• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۷ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4936 -
  • ۱۴۰۰ سه شنبه ۴ خرداد

اعتبار آسوشيتد پرس قرباني حمايت بي‌‌چون‌ و چراي واشنگتن از تل‌ آويو

روزنامه نيويورك‌تايمز خبر داده كه مقامات رژيم صهيونيستي در جلسات خصوصي خود از هدف قرار دادن ساختمان 13 طبقه الجلا در غزه كه دفتر خبرگزاري آسوشيتدپرس و شبكه الجزيره بوده، ابراز پيشماني كرده‌‌اند. اين اظهار پشيماني پس از آن انجام شد كه فلسطيني‌ها آوارهاي اين ساختمان را از خيابان جمع‌آوري كردند. 
البته موضع رسمي تل‌آويو اين است كه حمله به اين ساختمان به اين دليل انجام شده كه گروه حماس در آن ساختمان دفتر داشته است. اما روزنامه نيويورك‌تايمز كه توانسته با برخي از مقامات اسراييلي گفت‌وگو كند به نقل از يكي از اين مقامات خبر داده كه اين حمله اشتباه بوده و باعث شده به اعتبار رژيم صهيونيستي ضربه وارد كرده و ادعاهاي تل‌آويو در خصوص حمله به مواضع حماس را بي‌اعتبار كند.گروه حماس اما اعلام كرده هيچ دفتري در ساختمان مذكور نداشته است. يكي از مقامات حماس در گفت‌وگويي با روزنامه انگليسي تلگراف گفته كه اسراييل مسوول آغاز درگيري‌ها در غزه بوده و اين رژيم در حال بازي با آتش است. 
پس از حمله تل‌آويو به برج الجلا، خبرگزاري آسوشيتدپرس نيز ادعاي اسراييل در خصوص حضور حماس در اين برج را رد كرده است.  اما رسانه‌هاي دست راستي امريكا و يكي از كاركنان اخراجي اين خبرگزاري سعي كردند بر آتش اين اتهامات بدمند تا آنجا كه خبرگزاري آسوشيتدپرس را متهم كردند كه از حماس حمايت مي‌كند. اين اقدام علاوه بر حمايت از اقدام اسراييل تبعاتي ديگري نيز دارد و آن هم اينكه حمله به ساختمان‌هاي مسكوني و غيرنظامي را توجيه مي‌كند. كمپين عليه خبرگزاري آسوشيتدپرس همچنان ادامه يافت تا جايي كه يكي از گروه‌هاي دست راستي حامي اسراييل، اطلاعاتي را درباره اميلي وايلدر، يكي از كاركنان اين خبرگزاري با دو گروه حامي فلسطين به نام‌هاي دانشحويان حامي عدالت در فلسطين و صداي يهوديان براي صلح منتشر كرد. متعاقب انتشار اين اطلاعات، ‌خبرگزاري آسوشيتدپرس تحت فشار قرار گرفته و وايلدر را اخراج كرد. 
اما اين آغاز ماجرا بود. اين اقدام آسوشيتدپرس بسيار مورد انتقاد قرار گرفت. فعاليت‌هاي وايلدر در دفاع از حقوق مردم فلسطين مربوط به زماني مي‌شد كه او در ايالت آريزونا دانشجو بود و وايلدر سال‌ها بعد به جرگه روزنامه‌نگاران پيوست. به اين ترتيب حالا ديگر اين خبرگزاري آسوشيتدپرس به عنوان يكي از معتبرترين خبرگزاري‌هاي جهان بود كه شهرت‌اش لكه‌دار شد چراكه تحت فشار يك عامل خارجي خلاف سياست‌هاي خود عليه يكي از كاركنان خود اقدام كرده بود. 
نكته ديگر از حمله اسراييل به برج الجلا اين بود كه اين حمله به نوعي در خطر قرار دادن جان شهروندان امريكايي نيز بود. به همين دليل سناتور باب مندز، رييس كميته روابط خارجي مجلس سناي امريكا در اظهاراتي نادر به اين اقدام اسراييل اعتراض كرد. جو بايدن، رييس‌جمهوري امريكا كه در آن روزها كاملا از اقدامات اسراييل حمايت مي‌كرد نيز در سخناني از اقدام اسراييل در به خطر انداختن جان روزنامه‌نگاران ابراز نگراني كرد. البته حاميان اسراييل نيز بيكار ننشستند و سعي كردند با انتشار اطلاعاتي، ضد حمله‌اي تدارك ببينند. آنها ادعا كردند كه حماس از 5 سال پيش در آن ساختمان سلاح و مهمات جاسازي كرده است. آنها به اظهارات سال 2014 يكي از خبرنگاران سابق آسوشيتدپرس اشاره كردند. متي فريدمن در آن زمان گفته بود كه در شيوه كاري اين خبرگزاري نوعي خصومت و دشمني با يهوديان ديده مي‌شود. فريدمن كه خودش قبل از آنكه وارد كار روزنامه‌نگاري شود، مدتي در ارتش اسراييل خدمت مي‌كرد در آن زمان مدعي شده بود كه اين خبرگزاري مانع انتشار چندين حمايت از اسراييل همچنين چندين گزارش در انتقاد حماس را گرفته بود. به هر حال اين اظهارات موجب نمي‌شود ساختمان يك رسانه به عنوان يك هدف نظامي قلمداد شود. آسوشيتدپرس بيش از 15 سال پيش از آن ساختمان به عنوان دفتر خود استفاده مي‌كرد. 
اما واقعيت اين است كه اين ادعاها آسوشيتدپرس را در موضع دفاعي قرار داد و در آن سو نيز رسانه‌هاي دست راستي نظير New York Post، Epoch Timeو The Blaze در همه گزارش‌هايشان به ادعاهاي فريدمن اشاره و سعي كردند، حمله به برج الجلا را توجيه كنند. پس از آن روزنامه‌هاي جروزلوم پست، نشنال اينترست، نشنال ريويو و ديلي ميل نيز در روزهاي آينده اين خط خبري را ادامه دادند. متي فريدمن نيز خود وارد معركه شد و در اظهاراتي ضد و نقيض گفت:«برخلاف آنچه كه اين روزها به من نسبت داده مي‌شود من در سال 2014 نگفتم كه حماس از همان ساختمان عليه اسراييل عمليات مي‌كرد اما براساس گفت‌وگويي كه اخيرا با يكي از دوستانم داشتم كه با نحوه تصميم‌گيري ارتش اسراييل آشناست، مي‌توانم بگويم كه حماس در آن ساختمان دفتر داشت». 
به ‌تدريج توجه ديگر رسانه‌ها نيز به موضوع جلب شد. برايان استلتر، خبرنگار شبكه سي‌ان‌ان با اشاره به ادعاي فريدمن و بدون اشاره به اينكه اين ادعاها از كجا نشات مي‌گيرد آنها را تكرار كرد. استلتر در سخناني گفت:«از ساختمان به سوي اسراييل راكت شليك مي‌شد و دفتر خبرگزاري چشمان خود را به روي اين اتفاق بسته بود. حالا درباره عملكرد دفتر خبرگزاري در غزه ابهامات اساسي وجود دارد». كمپين عليه آسوشيتدپرس حتي به راهروهاي كنگره امريكا نيز كشيده شد. سناتور تام كاتن كه از چهره‌هاي مشهور حامي اسراييل محسوب مي‌شود در سخناني گفت:«چرا آسوشيتدپرس بايد دفترش را با حماس به اشتراك بگذارد؟ مطمئنا خبرنگاران اين خبرگزاري مي‌دانستند، همسايه‌شان كيست. آيا آنها نمي‌دانستند توسط گروهي كه امريكا آنها را تروريست مي‌داند به عنوان سپر انساني مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند؟ آيا خبرگزاري تلاش كرده اين مساله را در طول اين سال‌ها مخفي نگه دارد؟ من فكر مي‌كنم كه آسوشيتدپرس بايد به سوالاتي كه ممكن است ناخوشايند باشند، جواب دهد.» سخنان كاتن نشان داد كه حتي اعضاي كنگره امريكا بيش از آنكه به امنيت روزنامه‌نگاران امريكايي اهميت بدهند، مراقب هستند مبادا شهرت اسراييل لكه‌دار شود!
اما حالا مقامات اسراييل مي‌گويند، حمله به برج الجلا اشتباه بود و از اين اقدام پشيمان هستند. رونن برگمن، روزنامه‌نگار اسراييلي با حضور در تلويزيون ملي اسراييل در خصوص اين اقدام گفت:«اين اقدام ارتش اسراييل صرفا موجب شد كه رابطه اسراييل با رسانه‌ها خدشه‌دار شود. آن هم بر سر ادعايي كه اساسا صحت نداشت». 
البته اين تنها ارتش اسراييل نبود كه دفتر خبرگزاري امريكايي آسوشيتدپرس را بمباران كرد بلكه اين خبرگزاري از سوي رسانه‌هاي داخلي امريكا نيز براي بار دوم بمباران شد. بمباران نخست آسيب‌هايي فيزيكي به اين خبرگزاري وارد كرد و بمباران دوم شهرت و اعتبار اين رسانه‌ را هدف قرار داد. علاوه بر اين، اين رخدادها نشان داد كه از نظر رسانه‌هاي امريكايي هيچ چيزي نمي‌تواند بالاتر از دفاع از اسراييل قرار بگيرد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون