• ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۷ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3915 -
  • ۱۳۹۶ سه شنبه ۴ مهر

مركز پژوهش‌هاي مجلس از «قرني» به «نياوران» نقل مكان مي‌كند

تغييرات زيرپوست ساختار مجمع

«اعتماد» تغييرات صورت گرفته در ساختار مجمع تشخيص مصلحت نظام را بررسي مي‌كند

گروه سياسي| با سامان گرفتن جلسات مجمع تشخيص مصلحت نظام، تغيير و تحولات آن نيز در حال انجام است؛ تغييراتي كه از يك سو محل برگزاري جلسات را دربرمي‌گيرد و از سوي ديگر براي هميشه به كار مركز تحقيقات استراتژيك پايان خواهد داد، بالاخره در دوران پس از هاشمي رخ مي‌دهد تا اين مجمع كمترين شباهت ممكن با مجمع پيش از زمان فوت او را داشته باشد. ديروز در خبري كه از سوي خبرگزاري فارس منتشر شد، آمده: «قرار است مركز پژوهش‌هاي مجلس از خيابان شهيد قرني نقل مكان كرده و به ساختمان مركز استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام در نياوران برود و ساختمان مجلس سابق نيز براي برگزاري جلسات تحويل مجمع تشخيص مصلحت نظام شود.» در اين خبر دليل چنين اقدامي نيز اين گونه عنوان شده كه «ساختمان فعلي مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي استحكام خود را از دست داده است و قرار است ساختمان اين مركز بازسازي شود.»

خبري كه جلالي يك هفته پيش
اعلام كرده بود

اما اين اقدام در بدنه مجمع تشخيص مصلحت نظام را شايد بتوان استفاده از فرصتي دانست كه در خطر ريزش بودن ساختمان مركز پژوهش‌هاي مجلس براي آنان فراهم ساخت. كاظم جلالي، نماينده مردم تهران كه رياست مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي را هم برعهده دارد، انگار پس از رايزني‌هاي انجام شده، در هفته گذشته نامه‌اي را خطاب به محمدعلي نجفي شهردار تهران مي‌نويسد و در آن نسبت به ناايمن بودن ساختمان اين مركز هشدار مي‌دهد. جلالي كه در متن درخواستش اين حادثه را براي كل خيابان شهيد قرني محتمل مي‌داند، به گونه‌اي به جابه‌جايي اين مركز اشاره كرده و مي‌گويد: «هم اينك ساختمان مركز پژوهش‌ها در حال انتقال است.» او هرچند از محلي كه به آن در حال انتقال هستند خبر نمي‌دهد اما با اعلام ديروز خبرگزاري فارس معلوم مي‌شود كه حداقل چند هفته‌اي بايد از اين تصميم گذشته باشد كه او هفته قبل از «در حال انتقال بودن مركز پژوهش‌ها» خبر مي‌دهد.

تغييرات مجمع چرا و چگونه؟

اما تغييرات جديد مجمع چگونه در حال شكل‌گيري است؟ رهبر انقلاب در بخشي از حكم انتصاب رييس، دبير و اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام به ضرورت تغيير در ساختار و محتواي مجمع در دوره جديد اشاره كردند و نوشتند: «اكنون با آغاز دوره‌ جديد اين نهاد، به حكم تجربه‌هاي ارزنده‌ موجود، تغييراتي در ساختار و محتوا ضروري مي‌نمايد كه عمدتا عبارت است از: سامان بخشيدن به مجموعه‌ سياست‌هاي كلي و بازنگري در عناوين و نيز در فرآيند تعيين و تنظيم آنها، سامان بخشيدن به مساله‌ نظارت بر اجراي سياست‌ها، سازوكار لازم براي ارزيابي كارآمدي و اثربخشي سياست‌ها، ايجاد انسجام كامل در ساختار تشكيلاتي و مديريتي و تمركز برنامه‌ها براساس آيين‌نامه‌ مصوب و چابك‌سازي تشكيلات و حذف بخش‌هاي موازي و غيرضرور.» همين حكم رهبري اكتفا مي‌كرد تا تغييرات در تشكيلات و ساختار مجمع را شاهد باشيم. از اين ميان آن گونه كه مجتهد شبستري پيش از اين و در خصوص يكي از پنج دستور رهبري انقلاب كه به بحث چابك‌سازي و حذف تشريفات اختصاص داشت، عنوان كرده بود، قرار بر اين گذاشته شد كه بخش‌هاي مختلف مجمع ازجمله دبيرخانه و مركز تحقيقات استراتژيكي تغييراتي را به خود ببينند. موضوعي كه در همان روزهاي نخست مورد پيگيري مسوولان مجمع قرار گرفت و در نخستين اقدام نيز غلامرضا فروزش، معاون اجرايي اين مركز از سمت خود كناره‌گيري كرد، نشان‌دهنده عزم جدي مسوولان براي اجرايي شدن اين تصميم بود. اكنون هم با گذشت نزديك به يك ماه، ساختمان مركز تحقيقات استراتژيك به مركز پژوهش‌هاي مجلس واگذار مي‌شود تا تغييرات به طور كامل‌تري انجام بپذيرد.

تغيير ديگر اما خارج از آنچه بود كه در دستورات رهبري انقلاب به آن اشاره شد و آن تغيير محل جلسات مجمع تصميمي بود كه خود اعضا در مورد آن به اين نتيجه رسيدند و از مدت‌ها پيش از اعلام اين خبر از سوي خبرگزاري فارس، اين احتمال را مطرح كرده بودند كه مجلس شوراي اسلامي قديم به عنوان محل جديد جلسات مجمع باشد. با اين حال باز هم بايد منتظر ماند تا صحت و سقم هر دو تغيير از سوي مسوولان مجمع اعلام شود. اثاث‌كشي مركز پژوهش‌ها شايد تا يك هفته ديگر پايان يابد و جلسه شنبه‌هاي مجمع نيز دو هفته ديگر برگزار مي‌شود، اينكه اخبار هر كدام از اين دو نهاد از كدام سمت تهران منتشر شود، خود گوياي راستي تغييرات انجام شده خواهد بود. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون