ايران و شكوفايي بهينهسازي بهرهوري از منابع
از سوي ديگر با بالا بردن بهرهوري، تقاضاي برق براي آب شيرينكنها قابل تامين است. اين كار در مقايسه با ساير گزينههاي كم كربن اما پرهزينه مانند انرژي هستهاي كاملا مقرون به صرفه و سودمند است.
ايران با جمعيتي حدود 84 ميليون نفر، كه نيمي از آنها زير 30 سال است، داراي يك بازار مصرف داخلي و نيروي كار بزرگ و جوان است. با توجه به تحريم و دوران انزواي تحميلي از سوي دولت ترامپ(2020-2016) بازار مصرف ايران در جستوجوي هر فرصتي بوده تا درهاي خود را به روي بازارهاي جهاني باز كند. جمعيت جوان با تحصيلات عالي و در كيفيت بينالمللي در ايران پايه گشايش جديد به دنيا خواهد بود.
در دو دهه گذشته نيروي كار ايران تحصيلكردهتر شده، ميزان باسوادي بزرگسالان نزديك به 90 درصد است(ميانگين منطقهاي حدود 80 درصد است). تقريبا 70 درصد نيروي كار ايران داراي حداقل تحصيلات دانشگاهي است و زنان جوان ايراني از نظر پيشرفت تحصيلي با مردان هم سطح و بعضا جلوتر هستند. با اين حال به دلايل عمده فرهنگي فقط نيمي از زنان ايراني با تحصيلات عالي به عنوان نيروي كار فعال هستند در حالي كه اين رقم براي مردان بيش از 80 درصد است. در دهههاي گذشته شرايط بازار كار در ايران به نفع زنان به طور قابل توجهي بهبود يافته و سياستهاي با هدف تشويق مشاركت بيشتر زنان ميتواند با بهرهگيري از تعداد زيادي از زنان تحصيل كرده دانشگاهي كه خارج از نيروي كار هستند به نفع اقتصاد ايران باشد.
بهرهگيري از نوآوري در تامين منابع اوليه انرژي به همراه فضاي اقتصادي مطلوبتر بينالمللي پس از تحريمها و برنامهريزي اقتصادي بهتر داخلي ميتواند به ايجاد مشاغل براي ميليونها ايراني تحصيلكرده دانشگاه كمك كند. طي دو دهه گذشته بازار كار ايران نتوانسته است تعداد زيادي از فارغالتحصيلان دانشگاهي را به طور كامل جذب كند و نرخ رسمي بيكاري در اين گروه حدود 20 درصد بوده است.
فرصت دادن به خلاقيت و عوض كردن ريل توسعه كشور و كارآفريني براي تقويت اقتصاد ايران ميتواند به زندگي بهتر مردم به ويژه نسل جوان بينجامد. اصلاحات مستلزم هزينهها و تغييراتي است اما حتما براي آينده بلندمدت مردم ايران لازم است.