تبديل 4 هزار مدرسه سنگي، 4 هزار ميليارد تومان ميخواهد
گروه اجتماعي| مهرالله رخشانيمهر در جلسه امضاي تفاهمنامه همكاري سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور با سازمان امور عشاير ايران، در دفتر رييس مجلس شوراي اسلامي، حل مساله مدارس عشايري را اولويت برنامههاي سال ۱۴۰۰ دانست.
به گزارش مركز اطلاعرساني و روابط عمومي وزارت آموزشوپرورش، مهرالله رخشانيمهر در جلسه امضاي اين تفاهمنامه كه رييس مجلس شوراي اسلامي و اعضاي فراكسيون عشاير مجلس شوراي اسلامي نيز حضور داشتند، گفت: سال 1400 را به نام مدارس عشايري نامگذاري كردهايم و هدفگذاري ما، حلوفصل وضعيت اين مدارس است كه اميدواريم به واسطه اين تفاهمنامه همكاري بتوانيم زودتر اهداف اين بخش را محقق سازيم. او به وضعيت مدارس ابتدايي عشايري اشاره كرد و ادامه داد: در بحث مدارس عشايري بايد درباره دورههاي آموزشي به تفكيك صحبت كنيم. در مورد مقطع ابتدايي بايد دسترسي دانشآموزان را به مدرسه فراهم كنيم كه پيش از اين هميشه استفاده از كانكس در دستور كار آموزشوپرورش بوده است. رخشانيمهر با بيان اينكه مشكل ما در مناطق عشايري وجود مدارس سنگي است، افزود: در برخي مناطق عشايري، در ساخت مدرسه از سنگ به عنوان مصالح غالب منطقه استفاده شده است: «در اين مناطق، امكان جابهجايي مصالح فراهم نيست و براي حمل كانكس نيز مجبوريم براي فراهم كردن امكانات از بالگرد استفاده كنيم اما در هر حال سعي شده است براي دوره ابتدايي از هر روشي استفاده شود تا امكانات لازم را فراهم كنيم.» معاون عمراني وزير آموزشوپرورش با تاكيد بر اينكه بايد مساله مدارس سنگي را حل كنيم، افزود: 4 هزار مدرسه سنگي در مناطق عشايري داريم كه عمدتا در خوزستان، چهارمحال و بختياري، كهگيلويه و بويراحمد، آذربايجان غربي، خراسان شمالي و خراسان جنوبي پراكنده است. برآورد اعتبار براي اين موضوع حدود 4 هزار ميليارد تومان است تا براي ساخت مدارس يك تا سه كلاسه اقدام شود.
رخشانيمهر همچنين درباره مدارس دوره اول و دوم متوسطه عشايري گفت: پيشنهاد ما در اين دورههاي تحصيلي، خوابگاه شبانهروزي است؛ عمدتا در استانهايي مانند سيستان و بلوچستان ناچاريم كه از مدارس شبانهروزي استفاده كنيم.