ادامه از صفحه اول
به بهانه روز جهاني مالكيت فكري
مراكز داده چون ذينفع اصلي مصرف محتوا هستند بايد مسووليت آن را هم بپذيرند و كنترل فضاي مجازي فقط با در نظرگرفتن مسووليت قانوني براي اين مراكز ممكن خواهد بود. البته نبايد از اين نكته غافل شويم كه برخي از مراكز داده نسبت به عدم برخورد قانوني تنظيمگران با رقباي آنها كه به صورت شناختهشدهاي در ايران فعاليت غيرقانوني دارند، گلهمند هستند. نهادهاي تنظيمگر ميگويند كه اگر بروز هرگونه تخلفي براي آنها ثابت شود، به سرعت اقدامات لازم را انجام ميدهند؛ بااين حال عدم وجود فناوريهاي تنظيميار در اين حوزه، مسدود كردن سايتهاي آپلود محتواي غيرقانوني را براي تنظيمگران دشوار كرده و هماكنون تنها به صورت دستي از فعاليت اين سايتها جلوگيري ميشود. البته در اين زمينه وجود يك خلأ قانوني نيز احساس ميشود: در قانون براي كساني كه محتواي ناقض كپيرايت را دانلود ميكنند مجازات پيشبيني نشده و اين باعث ميشود كه همواره بازاري براي فعاليت غيرقانوني سودجويان وجود داشته باشد.
مركز توسعه فرهنگ و هنر در فضاي مجازي يكي از اولويتهاي اصلي خود را حمايت از توسعه فناوريهاي تنظيميار قرار داده و فناوريهايي كه در اين راستا موردحمايت قرار گرفتهاند، اكنون مراحل آزمايشي را طي ميكنند. البته اين چالش وجود دارد كه اگر اقبال بخش خصوصي نسبت به توسعه اين فناوريها وجود نداشته باشد و فناوريها صرفا با حمايت تنظيمگران ارايه شوند؛ چنين فناوريهايي نه تنها نميتوانند خود را با تغيير و تحولات پرسرعت عصر ديجيتال هماهنگ كنند - كه به معناي ناكارآمدي اين فناوريها خواهد بود- بلكه با گذشت زمان مديريت اين بخش به باري بر دوش نهادهاي عمومي نيز تبديل خواهد شد.
از تجربهها استفاده كنيم!
نبايد از ياد برد كه صنايع مرتبط با كپيرايت (همچون صنعت موسيقي، فيلم و سريال) جايگاه خاصي در اقتصاد كشورهاي توسعه يافته دارند. اين روزها دانلود غيرقانوني محتوا بخش بزرگي از سود اين صنايع را در كشور ما بر باد ميدهد و بدون وجود فناوريهايي كه بتوانند در فضاي بدون مرز اينترنت دوام بياورند؛ نميتوان آينده روشني براي صنايع توليدكننده آثار ادبي، هنري و علمي تصور كرد. امروزه پلتفرمهايي همچون يوتيوب و فيسبوك براي جلوگيري از نقض كپيرايت از فناوريهاي تنظيميار استفاده ميكنند و حذف محتواي صوتي و تصويري ناقض كپيرايت سرعت و دقت بيشتري پيدا كرده است. به نظر ميرسد استفاده از فناوريهاي تنظيميار ميتواند راهگشاي معضل كپيرايت در ايران نيز باشد.
معلمان و معلمي در سال تحصيلي كرونايي
در اتاق شيشهاي آموزش آنلاين در مقابل چشمان ناظر والدين، ميليونها سندي ساخت براي اعتراف به ارزش و سختي و اهميت كار معلمي و معلمان.
ترديدي نيست كه بايد امسال را همانگونه كه قدرشناسانه سپاسگزار كادر بهداشت و درمان بوديم مهربانانه و مشفقانه و همدلانه روز معلم را به همه معلمان اين سرزمين تبريك بگوييم و قدردان زحمتهاي آنان باشيم و از مسوولان بخواهيم كه حداقل امسال از تعارف و شعار و وعده پرهيز كنند و براي معلمان و معلمي كارهاي شايسته انجام دهند و قدمهاي بايستهاي بردارند تا انگيزه و اميدي را كه فرداي ما نيازمند آن است از ذهن و زبان و قلم معلمان بر ذهن و جان دانشآموزان جاري و ماندگار شود.