• ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۴ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3932 -
  • ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۶ مهر

قتل كودك دو سال و نيمه در پي اعتراض به آزار جنسي توسط ناپدري

هيس؛ كودكان ‌اعتراض‌نمي‌كنند

گروه حوادث

ناپدري بعد از تجاوز به كودك دوسال و نيمه چند بار سرش را به ديوار كوبيد تا گريه‌هايش را ساكت كند اما همين منجر به مرگ كودك شد. روز شنبه 22 مهرماه همسايه‌هاي يك مجتمع مسكوني در منطقه لاكاني رشت صداي فريادهاي كودك دوسال و نيمه‌اي به نام اهورا كه همراه با مادر جوان و ناپدري‌اش زندگي مي‌كرد را شنيدند. تلاش همسايه‌ها براي وارد شدن به خانه و نجات اهورا بي‌نتيجه بود تا اينكه با ورود پليس 110 در خانه باز شد و همسايه‌ها اهوراي دوسال و نيمه را ديدند كه غرق در خون روي زمين افتاده است. همسايه‌ها ناپدري كودك را ديدند كه روي مبل نشسته بود و ادعا مي‌كرد كه نمي‌داند چه بر سر پسربچه آمده. همسايه‌ها و ناپدري، اهورا را با هوشياري 3 به بيمارستان پورسيناي رشت بردند و يك روز بعد كودك در بيمارستان جان باخت. صورت كبود شده، دنده‌هاي شكسته و گوش‌هايي كه به‌شدت پيچانده شده بودند همگي گواهي مي‌دادند كه به اهورا تجاوز شده است. ناپدري كودك كه تنها شاهد ماجرا بود در همان لحظات اوليه ماجرا را انكار كرد. مادر كودك در فايل صوتي كه از صحبت‌هايش در پايگاه اينترنتي خبري گيل خبر منتشر شده گفته است: «وقتي اين اتفاق افتاد من
 در خانه نبودم.
 ساعت 2 ظهر با مجتبي (ناپدري اهورا) شروع كرديم به پيغام دادن. تا ساعت 2:45 دقيقه مشغول ردو بدل كردن پيامك بوديم تا اينكه ناگهان مجتبي به من زنگ زد و گفت اهورا بدحال است. من از محل كارم به بيمارستان رفتم كه ناگهان مامور كلانتري داخل بيمارستان جلوي من را گرفت و گفت براي پرونده بچه ات بايد اعاده حيثيت كني چون به او تجاوز شده است.» مادر اهورا در صحبت‌هايش تاكيد كرده است: «همانجا از همسرش خواسته تا درباره اتفاقي كه براي پسرش افتاده توضيح بدهد. اما مجتبي در جواب سوال همسرش گريه كرده و گفته: « كافر هم اين كار را نمي‌كند. » مادر اهورا در ادامه افزوده است: «فرداي آن روز مجتبي داخل كلانتري اعتراف كرد كه شيطان گولش زده و خودش به اهورا تجاوز كرده.» اين زن با اعلام اينكه تنها خواسته‌اش از مراجع قضايي قصاص متهم تجاوز به پسرش است، گفت: «مي‌خواهم هر چه زودتر مراحل اين كار انجام شود.» صحبت‌هاي مادر اهورا در حالي منتشر شده كه پدر كودك نيز در فايل صوتي جداگانه‌اي جزيياتي از ماجرا را براي گيل خبر شرح داده است. او گفته: «وقتي با من تماس گرفتند تا براي ديدن اهورا به بيمارستان بروم در رشت نبودم.
وقتي به بيمارستان رفتم پزشكان گفتند ريه پسرم نابود شده و به علت ضربه مغزي ضريب هوشي‌اش شش درصد است. دكترهاي بيمارستان همانجا تشخيص دادند كه آزارجنسي اتفاق افتاده و اين موضوع را به من گفتند.» او با اشاره به اينكه آيا قبلا هم علايم كودك‌آزاري به دست ناپدري را درباره اهورا ديده يا شنيده نيز گفت: «قبلا همسايه‌ها به من گفته بودند صداي فريادهاي اهورا را داخل خانه شنيده‌اند. من مي‌خواستم پسرم را پيش خودم نگه دارم اما دادگاه تا 7 سالگي حضانتش را به همسر سابقم داده بود. اين خانم دو ماه بچه‌ام را به من نشان نمي‌داد آن هم به بهانه اينكه به او نفقه نداده‌ام.» پدر اهورا در ادامه با مقصر دانستن همسر سابقش، گفت: «من از همسر سابقم شكايت كردم چون خودش مقصر است كه اين اتفاق افتاده. اين آقا (ناپدري اهورا) در دادگاه گفت من خودم دختر 2 ساله دارم و هرگز چنين كاري را نمي‌كنم.»

پزشكي قانوني رشت تجاوز را تاييد كرد
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، پزشكي قانوني گيلان اعلام كرده: آزار جنسي و ضرب و جرح همراه با ضربه مغزي علت اصلي مرگ اين كودك دو سال و نيمه توسط ناپدري‌اش است. همچنين احمد سياوش‌پور؛ رييس كل دادگستري گيلان در جمع خبرنگاران از وقوع اين كودك‌آزاري منجر به قتل خبر داد و گفت: ناپدري كودك در بازجويي اظهار داشته كه هيچگونه سابقه و مشكل رواني نداشته و در زمان اقدام به اين جنايت مواد مخدري نيز مصرف نكرده است. سياوش پور درباره علت فوت كودك نيز گفت: « ناپدري اين پسربچه دو سال و نيمه پس از آزار و اذيت جسمي كودك، سر طفل را به ديوار كوبيده كه در اثر اين اقدام كودك فوت كرده است.» رييس كل دادگستري گيلان درباره روند ادامه پرونده افزود: «پرونده در بازپرسي در مرحله تحقيقات مقدماتي است و جسد طفل به منظور بررسي به پزشكي قانوني ارسال شده است؛ همچنين وضعيت رواني متهم نيز توسط كادر روانپزشكي در پزشكي قانوني بررسي خواهد شد.»

سالانه كودكان زيادي مورد آزار و اذيت قرار مي‌گيرند. با وجود فعاليت‌هاي فعالان حقوق كودكان و سازمان‌هاي مختلف بين‌المللي هنوز هم آمار كودكاني كه روزانه مورد آزار و اذيت قرار مي‌گيرند، شوكه‌كننده است. هرچند آمار دقيقي از تعداد كودكاني كه مورد آزار و اذيت قرار مي‌گيرند، در دسترس نيست اما همين آمارهاي جسته گريخته هم مي‌تواند حجم اين مشكل حوزه كودكان را كه جوامع مختلف با آن دست و پنجه نرم مي‌كنند، به خوبي نشان دهد. متاسفانه هنوز هم افراد از بيان اينكه مورد آزار قرار گرفته‌اند، خودداري مي‌كنند. نه تنها خود كودكان ممكن است از ترس سكوت كنند، گاهي خانواده‌ها هم با علم به اين موضوع سكوت اختيار مي‌كنند. بالاتر از اينها اما دولت‌ها هستند كه يا آمارشان را اعلام نمي‌كنند يا آماري غيرواقعي ارايه مي‌دهند.

 

آمار بين‌المللي آزار و اذيت كودكان:

هر سال ۴۰ ميليون كودك مورد آزار و اذيت قرار مي‌گيرند.

خودكشي سومين عامل مرگ در ميان نوجوانان سراسر جهان است.

۳۰ درصد از كودكان معلول اوكرايني كه در خانه‌هاي خاص نگهداري مي‌شوند، قبل از ۱۸ سالگي مي‌ميرند.

تقريبا ۲۰ درصد از زنان و پنج تا ده درصد از مردان گزارش مي‌دهند كه در كودكي مورد آزار فيزيكي قرار گرفته‌اند، اين در حالي است كه ۲۰ تا ۵۰ درصد از همه كودكان مورد آزار و اذيت فيزيكي قرار مي‌گيرند.

آمار نشان مي‌دهد كه سالانه سه ميليون دختر جوان در معرض ختنه آلت تناسلي قرار مي‌گيرند.

 

آزار جنسي:

تجاوز به كودكان هر دو دقيقه يك بار اتفاق مي‌افتد.

يك دختر از هر سه دختر قبل از سن ۱۷ سالگي مورد آزار جنسي قرار مي‌گيرد.

يك پسر از هر شش پسر قبل از سن ۱۷ سالگي مورد آزار جنسي قرار مي‌گيرد.

هر مجرم جنسي به طور متوسط ۱۲۰ نفر را مورد آزار و اذيت قرار مي‌دهد. اكثر اين آزارها گزارش داده نمي‌شود.

۹۰ درصد از مجرمان جنسي، از آشناهاي كودك مورد تعارض قرار گرفته هستند.

اغلب اوقات كودك آزار جنسي ديده، از روش‌هاي ديگري هم مورد آزار و اذيت قرار گرفته است.

 

اثرات درمان نكردن كودكان مورد آزار قرار گرفته:

۳۸ درصد افزايش نرخ بازداشت به دليل انجام جرايم خشونت‌آميز.

۸۴ درصد زندانيان در كودكي مورد آزار و اذيت قرار گرفته‌اند.

۵۹ درصد بيشتر احتمال دارد كه در نوجواني دستگير شوند.

۲۸ درصد بيشتر احتمال دارد كه در بزرگسالي دستگير شوند.

۳۰ درصد بيشتر احتمال دارد كه در جرايم خشونت‌آميز شركت كنند.

۶۵ درصد از افرادي كه در معرض سوءاستفاده مواد مخدر قرار مي‌گيرند، در كودكي مورد آزار و اذيت قرار گرفته‌اند.

۸۲ درصد از اين افراد مي‌توانند به يك «پدوفيل» تبديل شوند.

۸۰ درصد آنها در بزرگسالي حداقل به يك بيماري رواني مبتلا مي‌شوند.

عواقب طولاني مدت مانند ابتلا به بيماري‌هاي مزمن به دليل درمان نكردن زخم‌هاي روحي.

 

مرگ و خودكشي كودكان به دليل آزار و اذيت:

سالانه هزار و 850 كودك به دليل آزار و اذيت مي‌ميرند.

۸۰ درصد از كودكاني كه هر روز مي‌ميرند، زير چهار سال سن دارند.

امروزه ۶ كودك به دليل سوءاستفاده دست به خودكشي زده‌اند.

تخمين زده مي‌شود كه ۶۰ درصد از مرگ و مير كودكان ناشي از آزار و اذيت، جايي ثبت نمي‌شود.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون