شهر
افزايش 50 درصدي كرايه اتوبوسهاي دوكابين
ايسنا| عضو كميسيون حملونقل شوراي شهر تهران از بررسي لايحه افزايش نرخ وسايل حملونقل عمومي در كميسيون مربوطه در شوراي شهر تهران خبر داد. ابوالفضل قناعتي، با بيان اينكه شهرداري تهران پيشنهادات خود را در خصوص افزايش نرخ كرايه وسايل حملونقل عمومي در سال 96 به كميسيون حملونقل ارايه كرده است، گفت: پيشنهاد شهرداري براي كرايه اتوبوس بخش خصوصي، افزايش نرخ حدودا 20 تا 30 درصد بوده است و از آنجايي كه نرخ كرايه اتوبوسهاي دوكابين كه طي سالهاي گذشته افزايش نداشته است، اينبار در لايحه پيشنهادي شهرداري در سال 96 رشد 50 درصدي داشته است. وي با بيان اينكه هنوز پيشنهاد شهرداري براي افزايش نرخ كرايه تاكسي نيامده است، گفت: در بخش مترو نيز افزايشي در حوزه بليتهاي دوسفره نداشتهايم اما شهرداري پيشنهاد افزايش 50 درصدي نرخ بليت تك سفره را ارايه كرده است. عضو كميسيون حملونقل شوراي شهر تهران با بيان اينكه در جلسات هفته آتي كميسيون اين موضوع بررسي ميشود، افزود: به نظر اعضاي شوراي شهر تهران اين افزايش معقول نيست و قطعا پس از بررسيهاي بيشتر نظر خود را اعلام خواهيم كرد اما به نظرمان اين ارقام پيشنهادي، با توجه به شرايط معيشتي مناسب نيست.
جمعآوري متكديان زير ۱۵سال بامجوزقضايي
مهر| معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران از اخذ مجوز قضايي براي جمعآوري و ساماندهي متكديان زير ۱۵ سال پايتخت و آغاز اجراي اين طرح خبر داد. مجتبي عبداللهي، معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران گفت: در حال حاضر يكي از مواردي كه ما را آزار ميدهد، حضور متكديان در شهر تهران است. با توجه به جلساتي كه با دستگاه قضايي و مشخصا دادستاني و همچنين استانداري تهران داشتهايم، ما پيشقدم شدهايم و براي جمعآوري متكديان زير ۱۵ سال اعلام آمادگي كردهايم. مستحضر هستيد كه قانون، جمعآوري متكديان زير ۱۵ سال را به سازمان بهزيستي و آن هم با گرفتن حكم قضايي، محول كرده است. اما ما به جهت احساس مسووليت و تكليفي كه بر عهده خودمان ميدانستيم، خودمان اعلام كرديم كه آمادهايم به اين موضوع كمك كنيم. وي با بيان اينكه در همين راستا جلسهاي چندجانبه با حضور نمايندگان نهادهاي مسوول و متولي برگزار شده است، افزود: ما بسياري از متكديان تهران و خانوادههايشان را شناسايي كردهايم با اين هدف كه به آنها كمك كنيم و در ارتباط با آنها، نيازمنديهايشان را تامين كنيم. متكديان زير ۱۵ سال معمولا توسط گروهها و باندها فعاليت ميكنند؛ آنها بچهها را به تقاطعهاي درون شهر منتقل ميكنند و پولي هم كه اين كودكان و نوجوانان جمع ميكنند، مورد استفاده خودشان يا خانوادههايشان قرار نميگيرد، بلكه مورد استفاده همان افراد، باندها و گروههاي خاص قرار ميگيرد. عبداللهي ضمن بيان اينكه شهرداري تهران آمار دقيقي از تعداد متكديان زير ۱۵ سالِ فعال در سطح شهر ندارد، اعلام كرد: ما كار جمعآوري متكديان زير ۱۵ سال را با دستور قضايي كه گرفتهايم، شروع كردهايم و پس از جمعآوري آنها، كار غربالگريشان را انجام ميدهيم و به آنهايي كه نيازمند هستند، خودمان كمك ميكنيم و آن دسته از كودكان و نوجواناني را هم كه بايد از آنها نگهداري شود، طبق قانون تحويل سازمان بهزيستي ميدهيم.
الگوي ايمنسازي بازار قزوين در تهران اجرا شود
ايسنا| نايبرييس كميسيون معماري و شهرسازي شوراي شهر تهران از وضعيت ايمني بازار تهران، كم كاري شهرداري تهران در ساماندهي و جابهجايي صنوف، سكوت سازمان ميراث فرهنگي و... گلايه كرد. محمدمهدي تندگويان در مورد وضعيت ايمني بازار تهران با بيان اينكه موضوع ايمني در بازار داراي ابعاد مختلفي است كه بايد به آنها توجه شود، گفت: بازار جزو بافت تاريخي تهران محسوب شده و نميتوانيم بدون در نظر گرفتن استانداردهاي سازمان ميراث فرهنگي حتي براي ايمنسازي وارد شويم. وي با بيان اينكه بازار تهران بافت فرسوده و ناپايدار بسيار زيادي دارد كه همين مساله خود به خود بستر بروز حوادث و تشديد آن را فراهم ميكند، گفت: در حالت معمولي با اين بافت فرسوده براي تردد پياده و سواره و... نيز دچار مشكل هستيم و حال تصور كنيد كه اتفاقي براي بازار رخ دهد، قطعا بافت فرسوده ميتواند بستر حوادث را تشديد كند. تندگويان با بيان اينكه يكي از راههاي ساماندهي بازار، ساماندهي صنوف مختلف است، گفت: متاسفانه بحث ساماندهي صنوف سالهاست كه مطرح است اما اقدام مهمي در اين راستا صورت نگرفته است و با اينكه سالهاست كه بحث جابهجايي مطرح است اما اقدام جدي در اين خصوص نميبينيم. تندگويان با بيان اينكه براي ايمنسازي بازار تهران ميتوانيم از نمونههاي مشابهي كه در داخل كشور موجود است، استفاده كنيم، گفت: بازار قزوين كه مشابه بازار تهران بود و يكي از قديميترين بازارهاي كشور محسوب ميشد طي يك زمانبندي مشخصي با همكاري بازاريان، اتحاديهها و سازمان ميراث فرهنگي احيا و ايمنسازي شد و حالت سنتي اين بازار حفظ شد و همه حجرهها با حفظ پيشينه تاريخي به تكنولوژيهاي ايمني روز مثل سيستم اطفاي حريق مجهز شدند و اين كار مثبتي است كه در داخل كشورمان انجام شده و ميتوان با الگو قرار دادن اين بازار، وضعيت بازار تهران را نيز بهبود بخشيد. تندگويان با بيان اينكه در حال حاضر بازار تهران با نصب چند شير آتشنشاني تنها حدود 25 تا 30 درصد ايمن است، گفت: اگر مديريت شهري در چند فاز بازار را از نظر ايمني احيا كند، قطعا وضعيت ايمني بازار حداقل به 70 درصد ميرسد.