• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4967 -
  • ۱۴۰۰ شنبه ۱۲ تير

خبرخوان

قانون ماليات بر عايدي سرمايه، عاملي براي رشد دوباره معاملات بورس

محسن عباسلو يك كارشناس بازار سرمايه موضوع ماليات برعايدي سرمايه را به عنوان عامل تاثيرگذار در بازگشت شاخص بورس بر مدار صعودي دانست و گفت: وجود شفافيت در معاملات بورس و معافيت آن از ماليات توانسته است توجه بيشتر سرمايه‌گذاران را به اين بازار جلب كند. وي با اشاره به اينكه اكنون قيمت عمده سهام حاضر در بورس بعد از نوسان و اصلاح شديدي كه تجربه كردند براي سرمايه‌گذاري بسيار جذاب شده است، افزود: اكنون بازار سرمايه با ريسك قابل توجهي همراه نيست و ريسك آن نسبت به ساير بازارها مانند ارز، طلا، مسكن و خوردو در كف قرار دارد.


۱،۵ ميليارد دلار از ذخاير ارزي براي اشتغال تبديل به ريال شد

تاكنون و در راستاي حمايت از توسعه و ايجاد اشتغال پايدار در مناطق روستايي و عشايري، حدود ۱،۵ ميليارد دلار از منابع صندوق توسعه ملي به ريال تبديل و در بانك‌ها سپرده‌گذاري شده است. در سال ۱۳۹۶ بود كه قانون حمايت از توسعه و ايجاد اشتغال پايدار در مناطق روستايي و عشايري با استفاده از منابع صندوق توسعه ملي به تصويب رسيد. طبق اين قانون به صندوق توسعه ملي اجازه داده شد تا براي ارتقاي توليد و ايجاد اشتغال پايدار در مناطق روستايي و عشايري، معادل ريالي ۱،۵ ميليارد دلار از منابع صندوق را به‌صورت قرض‌الحسنه نزد موسسات مالي تعيين‌شده در قانون سپرده‌گذاري كند تا اين منابع صرف اعطاي تسهيلات به اشخاص حقيقي و حقوقي غيردولتي، براي ايجاد اشتغال در روستاها و شهرهاي زير ۱۰ هزار نفر جمعيت واقع در مناطق مرزي و عشايري شود. اين در حالي است كه بررسي تازه‌ترين گزارش عملكرد صندوق توسعه ملي در رابطه با وضعيت تامين منابع جهت حمايت از اشتغال در مناطق روستايي و عشايري نشان مي‌دهد كه اين صندوق طي پنج مرحله و در سال‌هاي ۱۳۹۶، ۱۳۸۷ و ۱۳۹۹ نسبت به سپرده‌گذاري مبلغ ۹۷۵۰ هزار ميليارد تومان معادل ۱،۵ ميليارد دلار در بانك‌ها يا صندوق‌هاي منتخب در قانون، اقدام كرده است.


كمبود كاميون براي حمل كالا نداريم

مرتضي حنيفه‌زاده مشاور وزير جهاد كشاورزي اخيرا درباره علت كمبود نهاده‌هاي دامي براي دامداران گفته است: در حال حاضر نهاده به ميزان كافي براي مصرف دامداران تامين شده است، ولي سوء مديريت و مديريت سليقه‌اي باعث شده نهاده‌هاي دامي كه توسط شركت پشتيباني امور دام به گمركات رسيده وارد كشور نشود و به دست دامداران نرسد. به گفته مشاور وزير جهاد كشاورزي، در حال حاضر مشكل اصلي نهاده‌ها كه باعث كمبود آن در دامداري‌ها شده، مساله انتقال از گمركات كشور به استان‌هاي مختلف است؛ لذا با توافقات صورت‌گرفته ميان وزارت جهاد كشاورزي، گمرك و مسوولان حمل‌ونقل ريلي مقرر شد اين نهاده‌هاي دامي مانده در گمركات كشور در اسرع وقت ترخيص و از طريق حمل‌ونقل ريلي به تعاوني‌ها و اتحاديه‌هاي مربوطه و در نهايت به دست دامداران برسند. معاون حمل‌ونقل سازمان راهداري با تاكيد بر اينكه نه تنها كمبود كاميون نداريم بلكه مازاد هم داريم، گفت: مجموع شرايط را به گونه‌اي رقم زده‌اند كه كاميون‌داران  رغبتي  به حمل كالا  ندارند.


پروژه‌هاي انتقال آب را  متوقف كنيد

داريوش مختاري، كارشناس حوزه مديريت منابع آبي گفت: اكنون موج اجراي پروژه‌هاي انتقال آب، يادآور موج سدسازي در دهه‌هاي ۷۰ و ۸۰ خورشيدي است؛ همان كه امروزه آسيب و پيامدهاي دهشتناك آن دامنگير ده‌ها تالاب برجسته كشور شده است، به‌طور مشخص خشك‌ شدن تالاب‌هاي كشور محصول ساده‌‌انديشي در حوزه سدسازي در كشور بوده و قطع شريان حياتي رودخانه‌ها، زمينه خشك‌ شدن يكايك تالاب‌هاي كشور را فراهم كرده است. وي با بيان اينكه به دنبال انباشت و ذخيره‌سازي منابع آب در پشت سدها، زمينه انتقال آب براي شهرهاي بزرگ فراهم شده است، اظهار كرد: بزرگ‌ شدن شهرها و اتكاي آنها به منابع ناپايدار سدها، خطر خالي از سكنه‌ شدن اين زيست‌بوم‌ها را پديد آورده است. همان تفكر سازه‌اي كه با تسلط محض مهندسان عمران و انديشه يكسويه و خام اين تخصص مهندسي بر مديريت آب كشور همراه بوده است، امروزه با سازوكار انتقال آب به بحران آب كشور دامن مي‌زند.به گفته وي مساله اين است كه مديريت آب در كشور صرفا از يك تفكر مايه مي‌گيرد و وجوه ديگر صرفا جنبه نمادين، گفتاردرماني و شعاري دارد. پروژه‌هاي انتقال آب همچون پروژه‌هاي سدسازي محصول يك كار كارشناسي چندساله و حتي چند ده‌ساله نيستند. نيازسنجي‌ها واقعي نيستند و يگانه راه چاره برون‌‌رفت از بحران آب، افزايش هزينه سرسام‌‌آور پروژه‌هاي سازه‌اي نبوده و نيست.


 سهم ما از بازار ۱۲۰۰ ميلياردي همسايگان، كمتر از ۱۰۰ ميليارد دلار است

يحيي آل‌اسحاق رييس اتاق بازرگاني ايران و عراق اظهار داشت: ۱۵ كشور همسايه ما به‌طور سالانه ۱۲۰۰ ميليارد دلار تعامل اقتصادي و تجاري دارند. از اين ظرفيت ۱۲۰۰ ميليارد دلاري، براساس همين توانايي‌هاي موجود خود مي‌توان سهم ۰ تا ۳۰۰ ميليارد دلار داشته باشيم. در حالي كه كل صادرات و واردات ما كمتر از ۱۰۰ ميليارد دلار و مراودات‌مان با كشورهاي همسايه ۲۰ ميليارد دلار است. يعني از اين ظرفيت ۳۰۰ ميليارد دلاري آنچه عملا محقق كرده‌ايم كمتر از ۱۰ درصد بوده است. ايلنا

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون