• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3879 -
  • ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۳ مرداد

يك روز مانده به آغاز بررسي صلاحيت وزراي پيشنهادي پيش‌بيني مي‌شود

دو تا سه وزير لب مرز هستند

گروه سياسي|  «دو يا سه وزير كابينه راي نخواهند آورد». اين جمع‌بندي سخنان اغلب نمايندگان مجلس يك روز مانده به آغاز جلسه راي اعتماد به وزراي پيشنهادي است. 17 وزير پيشنهادي دولت دوازدهم يك هفته گذشته را از صبح زود با جلسات مختلف فراكسيوني و كميسيوني با نمايندگان مجلس آغاز كرده‌اند و روز كاري‌شان را با ديدارها و وعده‌ها و توضيح برنامه‌هاي‌شان به آنها به پايان رسانده‌اند. هر سه فراكسيون سياسي مجلس قرار است راي‌شان به وزرا به صورت فراكسيوني باشد و گويا قرار نيست از ائتلاف‌هاي سابق ميان آنها خبري باشد. اعضاي هيات رييسه هر سه فراكسيون از جمله پارسايي، جعفرزاده و نقوي حسيني در گفت‌وگو با «اعتماد» تاكيد مي‌كنند كه قرار نيست بر سر هيچ كدام از وزرا كار بين‌فراكسيوني يا ائتلافي صورت بگيرد و هر سه فراكسيون مستقل عمل خواهند كرد. اما زمزمه‌هاي آشكار و پنهان نمايندگان در لابي‌هاي مجلس نشان مي‌دهد. بيژن زنگنه، محمدجواد ظريف و قاضي‌زاده‌هاشمي وزراي پيشنهادي نفت، امور خارجه و بهداشت هستند كه شرايط مطلوبي در ميان نمايندگان دارند. با اين حال برخي نمايندگان مجلس از فراكسيون‌هاي مختلف در گفت‌وگو با «اعتماد» نگاه و ارزيابي خودشان درباره وزراي پيشنهادي و احتمال راي‌آوري آنها را بيان كرده‌اند.

فراكسيون اميد چه نگاهي دارد؟
بهرام پارسايي، سخنگوي فراكسيون اميد كه از جمع‌بندي اين فراكسيون درباره وزرا تا ديشب خبر مي‌دهد ارزيابي شخصي‌اش درباره كابينه را اينگونه به «اعتماد» مي‌گويد: با احترامي كه براي همه وزراي پيشنهادي قائل هستم و چند وزير قوي هم در كابينه وجود دارد اما معتقدم اين امكان وجود داشت كه گزينه‌هاي وزين‌تري را به مجلس معرفي كرد. او از جلسات خارج از چارچوب فراكسيون‌ها و كميسيون‌ها ميان نمايندگان و وزراي پيشنهادي گله مند است و مي‌گويد: ‌اي كاش مي‌شد هنگام معرفي كابينه وزراي پيشنهادي خارج از جلسه فراكسيوني يا كميسيوني با نمايندگان جلسه نداشتند. اگر فقط به اين صورت بود راي‌ها به واقعيت نزديك بود. متاسفانه در جلسات خارج از مجلس انتظارات منطقه‌اي و امتيازاتي كه نمايندگان براي حوزه‌هاي انتخابي‌شان مي‌خواهند مطرح مي‌شود و اين بر روي راي آنها اثرگذار خواهد بود. البته نماينده مجبور است اين كار را انجام دهد و اين فرصتي است كه بتواند مطالبات حوزه خودش را پاسخ دهد. اما اگر وزرا در فراكسيون‌ها و كميسيون‌ها فقط حاضر مي‌شدند، راي نمايندگان به واقعيت نزديك‌تر بود.
او جزو نمايندگاني است كه معتقد است يكي دو وزير كار سخت‌تري براي راي‌آوري دارند. عبدالرضا هاشم‌زايي، نماينده تهران و عضو فراكسيون اميد هم درباره ارزيابي خودش از كابينه پيشنهادي به «اعتماد» مي‌گويد: آنچه به جمع‌بندي رسيده‌ام اين است كه آقايان زنگنه، ظريف و قاضي‌زاده هاشمي راي بالايي خواهند آورد. معتقدم آقاي كرباسيان، وزير پيشنهادي اقتصاد هم فرد توانمندي است و نگاهم به آقاي شريعتمداري و بيطرف هم مثبت است. در مورد آقاي رحماني‌فضلي در مجموع معتقدم عملكرد خوبي داشته است. فاطمه سعيدي، نماينده تهران و از ديگر اعضاي فراكسيون اميد هم مي‌گويد: برخي از وزرا مانند آقايان ظريف، زنگنه، قاضي‌زاده هاشمي، حجتي و آخوندي كارنامه درخشاني دارند. او درباره شرط به كارگيري زنان در معاونت‌ها و مديران كل از سوي فراكسيون اميد مي‌گويد: فراكسيون زنان مجلس با امضاي هر 17 عضو خود درخواستي را تنظيم كرده است كه ما آن را به هر وزيري كه به فراكسيون آمد تقديم كرديم و همه وزرا هم تا الان از آن استقبال كرده‌اند و قول داده‌اند از زنان در سطح معاونت‌هاي وزارتخانه خود و مديران كل استفاده كنند. حتي به آقاي رحماني‌فضلي گفتيم اگر وزير بمانيد از زنان به عنوان استاندار استفاده خواهيد كرد؟ كه ايشان در پاسخ نوشته است اين موضوع را بررسي خواهد كرد. كه اين مي‌تواند براي زنان گام تازه‌اي باشد. به تمام وزرايي كه به فراكسيون اميد آمده‌اند، اين را تقديم كرديم و همه استقبال كردند و يكي از بندهاي تعهدشان به دولت دوازدهم استفاده از معاونين زن و مديران كل و روساي سازمان‌ها و استفاده از جوانان است.
نگاه مثبت مستقلان
اما در همين حال صفاري، نماينده نطنز و عضو فراكسيون مستقلين هم به «اعتماد» مي‌گويد: به اعتقاد من اكثريت وزراي پيشنهادي با نگاهي كه در مجلس وجود دارد راي مي‌آورند. البته دوستان من بر روي برخي از وزراي پيشنهادي ملاحظاتي دارند كه در اين مدت باقي مانده ممكن است تغييراتي در اين ايجاد شود. اما او اين را هم مي‌گويد كه يكي دو وزير ممكن است راي اعتمادشان با چالش‌هاي زيادي مواجه شود اما ساير اعضاي كابينه راي خواهند آورد. وي با بيان اينكه در رابطه با اقاي جهرمي كمتر چالش وجود دارد و ايشان سابقه منفي ندارد، مي‌گويد: بحث بازجو بودن آقاي جهرمي مطرح نيست.
 ايشان مدير كنترل شبكه‌هاي مخابراتي بوده است كه اين امر عجيبي نيست و همه كشورها چنين كنترلي را درباره شبكه‌هاي مخابراتي و رسانه‌اي خودشان دارند. ايشان به شبكه‌هاي رسانه‌اي و اينترنتي تسلط دارد و از اين جهت مي‌تواند به برنامه‌هاي وزارت ارتباطات كمك كند و چون جوان است و انرژي بالايي دارد مي‌توان به او اميدوار بود. حسين نقوي حسيني، سخنگوي فراكسيون ولايي اما نگاه مثبت‌تري به كابينه دارد و به «اعتماد» مي‌گويد: رويكرد فراكسيون ولايي رويكرد مثبتي نسبت به كابينه است و تلاش مي‌كند حمايت و پشتيباني كند مگر اينكه وزيري مشكلاتي به لحاظ تخصصي، تجربه و توانايي داشته باشد. يعني چالش اصلي مجلس و دولت در اين دوره، سياسي و جناحي نيست. بلكه چالش كاركردي است.
مجلس مي‌خواهد اين موضوع برايش روشن شود كه دولت توان اجرا كردن برنامه ششم و عملياتي كردن سند چشم‌انداز و تحقق وعده‌هاي رييس‌جمهور به مردم را دارد. او به «اعتماد» مي‌گويد آنقدر از عملكرد قاضي‌زاده هاشمي راضي است كه با اينكه به صورت كلي مخالف دولت محسوب مي‌شود اما حاضر است به عنوان موافق در حمايت از قاضي‌زاده‌هاشمي در روز راي اعتماد سخن بگويد. هاجر چناراني، نماينده نيشابور و از نمايندگان اصولگرا هم به «اعتماد» مي‌گويد: معتقدم ديدگاه اعتدالگرايي در معرفي كابينه بيشتر لحاظ شده و نسبت به اين كابينه نگاه مثبت‌تري دارم. فكر مي‌كنم وزراي امور خارجه و بهداشت راي بالايي خواهند داشت. آقاي رحماني‌فضلي هم با وجود عملكرد خوب ايشان در انتخابات اما با توجه به عملكرد‌هاي ديگر ايشان شرايط خوبي در مجلس ندارد. با اين حال اما او مي‌گويد معتقد است همه كابينه راي مي‌آورد اما در مورد اين كابينه راي حداقلي و حداكثري مطرح است. يعني برخي وزرا با بيشترين آرا و برخي با كمترين آراي نمايندگان راهي وزارتخانه‌هاي خود خواهند شد.

 

تاجگردون: مجلس به اكثر وزراي پيشنهادي راي اعتماد مي‌دهد

رييس كميسيون برنامه و بودجه مجلس با تاكيد بر اينكه رييس‌جمهور بايد نسبت به تركيب كابينه پيشنهادي به مردم پاسخگو باشد، گفت: به نظرم اكثر وزراي پيشنهادي مي‌توانند از مجلس راي اعتماد بگيرند ولي با اين وجود نبايد مطالبات مردم را به دوش وزرا انداخته چون مردم به آقاي روحاني راي داده و از او توقع عمل به وعده‌هايش را دارند. به گزارش ايسنا، غلامرضا تاجگردون در ارزيابي از كابينه پيشنهادي روحاني گفت: آقاي روحاني براساس معيارهاي مورد نظرش وزرايي را به مجلس معرفي كرده كه طبيعتا اين تصميم را براي خودش خوب و پسنديده مي‌داند. وي افزود: مردم به روحاني راي دادند تا به وعده‌هاي انتخاباتي‌اش عمل كند، پس اين آقاي روحاني است كه بايد پاسخگوي مطالبات مردم باشد. مردم كاري به وزراي دولت ندارند و از روحاني مي‌خواهند كه نيازهاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي آنها را منطبق با وعده‌هاي داده شده عملياتي كند. وي تاكيد كرد: بر اين اساس نبايد مطالبات مردم را به دوش وزرا بيندازيم چون اين رييس‌جمهور است كه بايد پاسخگوي تركيب كابينه و چگونگي عمل به وعده‌هايش از سوي وزراي دولت دوازدهم باشد. وي در ارزيابي از ميزان راي اعتماد به وزراي پيشنهادي گفت: به نظرم به غير از يك يا دو وزير، مابقي وزرا مي‌توانند از مجلس راي اعتماد بگيرند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون