتيم و هيچوقت زير بار آن هم نرفتيم.
برخي كه در بيرون از دولت قرار دارند و مشاور هستند، نظرات تندي عليه صداوسيما ابراز ميكنند. به عنوان مثال بايد گفت صداوسيما تريبون در اختيار اين افراد قرار ميدهد و او پشت همان تريبون نيز ميگويد كه صداوسيما نظر ما را پخش نميكند! خب كسي كه منصف باشد، متوجه ميشود كه اين گونه نقدها از سر بيانصافي و بياخلاقي است. و از سوي ديگر بيانگر اين موضوع است كه صداوسيما تريبون در اختيار منتقدان خود نيز قرار ميدهد.
وقتي كه مسووليت رسانه را پذيرفتم، با ليست بلندي از افراد ممنوعالتصوير مواجه بودم كه از سوي دستگاههاي خارج از صدا و سيما توصيه شده بود كه آنها در برنامهها حضور پيدا نكنند.