احمد مازني با اشاره به حواشي روز تحليف:
رقابت جناحي را مستمسكي براي جواز بداخلاقي قرار ندهيم
گروه سياسي| احمد مازني، نماينده مردم تهران در مجلس كه يكي از افراد حاضر در تصوير دست به دست شده از نمايندگان با فدريكا موگريني در مراسم روز تحليف است، توضيحاتي را در مورد اين عكس در قالب بيانيه آورده است. در ابتداي اين بيانيه آمده است: «اصل موضوع از اين قرار است كه در پايان مراسم رسمي تحليف رياستجمهوري، جمعي از نمايندگان مجلس از آقاي قشقاوي، معاون امور مجلس وزارت امور خارجه درخواست كردهاند ديدار كوتاهي با خانم موگريني، نماينده عالي اتحاديه اروپا در سياست خارجي و امور امنيتي داشته باشند و ايشان بلافاصله هماهنگي لازم را به عمل آوردهاند و خانم موگريني را به محل نزديك به جايگاه نمايندگان آوردهاند اما از آنجا كه بين نمايندگان و مهمانان ويژه مانع ايجاد كرده بودند خانم موگريني و آقاي قشقاوي در آن طرف ميز و نمايندگان مجلس در اين طرف قرار داشتند. نمايندگان مجلس به ايشان خوشآمد گفتند و ايشان هم تشكر كردند. بعد آقاي قشقاوي، معاون وزير امورخارجه از اين ديدار عكس يادگاري گرفتند. البته يكي از نمايندگان عكس سلفي گرفت كه اين صحنه توسط يكي از عكاسان از جايگاه خبرنگاران ثبت شد و كل ماجرا به سلفي نمايندگان با خانم موگريني معروف شد در حالي كه سلفي فقط يك مورد بود و نماينده محترم هم در نخستين فرصت عذرخواهي كرد. بنا بر اين عنوان سلفيبگيران صحيح نيست. در ضمن عكسي كه بنده در كانال شخصي خودم منتشر كردم قبل از شيوع گسترده بوده و توضيح اينجانب ذيل عكس به اشتباه به عنوان واكنش من به كنشها مطرح شد كه صحت ندارد.»
به رسانه ملي تذكر دادم
در ادامه اين بيانيه آمده است: «در اين مدت علاوه بر قضاوتهاي مختلف و اهانتهاي گسترده در فضاي مجازي شماره تلفن بنده را هم در گروههاي مجازي اعلام كردهاند و از طريق تلفن و پيامك نيز به اينجانب و خانوادهام اهانت و فحاشي كردهاند. اما در كنار فضاي مجازي و پيامكهاي افراد ناشناس و تعدادي از روزنامهها و پايگاههاي خبري، رفتار صداوسيما غيرمسوولانه و غيرحرفهاي بوده است. چرا كه معتقدم صداوسيما با فضاي مجازي متفاوت است، و همه ما به ويژه مديران اين سازمان بايد حرمت اين جايگاه را رعايت كنيم، چرا بايد خبر جانبدارانه و توهينآميز مربوط به اين موضوع خبر اول يكي از شبكهها باشد؟ و نيز شبكهاي ديگر با چه منطقي افرادي را از ايران و امريكا در يك برنامه موهن گرد هم آورد تا آسمان و ريسمان كنند و از كيف انگليسي تا ليست انگليسي را به اين گروه از نمايندگان نسبت دهند؟ همان نسبتي كه در ايام انتخابات به ليست اميد داده شد! البته در اين مورد تذكرات لازم را به مسوولان رسانه ملي دادم.» مازني در ادامه و در تشريح رفتارهاي منتقدان تصريح كرده است: «دسته اول مربوط به كساني است كه اين ديدار را از موضع جنسيتي ديدهاند و آن را به سطحي نامتعارف تنزل دادهاند. واقعيت اين است كه روابط اجتماعي و سياسي انسانها از موضع روابط انساني است نه روابط ناسالم جنسي و در اين چارچوب زنان و مردان نماينده، دولت مردان و دولت زنان، خبرنگاران، پزشكان، پژوهشگران و... با هم تعامل و ارتباط دارند و در مناسبات معمول داخلي و خارجي اين انسانها هستند كه با هم گفتوگو و تعامل دارند نه لزوما دو جنس مخالف. هر چند بعضي از اين افراد معالاسف قياس به نفس كردهاند. دسته ديگر كساني هستند كه در مورد شؤونات نمايندگي مجلس و پروتكلهاي مربوط به روابط ديپلماتيك ابراز نگراني كردند و تذكراتي در اين رابطه دادهاند. از اين عزيزان تشكر ميكنم اما واقعيت اين است كه اين ديدار يك ديدار رسمي نبوده بلكه ديداري در حاشيه مراسم خاتمه يافته تحليف رياستجمهوري بوده است كه در اجلاسهاي داخلي و بينالمللي معمول است.»
چطور ما را غربگرا دانستيد؟
مازني همچنين در اين بيانيه نوشته است: «دسته ديگر كساني هستند كه با ديدن اين عكس به اين نتيجه رسيدهاند كه اين رفتار حاكي از غربزدگي و خودباختگي نمايندگان در برابر يك مهمان غربي است! در اين مورد بايد عرض كنم اولا جمع نمايندگان حاضر در اين ديدار از ايثارگران و مبارزان انقلاب اسلامي ضد استبدادي و ضد استعماري و رزمندگان دفاع مقدس هستند و در سختترين شرايط از ارزشهاي ديني و ملي جمهوري اسلامي ايران دفاع كردهاند و غربزدگي به اين افراد نميچسبد اما افراد متوهمي كه آسمان و ريسمان كردند تا ثابت كنند ما مثل دولتمردان قاجار در مقابل يك بانوي غربي دچار خود كم بيني شدهايم بدانند ما نه غربگرا هستيم، نه غربستيز و البته زنستيز نيز نيستيم. اما اين مدعيان ديانت و غربستيزي چگونه به صرف ديدن يك عكس كه در كسري از ثانيه تهيه شده است، توانستند به اين نتيجه برسند كه ما غربگرا هستيم؟ به نظر ميرسد اين بداخلاقي ناشي از نگاه سطحي به مسائل و قضاوت درباره رفتار ديگران است و كم نبودند افراد و گروههايي كه آماج تهمت ناجوانمردانه اين حضرات قرار گرفتهاند.» او اما در ادامه نوشته است: «دسته ديگر از منتقدين كساني هستند كه از اين فرصت براي هجمه به اصلاحطلبان و اعضاي فراكسيون اميد مجلس استفاده كردهاند كه از قضا چون در جمع نمايندگان محترم حاضر در اين ديدار اعضاي همه فراكسيونهاي سياسي مجلس دهم حضور داشتند به خطا رفتهاند اما توصيه من اين است كه بياييم رقابت جناحي را مستمسكي براي جواز هرگونه بداخلاقي قرار ندهيم بهويژه در شرايط كنوني كه همه اذهان بايد متوجه تشكيل دولت كارآمد براي كشور شود و با جهتگيريهاي سهگانه ابلاغي مقام معظم رهبري در مراسم تنفيذ، همه توجهات بايد صرف هدايت كشور به سوي تحقق اين اولويتها شود. همچنين از بزرگان نحلههاي مختلف اصلاحطلب و اصولگرا نيز انتظار ميرود تا در چنين مواردي با لحاظ مصالح كشور نسبت به نقد منصفانه و مصلحانه و متناسب با حد و اندازه عمل اقدام كنند و از قضاوتهاي عجولانه و كنشهاي هيجاني بپرهيزند و در جهت حاكميت فرهنگ گفتوگوي منطقي و مسوولانه در چارچوب قانون اساسي، انديشه امام(ره) و سياستهاي رهبري از هيچ كوششي دريغ نكنند.»