• 1404 دوشنبه 8 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3217 -
  • 1394 يکشنبه 23 فروردين

مرور / ثبت جهاني ساز ايراني كمانچه در يونسكو

   سال ۱۳۹۱: با ثبت روش‌هاي نوازندگي و اجراي ساز «تار» توسط كشور آذربايجان، به عنوان ميراث ناملموس يونسكو به نام خودش، فعالان موسيقي ايراني به‌طور گسترده به اين موضوع اعتراض كردند كه سبب پيگيري ثبت ساز‌هاي ايراني در يونسكو به نام ايران شد.
   سال 1391: رييس مركز مطالعات جهاني ميراث ناملموس اعلام كرد، ايران در سال ۲۰۰۹ پرونده‌اي را با عنوان رديف‌هاي موسيقي ايراني در يونسكو ثبت كرده بود و آنجا مشخص شده كه در رديف‌سازي، موسيقي ايراني با سازهاي تار، كمانچه، ني، ‌سنتور و ديگر ساز‌ها نواخته مي‌شود.
امروز
خبرگزاري مهر اعلام كرد: پرونده «كمانچه: يك ساز فولكوريك آرشه‌اي» براي ثبت در فهرست ميراث ناملموس جهاني از سوي ايران به يونسكو ارسال شد. براي تهيه پرونده ثبت جهاني كمانچه، فيلمي از مراحل ساخت، نواختن آن و جامعيت اين ساز در ميان اقوام ايراني تهيه شده است. كمانچه ايران براي سال ۲۰۱۶ پيشنهاد و از سوي يونسكو اعلام وصول شد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون