• 1404 سه‌شنبه 9 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4320 -
  • 1397 يکشنبه 12 اسفند

نگاهي به تورنمنت احيا‌شده دانكلوف

يزداني و هادي فيناليست شدند

وحيد جعفري| همواره از بازي‌هاي فوتبال جام ملت‌هاي اروپا به عنوان مسابقاتي سطح بالا ياد مي‌شود كه اگر دو تيم قدرتمند و پرستاره برزيل و آرژانتين در آن حضور داشته باشند، دست كمي از جام جهاني نداشته و شايد از اين جام باكيفيت‌تر هم دنبال شود. البته اين موضوع تنها مختص رشته فوتبال نيست و در ساير رشته‌ها نيز هستند مسابقات سطح بالايي كه اگر كمي تغيير در آنها ايجاد شود و بيشتر مورد توجه قرار گيرد، در سطح و اندازه رقابت‌هاي جهاني برگزار مي‌شوند، به عنوان مثال در رشته كشتي، جام ايوان ياريگين كه هر ساله در شهر كراسنويارسك سيبري برگزار مي‌شود، به دليل تعدد حضور روس‌هاي كشتي بلد در اين تورنمنت سطح بالايي دارد و بسياري از عاشقان كشتي حتي سطح اين تورنمنت را بالاتر از رقابت‌هاي جهاني مي‌دانند و در اثبات گفته خود به اين موضوع اشاره مي‌كنند كه در رقابت‌هاي جهاني كشورهاي ضعيف نيز حضور دارند؛ اما در جام ياريگين جنگ بين كشتي‌بلدهاي روسيه است و تني چند از ستاره‌هاي ساير كشورها كه بعضا حضور در اين تورنمنت تراز اول را در دستور كار خود قرار مي‌دهند؛ هرچند امسال به دليل قرار گرفتن جام ياريگين در سيستم رنكينگ اتحاديه جهاني و حضور محدود روس‌ها در اين تورنمنت حال و هواي سال‌هاي قبل را نداشت.

كشتي روزهاي باشكوه خود را از دست داده است؛ روزهايي كه تورنمنت‌هاي بين‌المللي محل ديدار بزرگان اين رشته بود و دست كمي از رقابت‌هاي جهاني نداشت. دوراني كه در حد فاصل دو كشتي اگر به هر دليل از جلوي تلويزيون كنار رفته يا سالن مسابقات را براي چند دقيقه ترك مي‌كرديد، شايد يك دوئل بزرگ را از دست مي‌داديد و بايد حسرت فرصت از كف رفته را مي‌خورديد، براي همين كسي جرات چنين كاري نداشت مگر اينكه مجبور شود؛ اما هر چه به پيش رفتيم كشتي به دليل اصلاحات نادرست، دشواري و البته سياست‌هاي اشتباه فدراسيون بين‌المللي، جذابيت خود را نزد دنبال‌كنندگان ورزش از دست داد تا به لطف سياست‌گذاران ناكارآمد اين رشته، ستاره‌ها كمتر راهي تورنمنت‌هاي بين‌المللي شوند و بيشتر به دنبال اين باشند كه تنها در رقابت‌هاي جهاني حضور پيدا كنند و همين موضوع فاصله زيادي بين علاقه‌مندان به اين رشته و اين ورزش دوست داشتني بيندازد. ديگر تورنمنت‌ها خالي از مسابقات جذاب شده بود و با حداقل ستاره‌ها -كه بعضا در كشور خود به ميدان مي‌رفتند- برگزار مي‌شد تا اينكه اتحاديه جهاني كشتي بحث سيستم رنكينگ را پيش كشيد و تصميم گرفت به نفرات برتر حاضر در اين رقابت‌ها امتيازاتي دهد كه در رقابت‌هاي جهاني به آنها كمك كند تا در جايي از جدول مسابقات جهاني قرار گيرند كه كار راحتي نسبت به ديگر مدعيان براي كسب عنوان داشته باشند و علاوه بر آن امتياز لازم براي كسب سهميه المپيك را نيز به دست آورند. مسابقات سيستم رنكينگ از امسال آغاز شده و قرار بود دو جام تختي در رشته آزاد و فرنگي كه به ميزباني كشورمان برگزار شد نيز در اين سيستم برگزار شود كه حال به هر دليلي از سوي دو كادر فني تيم‌هاي ملي آزاد و فرنگي كشورمان پس زده شد تا در شكل و شمايل گذشته برگزار شود. در همان زمان روس‌ها نيز جام معتبر ياريگين را در اين سيستم به ميزباني كراسنويارسك سيبري برگزار كردند؛ اما استقبال خوبي از آن نشد كه دليل خاص خود را دارد؛ اما همين موضوع كافي بود تا مخالفان سيستم رنكينگ اعلام كنند كه اين طرح شكست خورده و همان بهتر كه ايران جام تختي را در قالب اين سيستم- كه كشور ميزان را محدود به شركت دادن تنها سه نماينده خود مي‌كند- برگزار نكرد؛ اما امروز و با برگزاري جام دانكلوف در بلغاستان مشخص شد كه سيستم رنكينگ دير يا زود راه خود را پيدا خواهد كرد و نبود تعداد بالاي كشتي‌گيران در جام ياريگين دليل خوبي براي اينكه گفته شود اين طرح آغاز نشده شكست خورده است نيست، از همين رو اميد مي‌رود، تلاش شود تا از سال آينده جام تختي در سيستم رنكينگ قرار گيرد تا تماشاگران پرشور ايراني شاهد حضور ستاره‌هاي كشتي جهان در كشورمان باشند. حالا شواهد و قرائن نشان مي‌دهد كه اگر چند تن ديگر از ستاره‌هاي امروز كشتي جهان در جام دانكلوف بلغارستان حضور داشتند، اين تورنمنت كه در سيستم رنكينگ در حال برگزاري است، دست كمي از مسابقات جهاني نداشته و شايد به دليل تعدد حضور چهره‌هاي مطرح هر كشور در هر وزن از مسابقات جهاني با كيفيت‌تر هم دنبال شود. در اين جام علاوه بر كشتي‌گيران رشته آزاد، فرنگي‌كاران و كشتي‌گيران زن نيز به ميدان رفتند تا همه در كنار هم مسابقات را برگزار كنند كه نمره قبولي گرفت. حالا مي‌توان مدعي شد كه سيستم رنكينگ اتحاديه جهاني كمك كرده تا تورنمنت‌هايي احيا شوند و اين را مي‌توان از احياي تورنمنت قديمي دانكلوف به خوبي متوجه شد.

 

شكست حسين‌خاني مقابل عبدالرحمانوف

مصطفي حسين‌خاني دارنده مدال برنز جهان به عنوان اولين نماينده كشتي آزاد ايران در مسابقات وزن 74 كيلوگرم- كه با حضور تمام ستاره‌هاي اين وزن دنيا به جز زائوربك سيداكوف قهرمان امسال جهان از روسيه كه در جام جهاني ياكوتسك روسيه به ميدان خواهد رفت- روي تشك رقابت رفت.

حسين خاني شروع خوبي داشت و در دور نخست برابر واسيل ميخايلوف از اوكراين با نتيجه ۵ بر ۴ پيروز شد و در دومين مبارزه نيز مقابل ماكسيم واسيليوقلو از روماني با نتيجه ۱۶ بر ۶ به برتري رسيد و راهي مرحله يك چهارم نهايي شد. حسين‌خاني براي راهيابي به نيمه نهايي برابر بكزاد عبدالرحمان اف دارنده مدال‌هاي برنز جهان و طلاي بازي‌هاي آسيايي مبارزه كرد؛ اما همچون بازي‌هاي آسيايي جاكارتا كه در لحظات پاياني نتيجه را به حريف واگذار كرد، اين‌بار نيز مقابل اين آزادكار تن به شكست داد تا به اميد فيناليست شدن اين ازبك بنشيند تا اين امكان را پيدا كند كه به جدول بازنده‌ها بازگشته و براي مدال برنز كشتي بگيرد. مصطفي با نتيجه ۲ بر يك نتيجه را به اين كشتي‌گير واگذار كرد.

در ديگر مبارزه‌هاي حساس اين وزن جردن باروز دارنده مدال‌هاي طلاي جهان و المپيك از امريكا پس از برتري قاطع ۹ بر صفر برابر حريفي از هند مقابل فرانك چاميزو كشتي‌گير كوبايي‌الاصل ايتاليا و دارنده ۲ طلاي جهان و يك برنز المپيك كه كري خواني شديدي نيز با يكديگر دارند با نتيجه قاطع ۹ بر ۲ پيروز شد و به يك چهارم نهايي رسيد و در اين مرحله نورالسلطان‌اف قزاق را شكست داد و به ديدار ماقبل فينال راه يافت. در ديگر ديدارهاي مرحله يك‌چهارم نهايي ياكوپ گور از تركيه برابر كايروف از بلغارستان 10 بر صفر پيروز شد و عمرپاشايف بلغار ۵ بر صفر كوسياك اوكرايني را برد. به اين ترتيب در مرحله نيمه‌نهايي جردن باروز به مصاف عمرپاشايف بلغار رفت و ياكوپ گور ترك نيز مقابل بكزاد عبدالرحمانوف ازبك كشتي گرفت.

در ادامه و با فيناليست شدن عبدالرحمان‌اف، حسين‌خاني راهي گروه بازنده‌ها شد و براي راهيابي به ديدار رده‌بندي برابر سونر دميرتاش دارنده مدال‌هاي برنز جهان و المپيك از تركيه با نتيجه ۲ بر يك به پيروزي دست يافت و به ديدار رده‌بندي رسيد. مصطفي در ديدار رده بندي با نتيجه 3 بر 2 مغلوب ياكوپ‌گور دارنده مدال نقره و برنزه جهان از تركيه شد.

در ادامه مسابقات حسن يزداني در وزن 86 كيلوگرم، رضا يزداني در وزن 97 كيلوگرم و پرويز هادي در وزن 125 كيلوگرم راهي ميدان شدند.

سطح فني و كيفي جام دانكلوف به اندازه‌اي بالا بود كه رضا يزداني دارنده ۲ مدال طلاي جهان پيش از سفر به بلغارستان درباره حضور در اين تورنمنت گفته بود: «جام دانكلوف كم از قهرماني جهان ندارد، ترجيح مي‌دادم پس از ۲ سال دوري از ميادين در يك جام ساده‌تر از جام دانكلوف كشتي مي‌گرفتم.»

 

يزداني در غياب تيلور فيناليست شد

در وزن 86 كيلوگرم جام دانكلوف كه حسن يزداني ستاره كشورمان در آن به ميدان رفت كشتي‌گيران شناخته شده‌اي حضور داشتند. علي شعبانوف از بلاروس، احمد ماگمايف از بلغارستان، ساندرو آميناشويلي از گرجستان، اوردوگول از مغولستان، بوريس ماكويف از اسلواكي، سليم ياشار از تركيه و نيكولاس هفلين از امريكا آزادكاران مطرحي بودند كه در اين جام راهي ميدان شدند. از ديويد تيلور قهرمان امسال جهان بايد به عنوان غايب بزرگ اين رقابت‌ها ياد كرد. به اين ترتيب رويارويي مجدد حسن يزداني با ديويد تيلور به مسابقات بعدي موكول شد. تيلور احتمالا قصد دارد در جام جهاني به ميدان برود و چه خوب مي‌شد اگر مردان فني ايران يزداني را راهي جام جهاني مي‌كردند تا در اين ميدان با تيلور ديدار كند.

حسن يزداني، قهرمان جهان و المپيك در دور اول جام دانكوف موفق شد دومنيك ابو نادر، نايب‌قهرمان بازي‌هاي آسيايي از لبنان را در يك مبارزه برتر ۱۱ بر صفر شكست دهد و راهي مرحله بعد شود. يزداني در دور دوم مقابل احمد ماگامايف از بلغارستان كشتي گرفت و در همان تايم نخست با نتيجه ۱۰ بر صفر حريف خود را شكست داد و راهي مرحله يك هشتم نهايي شد. حسن در اين مرحله مقابل عظمت دولت بيكوف از قزاقستان به روي تشك رفت و در دو دقيقه و ۶ ثانيه به امتياز عالي ۱۰ بر صفر رسيد.وي در اين مرحله به مصاف روسلان عبداله يف از روسيه رفت و اين حريف را نيز با امتياز 11 بر صفر شكست داد تا به نيمه‌نهايي راه پيدا كند. يزداني در نيمه‌نهايي موفق شد بوريس ماكوئف نايب قهرمان سال ۲۰۱۷ جهان از اسلواكي را ۱۱ بر يك مغلوب كند و فيناليست شود.

 

يزداني به اسنايدر نرسيد

در وزن ۹۷ كيلوگرم نام ۲۱ كشتي‌گير قرار گرفته بود. اليزباراوكيدزه از گرجستان، نيكولاس سبان از مولداوي، آلبرت ساريتوف از روماني، فاتح ياشارلي از تركيه، والري آندريتسف از اوكراين، كايل اسنايدر، تي رين والز و كيوين بيلزلي از امريكا از رقباي مطرح رضا يزداني در اين وزن بودند.

رضا يزداني، دارنده دو مدال طلا و دو برنز جهان پس از دو سال و نيم دوري از ميادين بين‌المللي، بالاخره در جام دانكلوف به روي تشك رفت و در مبارزه نخست موفق شد در يك كشتي پر‌افت و خيز ۱۰ بر ۶ آبراهام كونيدو، كشتي‌گير كوبايي‌الاصل ايتاليا را شكست دهد. يزداني در دومين مبارزه برابر ماگومدگاژي نوروف از مقدونيه در حالي ‌كه ۱۱ بر ۲ پيش بود با ضربه فني به پيروزي رسيد و راهي دور بعد شد. رضا در سومين مبارزه و در يك‌چهارم نهايي در يك مبارزه برتر با نتيجه ۹ بر يك فاتح ياشارلي از تركيه را از پيش رو برداشت و راهي نيمه‌نهايي شد.

كايل اسنايدر قهرمان جهان و المپيك از امريكا نيز پس از برتري مقابل هموطن خود راهي يك‌چهارم نهايي شد و سپس حريف اوكرايني را ۸ بر ۵ برد و به نيمه‌نهايي رسيد. يزداني در نيمه‌نهايي به مصاف والري آندريتسف نايب‌قهرمان المپيك ۲۰۱۲ لندن از اوكراين رفت و در يك كشتي نزديك ۵ بر ۴ شكست خورد و راهي ديدار رده‌بندي شد. آندريتسف همان كشتي‌گيري است كه يزداني در نيمه‌نهايي المپيك لندن مقابل او مصدوم شد و دستش از مدال المپيك كوتاه ماند. رضا با اين شكست فرصت حضور در فينال و مبارزه با اسنايدر آزادكار سرشناس امريكايي‌ها را از دست داد.

 

راهيابي هادي به ديدار پاياني

در وزن ۱۲۵ كيلوگرم ابراگيم سعيداف از بلاروس، گنوپترياشويلي از گرجستان، روبرت باران از لهستان، سعيد گاميدوف و زليمخان خزريف از روسيه، طاها آكگول از تركيه، الكساندر خوتسيانويسكي از اوكراين، نيكولاس گيازدوسكي از امريكا در كنار پرويز هادي از چهره‌هاي مطرح حاضر در اين وزن بودند.

پرويز هادي دارنده مدال طلاي بازي‌هاي آسيايي نيز در وزن ۱۲۵ كيلوگرم در مبارزه نخست مقابل مايكل كاسي از امريكا قاطعانه و با نتيجه ۱۰ بر صفر پيروز شد. هادي در دومين مبارزه برابر دنگ نايب‌قهرمان جهان از چين با نتيجه ۸ بر ۴ به برتري رسيد و راهي مرحله يك‌چهارم نهايي شد.

وي در اين مرحله به مصاف نيكولاس گويازدوفسكي از امريكا رفت و با حساب ۵ بر ۲ دارنده مدال برنز جهان را مغلوب كرد و به نيمه‌نهايي رسيد. پرويز در نيمه‌نهايي در حالي كه ۷ بر ۲ از دانيل ليگتي از مجارستان عقب بود، به برتري ۱۳ بر ۸ رسيد و فيناليست شد.

طبق برنامه ساعت ۱۲ تا ۱۵ مسابقات رپه شارژ و فينال ۳ وزن پاياني برگزار مي‌شود.


رضا يزداني در نيمه‌نهايي به مصاف والري آندريتسف نايب‌قهرمان المپيك ۲۰۱۲ لندن از اوكراين رفت و در يك كشتي نزديك ۵ بر ۴ شكست خورد و راهي ديدار رده‌بندي شد. آندريتسف همان كشتي‌گيري است كه يزداني در نيمه‌نهايي المپيك لندن مقابل او مصدوم شد و دستش از مدال المپيك كوتاه ماند. رضا با اين شكست فرصت حضور در فينال و مبارزه با اسنايدر آزادكار سرشناس امريكايي‌ها را از دست داد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون