رستم قاسمي، وزير نفت احمدينژاد تلويحا گفته به انتخابات ۱۴۰۰ فكر ميكند
مدير نفتي در مسير پاستور؟
در يكسال گذشته بارها نامش در ميان كانديداهاي احتمالي انتخابات رياستجمهوري ديده و شنيده شد، واكنشي رسمي مبني بر تاييد يا تكذيب از او و نزديكانش هم انجام نشد تا ديروز كه در گفتوگويي با يك رسانهاي اصولگرا اعلام كرد كه به انتخابات ۱۴۰۰ فكر ميكند. رستم قاسمي، وزير نفت دولت محمود احمدينژاد البته به اين صراحت هم از انتخابات رياستجمهوري نگفته است. قاسمي در گفتوگوي تفصيلي كه با خبرگزاري فارس داشته، در پاسخ به اين پرسش كه باتوجه طرح نامتان به عنوان يكي از نامزدهاي انتخابات رياستجمهوري، آيا به كانديداتوري در ۱۴۰۰ فكر ميكنيد يا خير، گفت: «هر كسي ممكن است به خيلي چيزها فكر كند، فكر كردن مشكلي ندارد.» اين پاسخ اگرچه تلويحي اما نشان ميدهد تاييد برنامهاش براي انتخابات ۱۴۰۰ هر چند در لفافه را نشان ميدهد. كما اينكه پيش از اين نيز خبرهاي غيررسمي حاكي از آن بود كه فعاليت انتخاباتياش را آغاز كرده و گفته ميشود كه اتاق فكر انتخاباتي او با همراهي جمعي از اعضاي هيات دولت محمود احمدينژاد و نزديكان به جبهه پايداري تشكيل شده است. رستم قاسمي نهمين وزير نفت جمهوري اسلامي است كه سالهاي ۹۰ تا ۹۲ با دولت دوم محمود احمدينژاد همكاري كرد. او در زمره مديران نفتي است كه گفته ميشود ارتباطات خوبي در حوزه فروش نفت در زمانه تحريم دارد. اما رستم قاسمي بيش و پيش از آنكه در زمره مديران اجرايي قرار بگيرد و همچنين به عنوان مديري نفتي شناخته شود.
او در سال ۶۰ به عضويت سپاه پاسداران درآمد و مدتها در نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي فعاليت كرده است. پس از دوران جنگ 8 ساله هم به قرارگاه خاتمالانبيا ميپيوندد و در سال ۸۶ نيز به عنوان فرمانده اين قرارگاه منصوب ميشود.
او در فهرست تحريمهاي شوراي امنيت سازمان ملل، ايالات متحده امريكا و اتحاديه اروپا قرار دارد. همچنين نام رستم قاسمي، سال ۲۰۱۳ در فهرست ۵۰۰ فرد قدرتمند جهان به انتخاب نشريه سياسي-اقتصادي فارنپاليسي قرار گرفت و جالب آنكه در كارنامه كاري او كه وزير نفت احمدينژاد بوده، سابقه حضور در دولت حسن روحاني در مقام مشاور نيز ديده ميشود؛ آن هم مشاوري كه از معاون اول اصلاحطلب دولت اعتدالي حسن روحاني حكم گرفته است. آبانماه ۹۲ اسحاق جهانگيري در حكمي براي رستم قاسمي نوشت: «عنايت به اولويت دولت در توسعه روابط اقتصادي دو كشور دوست و برادر جمهوري اسلامي ايران و جمهوري عراق لازم است با بهرهگيري از مجموعه توانمنديهاي دو كشور، در جهت رفع موانع و گسترش روابط اقتصادي دو كشور و اعتلاي اين روابط با همكاري بخشهاي دولتي و خصوصي اقدام كرده و با رعايت اصول قانونمداري، اعتدالگرايي و منشور اخلاقي دولت تدبير و اميد، منشا تحولات و خدمات بيشتري باشيد.» قاسمي شايد به واسطه سابقه فعاليتش در حوزه نفت براي اصولگرايان گزينه مناسبي به شمار آيد؛ آن هم در شرايط تحريمي كه فروش نفت جمهوري اسلامي با مشكلات و مصايب بسياري همراه شده است.