• 1405 سه‌شنبه 28 مهر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4741 -
  • 1399 يکشنبه 23 شهريور

رمز موفقيت در كار گروهي

سيد ابوالفضل ميرقاسمي |يكي از گزاره‌هاي رايج در ادبيات توسعه، اين است كه ايراني‌ها در كار گروهي ضعيف هستند و دلايل زيادي هم براي توجيه آن آورده مي‌شود نظير هوش نسبتا بالاي ايراني‌ها كه فكر مي‌كنند به تنهايي مي‌توانند از پس كل كار برآيند. موانع فرهنگي و اجتماعي(حساسيت‌ها و برخي اختلافات قومي و قبيله‌اي) موجود كه حتي در فضاي ورزش كشور هم حاكم است(معمولا ايراني‌ها در ورزش‌هاي انفرادي موفق‌تر از ورزش‌هاي تيمي هستند) ضعف نظام آموزشي ما كه بيشتر روحيه فردگرايي، مدرك‌گرايي و رقابت(به جاي رفاقت، دوستي و كار جمعي) را ترويج مي‌كند.
وقتي در پروژه بين‌المللي مناريد همكاري داشتم، مشاور خارجي ما(آقاي Jitendra Sinha از كشور هندوستان) نكته جالبي را در خصوص كار گروهي و تضمين موفقيت آن اشاره كردند كه به نظرم دانستن آن براي همگان مي‌تواند مفيد باشد.
انجام كار گروهي(تيمي) شامل مراحل ذيل است:
الف- مرحله تشكيل گروه: 
در اين مرحله متناسب با هدف از انجام يك مطالعه و يا اجراي يك پروژه، تخصص‌هاي مختلف مورد نياز و نيروهاي پشتيبان(اداري و مالي و...) شناسايي شده و جذب(استخدام) مي‌شوند و تيم كاري شكل مي‌گيرد.
ب- مرحله بروز اختلاف نظرات درون گروهي: 
در ابتداي كار، اعضاي گروه چون داراي سوابق تحصيلي و تجربي متفاوتي هستند ممكن است در خصوص نحوه انجام كار دچار اختلاف نظر و يا اختلاف سليقه شوند و هر كسي فكر كند كه روش پيشنهادي خودش، مناسب‌تر و بهتر است لذا دچار بحث و جدل‌هاي كارشناسي و اختلاف نظر مي‌شوند حتي ممكن است بعضي از آنها قهر كنند و يا از ادامه همكاري انصراف دهند.
ج- مرحله قاعده‌گذاري و توافقات درون‌ گروهي : 
كشمكش‌هاي درون‌گروهي سبب ركود و حتي توقف كار مي‌شود لذا مديران پروژه تصميم مي‌گيرند كه پس از رسيدن به توافقات داخلي و اجماع در خصوص نحوه انجام كار، قواعد و ضوابطي را تدوين كنند تا نقش هر عضو گروه، گردش كار و نحوه كنترل و ارزيابي كارها مشخص شود و حتي‌الامكان از بروز تنش‌هاي داخلي(كه مخل كار گروهي است) اجتناب شود.
 د- مرحله اجرا و عملكرد: 
با توجه به مشخص شدن قواعد بازي، تقسيم كار و تعيين نحوه گردش كار، تدوين ضوابط و مقررات درون‌گروهي و دادن اختيار و مسووليت لازم به اعضاي گروه، گروه كاري به صورت فعال و منسجم وارد مرحله اجراي برنامه و يا پروژه مي‌شود و مي‌تواند عملكرد موفق و موثري داشته باشد.
چنانچه حين اجراي برنامه، مشخص شد كه روش كار انتخاب شده داراي نواقصي است و كارايي لازم را ندارد با همفكري و هم‌انديشي اعضاي گروه، اصلاحات لازم اعمال شده و روش كار منطبق با شرايط محيطي و يا شريط اجتماعي- اقتصادي منطقه هدف، اصلاح و بهنگام مي‌شود تا دستيابي به هدف مورد نظر تسهيل و ميسر شود.
اميد است با تمرين كار گروهي و اجتناب از منيت‌ها و خودخواهي‌ها، بستر لازم جهت حصول موفقيت در زمينه كار گروهي بيش از پيش فراهم شود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون
وب گردی
ارائه خدمت حساب وكالتی در بانك ملت برای خرید خودروهای وارداتی از طریق سامانه اتونوین توسعه آموزش دیجیتال و مسئولیت اجتماعی همراه اول؛ از توزیع سیم‌کارت نوجوان تا بورسیه ۱۰ هزار دانش‌آموز محروم از تحصیل در «آی‌نو» سرگذشت دومان سهند؛ از تالیف کتاب‌های اقتصادی تا مشاوره سرمایه‌گذاری علائم سرطان مغز استخوان در آزمایش خون چیست؟ بانک ملت بیشترین تسهیلات ازدواج و فرزندآوری را در بین بانک های کشور پرداخت کرد/ اعطای ۳۵.۴ همت تسهیلات طی ۶ ماه به ۱۵۶ هزار متقاضی هزارمین کارآموز؛ نقطه عطف پنج سال فعالیت آکادمی همراه اول انتصاب مدیران جدید چهار منطقه امور شعب / اکبری: چابک‌سازی و بهره‌وری، اولویت بانک ملی ایران است پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری ارزی «ملی کیمیا» از طریق شعب بانک ملی ایران وصول ۲ هزار میلیارد تومان از مطالبات بانک دی با حمایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بانک دی بازویی توانمند در خدمت‌رسانی به جامعه ایثارگری است