ممنوعيت صادرات تخممرغ تاثيري در بازار نداشت
ناصر نبيپور رييس هياتمديره اتحاديه مرغ تخمگذار تهران اظهار داشت: دولت براي تنظيم بازار داخل، صادرات تخممرغ را متوقف كرده است، درحالي كه اين موضوع تاثيري بر بازار نگذاشته است. وي بيان كرد: بنابر آمار از ابتداي سال ۶۰ هزار تن تخممرغ به بازارهاي هدف صادر شده است. بهرغم افزايش قيمت مصوب ذرت، كنجاله سويا، حملونقل و... دولت قيمت مصوب تخممرغ را اصلاح نكرده است و همواره با قيمت دستوري به دنبال تنظيم بازار است كه با اين وجود توليدكننده رغبتي به توليد ندارد. رييس هياتمديره اتحاديه مرغ تخمگذار تهران افزود: ۵ ماه است كه با كمبود جوجه يكروزه تخمگذار مواجه هستيم و تا مردادماه اين كمبود ادامه دارد البته از ماه جاري شرايط مقداري بهبود مييابد.
واردات ۱۳ ميليون دلاري پوشاك با وجود ممنوعيت
درحاليكه ارديبهشت سال ۱۳۹۸ وزير صمت از ممنوعيت واردات پوشاك و لوازم خانگي خبر داده بود، اما بررسي آمارهاي گمرك و سازمان توسعه تجارت ايران نشان ميدهد در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۲/۷ ميليون دلار و در سال ۱۳۹۸ نيز ۵/۹ ميليون دلار انواع پوشاك وارد كشور شده است. گرچه مقايسه آمار واردات سال ۹۸ و ۹۹ با واردات نزديك به ۶۴ ميليون دلاري سالهاي ۱۳۹۶ و ۱۳۹۵ نشان ميدهد واردات بهطور قابلتوجهي كاهش يافته اما ازآنجايي كه واردات پوشاك ممنوع شده بود انتظار ميرفت كه رقم واردات به صفر برسد.
سركوب قيمت؛ آخرين سنگر براي پنهانكردن سوءمديريت
درحاليكه دامداران به دليل افزايش شديد هزينههاي توليد روزانه در حال زيان هستند و براي كاهش زيان به كشتار دامهاي خود روي آوردهاند دولت بهرغم نظر موافق دستگاههاي مسوول نرخ شيرخام اجازه اصلاح نرخ شير خام را نميدهد. مقاومت دولت در حالي است كه همه دستگاههاي مسوول اذعان دارند كه قيمت فعلي شيرخام با توجه به هزينههاي تمامشده توليد، به زيان دامداران است و صنعت دامپروري كشور را با مشكل جدي مواجه كرده است. بهطوري كه دامداران كه از يك سو ناچار به تهيه نهادههاي دامي با قيمتهاي بسيار بالا هستند و از سوي ديگر شير خام توليدي را با نرخ قبلي به كارخانجات لبني ميفروشند، در دو راهي «ادامه فعاليت با زيان»، يا «راهيكردن گاوها به كشتارگاه»، به راه دوم روي آوردهاند.
كاهش ۱۹،۶ درصدي برداشتهاي آب در برنامه سازگاري با كمآبي
رضا اردكانيان وزير نيرو از كاهش ۱۹.۶ درصدي برداشتهاي آب زيرزميني و سطحي در برنامه سازگاري با كمآبي خبر داد. وي گفت: در برنامه سازگاري با كمآبي، كاهش ۱۹.۶ درصدي به ترتيب از برداشتهاي آب زيرزميني و سطحي، برنامهريزي براي مصارف مختلف كشاورزي، صنعت، فضاي سبز و خدمات شهري و شرب و بهداشت در افق پنجساله برنامهريزي شده است. وزير نيرو اظهار داشت: اجراي اين برنامه منجر به تعادلبخشي و جلوگيري از افت بيشتر آبخوانها و گام بلندي در چارچوب ارتقاي پايداري منابع آب زيرزميني ايران خواهد شد.
تداوم بدقولي درباره فاز دوم آزادراه تهران- شمال
در حالي كه قرار بود فاز دوم آزادراه تهران - شمال به صورت يكطرفه تا بهار امسال افتتاح شود و نهايتا اين وعده به افتتاح تونل البرز تا اوايل تابستان امسال رسيد، اما به نظر ميرسد مسوولان آزادراه تهران - شمال دوباره بدقول شدند و مشخص نيست كه فاز دوم اين آزادراه كه به صورت مرحلهاي و تكهتكه قرار بود افتتاح شود، چه زماني به بهرهبرداري ميرسد. خيرالله خادمي معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل شركت ساخت و توسعه زيربناهاي حملونقل، درباره آخرين وضعيت فاز دوم آزادراه تهران - شمال گفته بود كه افتتاح اين فاز از آزادراه تهران - شمال را در موعد مقرر با هالهاي از ابهام مواجه كرد. به گفته او تورم و افزايش هزينه ساخت آن هم از حدود ۲۰۰۰ ميليارد تومان به بيش از ۳۴۰۰ ميليارد تومان تكميل فاز ۲ آزادراه تهران - شمال را گرانتر و سختتر كرده است.
ايران براي خريد گندم در مناقصه بينالمللي شركت كرد
تاجران اروپايي اعلام كردهاند كه ايران براي خريد 60 هزار تن گندم نانوايي در مناقصه بينالمللي شركت كرده است. محمولههايي كه طرفهاي ايراني به دنبال خريد هستند براي ماههاي آگوست و سپتامبر است. آخرين مهلت پيشنهاد قيمت براي اين مناقصه روز چهارشنبه 30 ژوئن بود. براساس اين گزارش، حجم مناقصهاي كه ايران شركت كرده به صورت اسمي است و اين كشور ميتواند بيش از تناژ قيد شده نيز خريداري كند.
واكنش سازمان هواپيمايي به افزايش قيمت بليت
تورج دهقاني زنگنه رييس سازمان هواپيمايي به شركتهاي هواپيمايي متخلف در زمينه افزايش قيمت بليت هواپيما هشدار داد. دهقاني گفت: افزايش قيمت بليت هواپيما در روزهاي اخير، غيرقانوني و بدون هماهنگي با سازمان هواپيمايي بوده است. وي تاكيد كرد: اگر شركتهاي هواپيمايي به تذكرات توجه نكنند به سازمان تعزيرات معرفي خواهند شد.