• ۱۴۰۳ شنبه ۸ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4947 -
  • ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۹ خرداد

ادامه از صفحه اول

بالاتر از سياهي رنگي نيست!

نوروز سال پيش آغازي شد بر ورود ويروس كرونا به شهرهاي استان و نوروز امسال نيز مقدمه‌اي بود براي گسترش دامنه شيوع به روستاهاي اين استان محروم كه داراي پايين‌ترين شاخص‌هاي درماني در سطح كشور است و حاكم شدن وضعيت قرمز.
طبق آمارهاي موجود رسمي بيش از يك ميليون تردد فقط در ايام تعطيلات نوروز امسال در مبادي ورودي و خروجي سيستان و بلوچستان در مسيرهاي زميني به ثبت رسيده. اگر حجم تردد از طريق مسيرهاي هوايي و دريايي استان نيز كه همانند آمارهاي زميني حكايت از رشد چشمگيري در انتهاي سال گذشته و ابتداي امسال دارد به اين آمار اضافه شود آنگاه پاسخ داده خواهد شد لااقل به بخشي از چرايي اين روزهاي پي در پي قرمز كرونايي كه برخي از شهرهاي سيستان و بلوچستان را درگير خود كرده.
اكنون در شهرهاي قرمز اين استان متاسفانه ظرفيت تخت‌هاي بيمارستاني بخش كرونا تكميل شده اما به‌رغم هشدارها در اين خصوص بي‌توجهي نسبت به رعايت نكردن پروتكل‌هاي بهداشتي و استفاده نكردن از ماسك در اماكن عمومي كماكان به قوت خود باقي است، بنابراين اين بي‌توجهي‌ها مي‌تواند ضريب خطر مواجهه مناطق درگير را با بحران بالا ببرد.
سواي اين موارد يكي ديگر از عوامل مهم دخيل در گسترش شيوع كرونا و پايدار ماندن شرايط قرمز در من طقه ناتواني در كنترل و محدود‌سازي تجمعات مذهبي و رونق برگزاري مراسم‌هايي نظير عروسي و عزا در ايام نوروز و ابتداي سال جاري بود.
اگر از همان ابتداي سال مطابق با دستورالعمل‌هاي ستاد ملي مبارزه با كرونا با متخلفان و ناقضان نظم عمومي برخورد قانوني لازم انجام مي‌گرفت و محدوديت در برگزاري اين‌گونه مراسم‌ها و تجمعات اعمال مي‌شد اكنون هرگز چنين شاهد مرگ تلخ هم استاني‌هاي خويش نمي‌بوديم.
باري؛ «آب رفته به جوي باز نمي‌گردد» اكنون براي كاستن از بار تبعات اين وضعيت بهتر است قبل از هر اقدام نخست اقلام دارويي مورد نياز بيماران كرونايي به مراكز بهداشتي و درماني موجود در روستاها تامين شود، چراكه يكي از مهم‌ترين عامل گسترش ويروس در روستاها و عدم مراجعه به مراكز درماني ناتواني از پرداخت هزينه‌هاي اوليه درمان است. 
حال بايد توجه داشت آنچه بر نگراني‌ها در اين خصوص و پيچيدگي اوضاع فعلي افزوده روند كند واكسيناسيون در استان است و سپس خودداري گروه‌هاي هدف از دريافت واكسن به دليل سطح آگاهي پايين در منطقه و نيز شيوع باورها غلط و‌ پذيريش بي‌چون و چراي شايعات مجازي. به هر روي مادامي كه اولويت برنامه‌هاي ما آموزش در جامعه نباشد و ارتقاي سطح آگاهي مردم ،همواره اين مثل ورد زبان‌ها باقي خواهد ماند كه«بالاتر از سياهي رنگي نيست» يعني كرونا نيز روي تورم و گراني و خشكسالي و كم آبي و بي‌برقي! يعني اينها نتوانستند ما را از پاي درآورند كرونا نيز نخواهد توانست!

در سوك دكتر قره‌ياضي

اين از ويژگي‌هاي بارز شخصيت كامل آقاي قره‌ياضي بود. به خاطر دارم كه يكي از همسنگران ايشان مي‌گفت با وجود بسياري مخالفت‌ها زماني كه او را به عنوان مسوول دفاعي دانشگاه انتخاب كردند، مرتب خلاقيت‌هايي از مرحوم ديدند كه هيچگاه از تصميم‌شان پشيمان نشدند. دكتر قره‌ياضي آدم جمع‌گرايي بود و دوست داشت شبكه درست كند.
ايشان در واقع از شخصيت‌هاي علمي بودند كه فعاليت سياسي هم داشتند و اين دو جنبه يعني از يك طرف فعاليت‌هاي علمي و از يك طرف فعاليت‌هاي سياسي، در وجود ايشان تجميع شده بود. 
آقاي دكتر قره‌ياضي اصلاح‌طلب بود؛ اصلاح‌طلب به معني واقعي كلمه. اصلاح‌طلبي را زندگي مي‌كرد. او دنبال خط سياسي نبود كه از طريق آن به جايي برسد؛ به باورهايش بسيار اعتقاد داشت. دكتر قره‌ياضي همچنين از بنيانگذاران انجمن مدرسين بود و حتي لوگوي انجمن گيلان دستخط ايشان بود. در اين دست فعاليت‌ها مشاركت مي‌كرد چون اصلاحات را براي بهبود وضع جامعه و برقراري عدالت مي‌خواست. حتي در كار و دفتر شخصي‌شان هم اين مشي مشاركتي جاري بود و مثل يك برادر كاري را از رييس‌ دفترش مي‌خواست يا مثلا خودش زمين را جارو مي‌زد.
اين‌طور نبود كه پست و منصب و مدرك برايش وسيله‌اي باشد كه خود را تافته جدا بافته بداند. به هر حال قره‌ياضي جميع جهات اصلاح‌طلبي بود كه با باور توسعه و پيشرفت و حق‌طلبي براي همه هم در جامعه خدمت كرد، هم در خانه رعايت كرد، هم در روابط اجتماعي كه با ديگران داشتند بروز داد. اصلاح‌طلبي جامع احوال ايشان بوده، هم در سياست و علم و هم روابط اجتماعي و خانواده؛ دقيقا ‌اي كاش همه اصلاح‌طلبان ما اين‌جور بودند و بهترين را براي كشور مي‌خواستند.


كرونا چه بزرگاني را با خود برد

گرچه اكنون دير است، ولي تا ديرتر نشده است بياييد تلاش كنيد كه هر چه زودتر مردم را واكسينه كنيد، چراكه مهم‌ترين كار براي جلوگيري از كرونا همين واكسينه كردن مردم است. اگر كشورهاي فروشنده در ارسال اهمال مي‌كنند بايد به آنان فشار بياوريم، چراكه در برابر مردم مسووليم و البته از توليدكنندگان داخلي نيز بايد بخواهيم به سرعت عمل خود بيفزايند، مردم از شما مي‌خواهند به ويروس كرونا فرصت تازه ندهيد.  

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون