عددنوشت
قيمت نفت كمتر از
افزايش توليد اوپك در ماه ژوئن سبب شد قيمت نفت زير 50 دلار بماند اما تنشهاي ژئوپولتيكي در شبهجزيره كره و غرب آسيا مانع از كاهش بيشتر قيمتها شد. رويترز درگزارشي نوشت، افزايش عرضه نفت اوپك با وجود تعهد اين سازمان به كاهش توليد سبب شد، تا قيمت نفت همچنان كمتر از 50 دلار باقي بماند اما تنشهاي ژئوپولتيكي در شبه جزيره كره و غرب آسيا مانع از كاهش بيشتر قيمتها شد. هر بشكه نفت برنت درياي شمال با يك سنت افزايش 62/49 دلار فروخته شد و هر بشكه نفت خام امريكا نيز با 6 سنت كاهش 01/47 دلار معامله شد. با وجود اين كاهشها، قيمت هر دو شاخص نفتي حدود 12 درصد نسبت به كمترين قيمتهاي ثبت شده اخير براي اين دو شاخص بهبود يافته است هرچند كه به نظر ميرسد قيمت نفت در كمتر از 50 دلار در هر بشكه گير كرده است. استفان شورك، تحليلگر بازار با اشاره به افزايش توليد اوپك و توليد بالا در امريكا، گفت: «توليدكنندگان بزرگ نفت بايد بر موانع بسياري غلبه كنند.» بر اساس بررسيهاي اوپك، با وجود تعهد اوپك به كاهش توليد ميان ماه ژانويه تا مارس 2018 براي حمايت ازقيمتها، صادرات نفت اوپك براي دومين ماه متوالي در ماه ژوئن افزايش يافت. بر اساس اين گزارش، اوپك در ماه ژوئن 92/25 ميليون بشكه نفت صادر كرده است كه 450 هزار بشكه در روز بيش از ماه مه و 9/1 بشكه در روز بيش از مدت مشابه پارسال است. بانك هلندي آيانجي، اعلام كرد: «با توجه به اينكه ذخاير شناور روي آب به بالاترين ميزان در 5 سال گذشته رسيده است و توليد اوپك نيز رشد داشته است، فزوني عرضه در بازار همچنان يك موضوع اساسي در بازار نفت به شمار ميرود.»
كاهش صادرات نفت ايران به
آمارهاي موسسه كپلر نشان داد ميزان صادرات نفت و ميعانات گازي ايران در ماه ژوئن با 226 هزار بشكه در روز كاهش به 31/2 ميليون بشكه در روز رسيده است و اين درحالي است كه صادرات عربستان 657 هزار بشكه در روز افزايش يافته است. آمارهاي موسسه كپلر نشان داد با وجود افزايش صادرات عربستان و ليبي، در مجموع صادرات نفت و ميعانات گازي اوپك در ماه ژوئن به نسبت ماه ميكاهش يافته است. اين رقم براي چهارمين ماه در سال جاري ميلادي كمتر از ميزان صادرات ماه اكتبر سال گذشته بوده است. ميزان صادرات نفت خام و ميعانات گازي اوپك ماه گذشته به 187/25 ميليون بشكه در روز رسيد كه در ماه مي برابر با روزانه 424/25 بشكه بود. اين رقم كمتر از 493/25 ميليون بشكه در روز در ماه اكتبر 2016 است. آمار موسسه كپلر نشان داد اين كاهش صادرات در ماه ژوئن به علت كاهش صادرات از سوي امارات، الجزاير، كويت و ايران بوده است. ميزان صادرات اوپك در ماههاي ژانويه، آوريل، ميو ژوئن امسال كمتر از اكتبر پارسال بوده است. اين سازمان در ماههاي فوريه و مارس بيش از اكتبر 2016 صادرات داشته است. ميزان صادرات نفت و ميعانات گازي عربستان در ماه ژوئن 657 هزار بشكه در روز افزايش يافته است و به 205/7 ميليون بشكه در روز رسيده است كه 171 هزار بشكه در روز از ميزان صادرات اكتبر 2016 كمتر است. افزايش صادرات عربستان و ليبي با كاهش صادرات الجزاير، كويت و به طور برجستهتر كاهش صادرات ايران و امارات جبران شده است.
65 درصد صادرات ايران دردست
رييس موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني با بيان اينكه 65 درصد صادرات ايران در 200 تا 300 بنگاه اقتصادي بزرگ انجام ميشود، گفت: تجربه جهاني نشان ميدهد كه هلدينگها و بنگاههاي بزرگ در توسعه اقتصادي و ورود به بازارهاي جهاني پيشگام هستند. به گزارش ايرنا، «محمدرضا رضوي» روز چهارشنبه در همايش كليدهاي موفقيت هلدينگ كه در مركز همايشهاي صدا و سيما برگزار شد، تصريح كرد: با توجه به رويكرد اقتصاد مقاومتي و تاكيد بر اتكا به توانمندي داخلي و رويكرد بيروني، هلدينگها مسووليت سنگيني را برعهده دارند. وي افزود: توسعه فناوري در ساختار شركتهاي بزرگ حركت ميكند اگرچه در انقلاب صنعتي، شركتهاي كوچك نيز حضور داشتند، اما اين انقلاب در بدنه شركتهاي بزرگ شكل گرفت. وي با بيان اينكه در توسعه اقتصادي و صنعتي دو موضوع بايد مدنظر قرارگيرد، گفت: توسعه فناوري و بازارها به ويژه بازارهاي بيروني دو مقولهاي است كه در توسعه اقتصادي بايد مورد توجه قرار گيرد. البته بنگاههاي بزرگ و هلدينگ پيشرو در اين موضوع هستند و بدون توجه به اين موضوعات توسعه اقتصادي معنايي ندارد.