خبر
بغداد: ابوبكر بغدادي فلج شده و در سوريه است
گروه اطلاعاتي «الصقور» وابسته به وزارت كشور عراق اعلام كرد: ابوبكر بغدادي، سركرده گروه تروريستي داعش در سوريه به سر ميبرد و همچنان از نفوذ بسياري در داخل اين گروه برخوردار است. به گزارش ايسنا، به نقل از سايت النشره، اين مركز اطلاعاتي گزارش داد پس از شكست نظامي داعش در عراق و سوريه، خطر هميشگي عليه ابراهيم السامرايي، ملقب به بغدادي كه در حال حاضر به همراه معاونان عرب و خارجي خود در سوريه به سر ميبرد، وجود دارد و او را تهديد ميكند. مركز اطلاعاتي الصقور با اشاره به اينكه بغدادي در دوره گذشته اولويت خود را مقابله با تهديدات اطلاعاتي و حفاظت از تشكيلات داعش در برابر نفوذ قرار داده بود، اعلام كرد: رهبر داعش همچنان از نفوذ قوي و فرمانبرداري در ميان اعضاي عرب و غيرعرب اين گروه تروريستي برخوردار است و تغييراتي را براي جايگزيني تروريستهايي كه در عملياتهاي مشترك در سوريه و نيز عملياتهاي آزادسازي نينوا، الرمادي، صلاحالدين و ديگر مناطق كشته شدند، انجام داده است. اين مركز وابسته به وزارت كشور عراق افزود: ابوبكر بغدادي در پي اصابت تركشهايي به ستون فقراتش، در دست و پاهايش دچار فلج شده است. اين اتفاق طي حملات مركز الصقور با هماهنگي نيروي هوايي به محل نشست بغدادي با معاونانش در منطقه هجين در جنوب شرق ديرالزور انجام شد.
روسيه: ارتباطمان با مخالفان مادورو را پنهان نميكنيم
معاون وزير خارجه روسيه با تاكيد بر مواضع تغييرناپذير اين كشور درباره ونزوئلا با وجود تهديد امريكا به تحريم گفت: مقامات مسكو براي تبادل اطلاعات و ارزيابي از ديدگاه مخالفان، تماسهايي با نمايندگان «خوان گوايدو» برقرار كردهاند. «سرگئي ريابكوف» معاون وزير امور خارجه روسيه در گفتوگويي اختصاصي با خبرگزاري «نووستي» اعلام كرد: مقامات مسكو در حال تماس با نمايندگان «خوان گوايدو» كه خود را رييسجمهوري موقت ونزوئلا ناميده و مخالفان ونزوئلايي هستند، ولي اين تماسها در چارچوبي صورت ميگيرد كه براي دولت «نيكلاس مادورو» كاملا قابل فهم باشد. اين تماسها كانال موازي نيست و تنها يك امكان براي تبادل اطلاعات است. پيش از اين «سرگئي لاوروف» وزير امور خارجه روسيه اعلام كرده بود كه نمايندگان رييس مجمع پارلمان ملي ونزوئلا (خوان گوايدو) سعي دارد با مقامات مسكو تماس برقرار كند و طرف روسي به آنها توضيح داده كه مداخله نيروهاي خارجي در بحران داخلي ونزوئلا غيرسازنده خواهد بود. ريابكوف در توضيح اطلاعات منتشره درباره برقراري تماسها بين مسكو و نمايندگان گوايدو گفت: «ما امكاناتي براي به دست آوردن اطلاعات و ارزيابي از ديدگاهها و برخوردهاي آنها داشتيم. مقامات مسكو چنين ارتباطهايي را پنهان نميكنند، بلكه برعكس، ما معتقديم كه هرچه تماسها بيشتر باشند براي همه بهتر است. ضمن اينكه ما اين كار را در چارچوبي انجام ميدهيم كه از جمله براي دولت قانوني «نيكلاس مادورو» كاملا قابل درك است و من اطمينان دارم كه مقامات واشنگتن هم ديدگاه خاص خود را در اين باره دارند.»
جانسون حاضر به مذاكره با پايتختهاي اروپايي نيست
منابع آگاه گزارش كردند كه نخستوزير بريتانيا برنامهاي براي سفر به پايتختهاي اروپايي براي گفتوگو درباره برگزيت ندارد و براي خروج بدون توافق از اتحاديه اروپا آماده ميشود. رسانههاي انگليسي به نقل از منابع آگاه گزارش كرد كه «بوريس جانسون» نخستوزير بريتانيا برنامهاي براي سفر به پايتختهاي اروپايي ندارد و تا زمان برگزاري نشست بروكسل در 17 اكتبر (26 آبان ماه)، دو هفته قبل از رسيدن موعد خروج بريتانيا از اتحاديه اروپا، ظاهرا گفتوگوهايي درباره برگزيت صورت نخواهد گرفت. روزنامه انگليسي «ديلي ميل» گزارش كرد كه جانسون در حال افزايش آمادگيها براي برگزيت بدون توافق است و در اين فرآيند از ديدار با سران كشورهاي عضو اتحاديه اروپا اجتناب ميكند. طبق اين گزارش، در حالي جانسون از ديدار با رهبران كشورهاي اروپايي امتناع ميكند كه اخيرا تماسهاي نااميدكننده با «آنگلا مركل» صدراعظم آلمان، «امانوئل ماكرون» رييسجمهور فرانسه و «ژان كلود يونكر» رييس كميسيون اروپا درباره خروج عجولانه از اتحاديه اروپا داشته است. معاون وزير امور خارجه آلمان اخيرا از «بوريس جانسون» نخستوزير جديد بريتانيا كه خواهان جدايي هرچه سريعتر كشورش از اتحاديه اروپا است خواست آرامش خودش را حفظ كند و پاي ميز مذاكره بنشيند. «آنگلا مركل» صدر اعظم آلمان نيز او را به «برلين» دعوت كرد. سخنگوي كميسيون اروپا نيز اخيرا اعلام كرد: «ژان كلود يونكر» رييس كميسيون اروپا در تماس تلفني با جانسون در اواخر روز پنجشنبه هفته گذشته گفت تمامي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا تصميم گرفتهاند همان توافقي كه با ترزا مي حاصل شد و شامل «ترتيبات پشتيبان» بود، حفظ كنند. اين در حالي است كه جانسون روز پنجشنبه براي اولين بار به عنوان نخستوزير در پارلمان حاضر شد و خواهان خلاص شدن از يكي از شروط درج شده در توافق «ترزا مي» با بروكسل شده بود. اين شرط كه با نام ترتيبات پشتيبان شناخته ميشود، نوعي سياست ضمانتي است كه از ايجاد مرز سخت بين بخشي از ايرلند كه جزو خاك بريتانياست و جمهوري ايرلند كه عضو اتحاديه اروپا است، جلوگيري ميكند. اما اين مساله مانع اصلي در جلب حمايت پارلمان انگليس از توافق مي با اتحاديه اروپا بود.