سهيلا جلودارزاده، نماينده مجلس:
هر وقت مردم عادي تست كرونا دادند، من هم ميدهم
شيوع بيماري كرونا در كشور بسياري از امور زندگي مردم را تحت تاثير خود قرار داده است. ازجمله اين موارد علاوه بر تعطيلي مدارس و دانشگاهها از يك سو و اخلال در برگزاري جلسات رسمي دولت، مجلس و نشستهاي مطبوعاتي مسوولان مختلف نظام، كاهش ساعت كاري ادارات و البته تاثيري است كه نيمهتعطيل بودن كشور بر وضعيت اقتصادي و متعاقبا اوضاع معيشتي شهروندان به جا گذاشته است. در اين شرايط است كه اين پرسش به وجود ميآيد كه در اين برهه تكليف كارگران چه خواهد شد. سهيلا جلودارزاده، نماينده مردم تهران و عضو كميسيون اجتماعي مجلس كه به واسطه عضويت در خانه كارگر از سالهاي دور تا به حال ازجمله نمايندگاني است كه به طور تخصصي مسائل اين قشر زحمتكش را پيگيري ميكند در اين رابطه ابراز نگراني كرده است.
جلودارزاده درباره وضعيت كارگران درخصوص مقابله با بيماري كرونا و دسترسي آنها به مواد بهداشتي و ضدعفونيكننده در محيط كار گفته است:«قرار است روز دوشنبه جلسهاي با موضوع بررسي وضعيت پيشگيري و مقابله(با ويروس كرونا) در ميان كارگران تشكيل شود.» اين نماينده اصلاحطلب مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه قرار است، ستاد ملي كرونا در اين زمينه دستورالعملي صادر كند به ايلنا گفته است:«همان برنامههايي كه براي آحاد مردم درخصوص مقابله با كرونا صورت ميگيرد براي كارگران هم انجام ميشود.» او تاكيد كرد:«بايد خاطرنشان كنم، وضعيت كارگران جهت مقابله و پيشگيري با بيماري كرونا به بخش صنعت و معدن مربوط است.»
اين عضو كميسيون اجتماعي مجلس دهم همچنين ميگويد:«بايد بررسي كنيم، ببينيم اقدامات تا چه ميزان صورت گرفته و چه ميزان از آن مشترك بوده است.» او تاكيد كرده است:«در هر كارخانه، بخشي به نام بخش بهداشت و ايمني وجود دارد؛ يعني اين قسمت بايد شرايط را بررسي كند و اگر افراد بيمار بودند، قرنطينه شوند و آنان را به مراكز بهداشتي و درماني ارجاع دهند همچنين محيط را پاكسازي كند.» اين عضو ارشد تشكيلات خانه كار همچنين درخصوص اقدامات اين تشكل سياسي- صنعفي گفته است:«در خانه كارگر معمولا براي اعضا يك سبد كالايي تعيين ميكنيم. حال بايد شرايط را بررسي كنيم. احتمالا ميتوانيم براي كارگران سبدي از مواد ضدعفونيكننده جهت پيشگيري از كرونا تهيه كنيم.»
جلودارزاده درباره بحث خودمراقبتي افراد نيز گفته است:«شخصا يك هفته است از منزل بيرون نرفتم و در قرنطينه به سر ميبرم؛ چون علائمي شبيه بيماري آنفلوآنزا دارم و جالب است بدانيد كه نتوانستم حتي ماسك و الكل صنعتي پيدا كنم و با وايتكس و آب كار ميكنم.» او همچنين درخصوص گلايههاي مردم مبني بر اينكه مسوولان با وجود اينكه علائمي از بيماري كرونا ندارند اما زودتر از مردمي كه حتي وضعيت حادي دارند، تست ميدهند، خاطرنشان كرد:«من براي تست دادن نرفتم. به اين دليل كه آدم دلش نميآيد در شرايطي كه ميبيند، فردي مشكوك به كروناست اما به دليل مسائل اقتصادي يا هر دليل ديگري از او تست گرفته نميشود، تست بدهد.» او ادامه داد:«هنگامي كه مردم عادي در شرايطي قرار دارند كه با بسياري از مشكلات دست و پنجه نرم ميكنند و حتي امكانات اوليه را به سختي به دست ميآورند، چرا من نوعي كه علامت و علائمي از بيماري ندارم بايد بروم تست بدهم؟! آيا بهتر نيست از فردي كه مشكوك است، تست گرفته شود؟!»
اين نماينده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس دهم خاطرنشان كرد:«اميدوارم اين بيماري باعث شود رفتار عدهاي تغيير كند؛ يك عده واقعا فكر ميكنند، ژن برتر هستند و واقعا به اين باور رسيدند كه بهتر از بقيه مردم هستند و حق دارند براي ديگران تصميمگيري كنند.»
همزمان با اين اظهارات جلودارزاده، علي بختيار، رييس فراكسيون پاسخگوي مجلس شوراي اسلامي نيز درباره راهكارهاي جلوگيري از گسترش ويروس كرونا و متضرر شدن توليدكنندگان و فروشندگان گفته است:«با فراهم شدن زيرساختها ميتوان كارها را از منزل مديريت كرد و وظايف و خدمات در بستر الكترونيكي انجام شود.»
اين عضو فراكسيون اميد مجلس در ادامه به ايسنا گفته است:«يكي از دستورالعملهاي پيشگيرانه براي مقابله با كرونا، پرهيز از تجمع و تردد در اماكن پرازدحام است. تمهيدات خوبي نيز انديشيده شده است. مدارس و دانشگاهها و جلسات براي پيشگيري لغو شده است و بايد اين روند ادامه داشته باشد.» بختيار خاطرنشان كرد:«كنار اين تمهيدات نبايد فضاي كسب وكار كشور دچار اختلال شود. براي دانشآموزان و دانشجويان بايد امكان تحصيل از راه دور با استفاده از فناوريهاي نوين فراهم شود.»
نماينده اصلاحطلب مردم گلپايگان و خوانسار تصريح كرد:«براي ادارات نيز با استفاده از سيستمهاي نوين ميتوان كار را جلو برد. استفاده از اپليكيشنها و كسب وكارهاي اينترنتي راهكارهايي است كه در شرايط كنوني ميتواند موثر باشد. خيلي از بخشها ميتوانند با استفاده از اپليكيشنهاي نوين وارد عرصه خدمترساني شوند.» اين عضو كميسيون انرژي مجلس در ادامه تاكيد كرد:«دولت و وزارت ارتباطات آمادگي لازم را به لحاظ پهناي باند و اپليكيشنهاي بهروز دارد تا خدمات به صورت الكترونيك به مردم ارايه شود. وزير ارتباطات نيز اعلام آمادگي كرد تا اين امر انجام شود.» بختيار در پايان گفت:«جلسات ميتواند به صورت غيرحضوري برگزار شود و كارها نبايد مختل شود؛ بلكه با استفاده از امكانات و تكنولوژي روز ميتوان خدمترساني را ادامه داد.»