دفتر سعيد جليلي ميزبان نشستي با محوريت فعاليت شهرداري و شوراهاي شهر بود
سايه «دولت سايه» بر «بهشت»
سعيد جليلي كه يكي از گزينههاي جدي اصولگرايان براي كانديداتوري در انتخابات رياستجمهوري 1400 است، فعاليتهاي خود و تشكيلات موسوم به «دولت در سايه» را دوچندان كرده است. اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام هم به نظر ميرسد كه مانند ديگر كانديداها در حال بررسي شرايط است و چنانچه بتواند پشتپرده جريانهاي مختلف اصولگرايي را راضي كند، حتما تا آخرين روز انتخابات در صحنه باقي ميماند. البته معلوم شده او از الان حاميان جدي دارد، چرا كه جريان پايداري به عنوان يك تشكيلات قوي و البته ناسازگار در اصولگرايان قصد دارند از او حمايت كنند. جليلي از معدود چهرههاي اصولگرايي شناخته ميشود كه سابقه ديپلماتيك دارد. او سالها در جريان مذاكرات هستهاي مسوول ارشد تيم مذاكرهكنندگان بود ولي پس از مدتها نتوانست مساله هستهاي ايران را به سرانجام روشني برساند. اما او پس از اينكه نتوانست خود را به پاستور برساند، براي خود دولتي مستقل تاسيس كرد؛ دولتي كه البته يك قيد در سايه نيز به همراه خود داشت. طي سالهاي گذشته او تلاش كرده در حوزههاي مختلف با همين عنوان دولت در سايه فعاليت كند. جليلي پيش از اين جايي گفته بود كه معني دولت در سايه به معناي يك گفتمان و تفكر است كه كسي اين ادعا و دغدغه دلسوزي براي انقلاب دارد در رابطه با مسائل كشور بيتفاوت نباشد. او همچنين در نشستي ديگر به بيان اصول كلي دولت سايه پرداخته و اعلام كرده بود: «آن چيزي كه ما در اينجا تحت عنوان دولت سايه مطرح كرديم، نه حزب است و نه تشكيلات، بلكه يك گفتمان است. به اين معني كه فرد سايه به سايه روند تحولات را دنبال كند و در حد وسعش بر مسير حركت انقلاب اسلامي تاثير مثبت بگذارد.»
البته در مقاطع منتهي به انتخابات مانند اكنون فعاليت او شدت گرفته است. اين در حالي است كه سال آينده انتخابات رياستجمهوري و شوراهاي اسلامي شهر و روستا همزمان برگزار ميشوند و از همين حالا جريانهاي سياسي فعاليت خود را دوچندان كردهاند تا بتوانند سهم بيشتري از اين انتخابات را به خود اختصاص دهند. ديروز هم جليلي به همراه جمعي از يارانش نشستي را با همين عنوان برگزار كرد و دفتر جليلي ميزبان چهرههايي از دستگاههاي مختلف بود و بهانه برگزاري آن نيز پيگيري طرح اصلاحي ماده 100 قانون شهرداريها در مجلس يازدهم عنوان شد. در اين جلسه نصرالله پژمانفر، رييس كميسيون اصل 90، علي خضريان سخنگوي كميسيون اصل 90، اقبال شاكري عضو كميسيون عمران از مجلس شوراي اسلامي، محمدحسن پيرزاده مديركل حقوقي و امور مجلس ديوان عدالت اداري، محمد سالاري عضو شوراي شهر تهران و رييس كميسيون شهرسازي اين شورا به همراه امير مغانلو مديركل امور اجرايي كميسيون ماده 100 شهرداري تهران حضور داشتند و به ارائه نقطهنظرات خود در اين نشست پرداختند. برخي از افراد حاضر در اين جلسه از چهرههاي نزديك به جليلي و همفكر با او هستند، از اين جهت شايد چندان محل تعجب و پرسش نباشد. مثلا حضور نصرالله پژمانفر رييس كميسيون اصل 90 در اينگونه جلسات اتفاقي تازه نيست، چراكه او سال قبل در آستانه انتخابات مجلس دهم نيز حضور و مشاركت فعالي در جلسات دولت در سايه سعيد جليلي داشت. سال گذشته برخي منابع خبري گزارش دادند كه نصرالله پژمانفر ليدري تعدادي از نمايندگان عضو فراكسيون اصولگرايان ولايي مجلس دهم را براي حضور در جلسات دولت سايه برعهده دارد. اعتمادآنلاين همان زمان گزارش داد كه تعدادي از نمايندگان به صورت ثابت در اين جلسات حضور دارند و فقط تعداد اندكي از اين نمايندگان در جلسات مختلف تغيير ميكنند. بررسي كليات بودجه سال ۹۹ و تدوين چند طرح و پيشنهاد، كمك به معيشت خانوار ايراني و ارائه دو طرح عملياتي، اجراي طرح اصلاح قيمت بنزين و حذف 4 صفر از پول ملي ازجمله دستوركارهاي دولت در سايه جليلي در سال گذشته بود. با اين حال حضور محمد سالاري به عنوان يك عضو شوراي شهر تهران كه با ليست اميد راهي خيايان بهشت شده، خود محل پرسش و بررسي دارد. او در اين جلسه با دفاع از عملكرد قوه قضاييه گفته است: «دغدغه عمومي ايجاد شده براي جلوگيري از تخلفات ساختماني يك گام رو به جلو در مديريت جديد قوه قضاييه است. او در اين باره افزود: اصلاح اين قانون از دوره چهارم شوراي شهر همواره مطرح بوده و امروز نيز حضور برخي چهرهها در مجلس كه داراي سابقه در مديريت شهري هستند، فرصت مهمي است كه بايد به نحو احسن استفاده شود.»
جليلي در نشست ديروز به بيان نقطه نظرات خود درباره ماده 100 قانون شهرداريها پرداخته است. با توجه به در پيش بودن انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا ميتوان سخت بتوان اين جلسه را فارغ از مباحث انتخاباتي تحليل كرد، چراكه دوره قبل، اصولگرايان در شهرهاي مختلف شكستي سنگين از اصلاحطلبان محتمل شدند و احتمالا اين دوره قصد جبران دارند.